Skandinavias Beste Bakst?



 

Har du fått med deg at Franciska og vakre hjem og interiør skal kåre Skandinavias beste bakst?

Jeg må jo prøve meg her! Vi må jo slå svenskene og danskene!

Så her synds jeg min kake Ferrero Rocher  kan ha en mulighet til å stikke av med seieren!

Vist dere er enige så kan dere gå inn å stemme på Franciskas blogg. Her stemmer man på å kommentere på innlegget. Du kan stemme her 1 gang per dag! 

Så stem nr 27 HER 

Så kan du også stemme her på denne siden.

Her trykker man øverst på høyre hjørnet for å stemme. Her kan man kun stemme en gang.

Stem på bilde nr 27  HER

 

Konkurransen stopper 1 Desember! Så er ikke mange dagene igjen. Og jeg ligger ett godt stykke bak toppen!

Så stem gjerne på meg og DEL!

Så slår vi jaffal Svenskene!!!;-)

 

Vi blogges;-)

 

#skandinavia #skandinaviasbestebakst #bestebakst #kakeblogg #bakeblogg #matbloggerne #matbloggsentralen #helenorgebaker #matmonster #2015 #konkurranse #bakekonkurranse #vakrehjem #interiør #vakrehjemoginteriør

 

 

 

The Secret Chocolate Cupcakes





Fikk du med deg innlegget på The Secret Chocolate Cake?

Den ble en av de mest leste innleggene!

Og det skjønner jeg veldig godt!

 Men av den fantastiske oppskriften kan du også lage cupcakes!

Og her kan du også bruke sjokoladeblomster som dekor. 

Men du har mange muligheter. Det blir også veldig bra med å sprøyte roseswirls. 

Da bruker jeg sprøytetipp 1M.  Start i midten av cupcaken og sprøyt en liten sirkel så fortsetter du på utsiden av den lille sirkelen og sprøyter en større sirkel rundt. Denne skal nesten ligge oppå den ytterste kanten på den lille sirkelen.

Litt vanskelig å forklare på svart og hvit. Men det ligger masse videoer på YouTube som forklarer dette veldig godt.

 

Du kan stoppe her med å dekorer. Noen ganger er less is more.....

Eller strø over litt gullstøv?;-)

 



Eller lag sjokoladeblader og lag den fineste cupcaken EVER!

 

Vi blogges;-)

 

#sjokolade #chocolate #sjokoladecupcake #chocolatecupcake #saftig #moist #secret #recipe #gold #gull #sjokoladeblomst #bakelyst #cake #kakeblogg #cakeblog #helenorgebaker #godtno #matblogg #matbloggerne #bakemag #nrkmat #vgmat #kkspis #allers #side2 #nettavisen #bloggerne #instacake #cakeporn #pinterest @selectflavour #matbloggsentralen #chocolateflower #gullkuler #thesecretrecipe #thesecretchocolatecake

The Secret Chocolate Cake!


 

Ja du leste helt riktig!;-) Jeg måtte nesten stjele til meg denne oppskriften som skal være over 150 år gammel! Men gjorde en byttehandel. En oppskrift fra meg. Og at jeg ikke fikk lov til å røpe kakens navn! Så det skal jeg ikke gjøre! Og med noen små endringer i oppskriften så er denne hemmelige sjokoladekaken en dronning verdig!

Eller kun til meg selv og andre mennesker med rødt blod;-)

 

Oppskriften og fremgangsmåten er enkel.

Dette trenger du til bunnen:

250 gr meierismør

400 gr sukker

2 dl lunket vann

200 gr sjokolade

8 egg

12 gr bakepulver

2 ss bakekakao

8 gr vaniljesukker eller en ts vaniljeekstrakt 

300 gr hvetemel

100 g rømme

Smelt smør og sjokoladen sammen i en gryte.

Pisk eggedosis av egg og sukker

Sikt alt det tørre.

Rør smør og sjokoladeblandingen inn i eggedosisen.

Ha oppi vannet og rømmen.

Vend det tørre inn i massen.

Ha røren i en smurt rund form. Jeg brukte to former som er 24 cm. Fyller dem 2/3.

Får du litt røre til overs? Perfekt til å bruke til å lage noen cupcakes av resten.

 

Stekes på 160 grader i ca 30-40 min.

Sjekk med en tannpirker i midten av kaken når tiden er ferdig. Den skal komme ut ren når den er ferdig stekt. Avkjøles i kakeformen.

Cupcakene stekes i ca 18-20 min. 

 

Sjokoladekrem:

 

6 egg

6 dl fløte

600 gr sukker

500 gr meierismør i terninger

350 gr finhakket mørk sjokolade 

6 gr vaniljesukker eller en ts vaniljeekstrakt

 

Finn frem en tykkbunnet kjele. Ha i egg, fløte og sukker. Varmes opp til det tykner. Må IKKE koke.

Her er det viktig å røre hele tiden ellers så vil den svi seg.

Når eggeblandingen har tyknet sett kjelen i kaldt vannbad i vasken. Dette kjøler ned kjelen slik at ikke eggeblandingen vil bli brent. Sett kjelen i kjøleskapet for å kjøle seg ned.


 

Finn så frem en ganske stor glassbolle. Eller en bolle som tåler høy temperatur/steam og en kjele som du kan ha glassbollen stående oppå. 

Ha så smør, sjokolade og vaniljesukker/ekstrakt i bollen. Fyll litt vann i kjelen. Ikke så mye at det kommer opp til bollen.

Sett bollen oppå kjelen. Og la blandingen smelte over vannbadet.

Når alt er smeltet. Så skal den avkjøles.

Når eggeblandingen og sjokoladeblandingen er avkjølt så skal du blande disse to sammen.

Du vil kanskje bli litt stresset med at kremen ikke blir tykk! Men det vil den bli når den får stå litt. Rør i den av og til. Når du har fått perfekt konsistens på kremen så er det bare å begynne å fylle kaken.

Jeg deler mine to bunner i to. Setter den ene delen på ett kakefat. Ha raust med krem oppå som du stryker ut med en palett eller kniv. 

Gjenta dette med alle lagene. Smør så krem rundt kaken og smør ett lag med krem på toppen av kaken.


 

Da er det pynting. Her kan du gjøre det enkelt eller vanskelig. Er helt opp til deg.

Du har flere valg. Du kan ta resten av sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyte krem på kaken. Du kan også sprøyte roseswirls. 

Jeg sprøytet en enkel bord nederst på kaken. Lagde sjokoladeblomster. De ser fancy og vanskelige ut å lage. Men de er faktisk utrolig enkle å lage og gjør seg veldig bra på en kake eller på cupcakene;-)

 

Alt du trenger er smeltet sjokolade, bakepapir, kjøkkenkniv og litt tape

Smelt sjokoladen over vannbad. Klipp ett bakepapir i strimler.  Dypp kniven i sjokoladen. Dunk kniven forsiktig på kanten av bollen for å få av overflødig sjokolade. Legg så knivspissen oppå strimlen med bakepapir. Dra så kniven forsiktig mot deg. Slik at du drar sjokoladedråpen til ett blad.

Så tar jeg en liten tapebit og taper fast øverste og nederste kanten på bakepapiret sammen. Men ikke for tett sammen. Ellers blir bøyen på bladet for rund. Avkjøl i kjøleskapet i ca 10 min.




 

 

Til å lage sjokoladeblomster så brukte jeg sjokolade riskuler som du får kjøpt i løsvekt på butikken. Du kan også bruke malters sjokoladekuler. Ta så mange kuler du trenger i en liten pose. Strø over gullpulver. Dette får du kjøpt på cacas, jernia, panduro etc. Lukk posen og rist godt. Ha de så over i en bolle og bruk en pensel for å børste bort overflødig gullstøv. Sett en kule på kaken og legg så blader av sjokolade rundt. Fint!! Ikke sant?;-)

Denne vil imponere de fleste! Men HUSK at oppskriften er hemmelig!!!! ;-)

Håper det smaker!

 

Vi blogges;-)


#tinerømmepartner #sjokolade #chocolate #sjokoladekake #chocolatecake #saftig #moist #secret #recipe #gold #gull #sjokoladeblomst #bakelyst #cake #kakeblogg #cakeblog #helenorgebaker #godtno #matblogg #matbloggerne #bakemag #nrkmat #vgmat #kkspis #allers #side2 #nettavisen #bloggerne #instacake #cakeporn #pinterest @selectflavour #matbloggsentralen #chocolateflower #gullkuler 

Endelig er kjøkkenet ferdig!!

FØR:

 


ETTER:


Ja da var endelig kjøkkenet ferdig! Det tok sin tid for å si det sånn! Men er absolutt verdt all ventingen!

Er veldig stor forskjell på før og nå;-)

Kjøkkenet er fra Epoq som blir selgt hos Elkjøp. Og når en først skal ha nytt kjøkken ja da kjører man på med quartzbenkeplate;-)

Bare det å få en skikkelig oppvask og kran blir satt høy pris på! Og fliser og varmekabler i gulvet!:-)))




Vi blogges;-)

#makeover #kjøkken #kitchen #oppussing #interior #interiør #epoqkjøkken #epoq #elkjop #elkjøp #svart #eik #svarteik #drømmekjøkken #quartzbenkeplate #quartz

 

 

Ferrero Rocher Kake


 

 

I dag skal jeg ha en liten bursdagsfeiring. Og da bruker jeg jo muligheten til å prøve ut en ny kake. 

Den er super enkel å lage. Men ser ut som en millioner dollar!!!

Selve kaken er bare 4 ingredienser! Og den skal ikke stekes!

 

Bunn:

1 1/2 pakke Oreo kjeks

50 gr smeltet meierismør

 

Fyll:

800 gr Philadelphia kremost naturell

500 gr nugatti

 

Sjokoladeglaze:

4 pl gelantin

1,25 dl vann

225 gr sukker

150 gr sjokolade ( her brukte jeg en mørk couverture sjokolade med 54% kakao)

0,65 dl fløte

30 gr kakao

 

Gjør klar en 24 cm kakeform. Kle bunnen med bakepapir.

Knus oreokjeksen i en foodprosessor. Bland i smeltet smør.

Spre kjeksmassen i kakeformen.

Sett formen i fryseren.

 

Ta så kremosten og nugattien og rør sammen til den er godt blandet.

Ha den så over i kakeformen. Smør den jevnt over.

Da må den hvile. Gjerne over natten. Men kan serveres etter ca 3 timer.

Den kan serveres slik som den er nå! 

Men vi tar det ett steg lengre;-) 

 

For å lage sjokoladeglazen begynner du med å legge gelantinen i kaldt vann.

Ha vann og sukker i en kasseroll. Når den starter og koke så skal den koke i ca 3 min på høy varme. Da er temperaturen ca 104 grader.

(Her kommer ett sukkertermometer godt til rette!)

Ta kasserollen av platen.

Rør i sjokoladen. Så i kakao. Og til slutt fløten.

Rør godt! Når temperaturen er komt ned til 60 grader så har du i gelantinen. Klem godt ut det kalde vannet av gelantinen før du har den i sjokoladen.

Rør godt. Sil så sjokoladen over til ett litermål. Så skal du bruke stavmikser. Kjør sjokoladen med stavmikser i ett minutt.

Sil sjokoladen en gang til.

Da skal sjokoladen kjøle seg ned til ca 29 grader.

Mens sjokoladen kjøles ned. Ta av kakeformen av kaken. Varm en palett under varmt vann. Tørk av vannet.

Bruk paletten til å lage en jevn flate på kaken.

Sett kaken i fryseren.

Ta en stekeplate. Kle den med ett bakepapir. Sett en skål i midten av stekeplaten. Stor nok til at du kan ha kaken stående oppå.

Når sjokoladen er blitt ca 29 grader. Ta ut kaken fra fryseren. Sett den oppå skålen. Hell så sjokoladen over kaken.

Bruk paletten til å smøre sjokoladen over der kaken ikke blir dekt med sjokolade.

Da skal kaken bare stivne litt før du starter med å pynte den.

 

Her brukte jeg Ferrero Rocher kuler og karamellisert hasselnøtter.

 

For å karamellisere hasselnøtter så tar du 100 gr sukker i en stekepanne. Varmes over medium varme. Når sukkeret er smeltet og fått en lyse brun farge så har du i hasselnøtter. 50 gram er mer enn nok. Bland godt sammen. Hell så nøttene over på ett bakepapir. Da skal du dele opp massen. En og en  nøtt. Bruk en tannpirker. Da dette er varmt. Ta en og en nøtt og dypp den i karamellen som er igjen i stekepanna. Dra nøtten forsiktig opp fra karamellen. Da vil det danne seg en sukkertråd. Hold den i luften til den stivner. Legges på bakepapir. Stivner karamellen i stekepannen? Varm den opp forsiktig på svak varme.

 

Da er der bare å nyte denne fantastiske kaken!

 


 

 

Vi blogges;-)

  #ferrerorocher #ferrerorochercake #ferrerorocherkake #kakeblogg #cakeblog #cakeblogger #bakeblogg #matblogg #delicious #fantastisk #matbloggsentralen #matbloggerne #godtno #bakemag #allers #nettavisen #vgmat #kkspis #kkmat #bakelyst #selectflavour @selectflavour #helenorgebaker #cakeporn #foodporn #instacake #sjokolade #chocolate @ferrero_rocher_rus @ferrerorocherca @ferrerorocherit

Giveaway fra Chokodayscom





 

 

WOW se på dette da!! Jeg er så heldig å få lov til å gi en av dere denne adventspakken fra chokodayscom !!!!! Bedre adventskalender enn dette finner dere ikke! Jeg gleder meg til min kommer i posten for å si det sånn! Blir den dyreste adventskalenderen jeg noensinne har hatt for å si det sånn!
Og jeg som elsker lakris!😍👌🏻

Og denne er også glutenfri!

Dette vinner du:

- adventskalender 2015

- 3 glass med lakriskuler. Med smak av bringebær, salt karamell og mint!

Og alt er fra det kjente merket Johan Bülow!

Samlet verdi ca 800 kr!!


Det du trenger å gjøre for å være med på denne giveawayen er:

1⃣ følg chokodayscom på Instagram og Matmonster på Facebook 
2⃣ del dette innlegget
3⃣ skriv en kommentar under når det er gjort

Vinneren trekkes 18 November!

Du finner også giveawayen på min Instagram vist du vil høyne dine sjanser;-)

Instagramknappen finner dere oppe på venstre siden;-)


Lykke til!👍🏻👍🏻

PS! Chokodayscom har også mye annet snadder på deres side. Og de er 10% billigere! Pluss gode pakketilbud!!

Vi blogges;-)


#konkurranse #lakris #lakrids #lakridsbyjohanbülow #giveaway #adventskalender #bülowlakrids #bülowkalender #johanbülowlakrids #johanbülow @konkurranse_lykke #2015 #bülowkalender2015 #sponsetinnlegg #sponset #chokodayscom #love #loveit #instagiveaway #glutenfri #lakriskongen #gaw

Leif Inge Bårdsen

Offshorearbeider som til tider bor på kjøkkenet når jeg er hjemme på fri. Disker opp alt fra middag, bakst og desserter. Prøver å få lagd det slik at alle kan få det til på sitt eget kjøkken. Alt som ser fancy ut trenger ikke være så veldig avansert å få til hjemme;-) Håper å gi andre matglade inspirasjon med matbloggen min. Sponsing/samarbeid ta kontakt på: Yada1979@msn.com

Bloggdesign

Reklamer

Finalist 2015 - Norges Beste Bakst
hits