Min nye favoritt snacks!



 

 

Mmmmmm endelig ett sunnere alternativ til snacks! Og økologiske er dem også

Så her kan jeg absolutt bytte ut ostepopen;)

Hva er det jeg snakker om?!

Jo disse fantastiske mandlene fra Mill & Mortar!

Her er kun de beste mandlene gode nok.

De saftige Marcona mandlene og de store flotte Largueta mandlene fra Spania.

Disse er smaksatt med krydder, salt eller søt. Eller bare naturelle, blandet med med frukt og bær.

Ifra Oluf Lorentzen fikk jeg smake disse tre:

Largueta mandler med honning og havsalt

Marcona mandler med appelsin og ingefær

Marcona mandler med havsalt

 

Jeg klarer faktisk ikke å velge en favoritt! Jeg likte ALLE tre!

Anbefales virkelig! Server dem gjerne til ett glass rødt, hvit eller ett kaldt glass med skummende Ø*.......;)

Eller i en salat. På en kake. Eller på ostebordet.

 

Vi blogges;)

#sponset #samarbeid #mandler #mill&mortar #økologisk #almonds #orange #appelsin #ingefær #ginger #havsalt #honning #honey #largueta #larguetamandler #marcona #marconamandler #matblogg #bakeblogg #kakeblogg #godtno #bloggere

 

Caramel and chocolate covered popcorn






Yummyyyyy!!!!!

Pimpa popcorn er jo aldri feil!

Sprøtt deilig popcorn dekt med karamell og sjokolade var utrolig godt!

Perfekt til en kosekveld, bursdag, fest eller kanskje nå til valentine?;-)

Sweet for the sweet<3

 Veldig enkelt å lage!

 

Dette trenger du:

 1 liter ferdig poppet popcorn

Sjokolade

 

Karamellsaus:

200 gr brunt sukker

200 gr meierismør

1 dl lys sirup

1 ts vaniljeekstrakt

1/2 ts natron

Ha det ferdig poppet popcornet i en langpanne dekket med bakepapir eller silikonmatte. Synds det blir litt lettere å bruke silikonmatte. Holder seg bedre på plass.

 

Ha alle ingrediensene til karamellsausen unntatt vaniljeekstrakten og natronen i en kjele.

Varm opp blandingen under stadig omrøring, til smøret har smeltet og karamellen bobler og blir brun i fargen. Den er passe når den er ca 135 grader. Bruk ett sukkertøytermometer. Jeg har ikke det. Men det småkokte i ca 7-9 min.

Ta kjelen av platen og rør i vaniljeekstrakt og natron.

Hell så den varme karamellsausen over popcornet. Og vend popcornet rundt slikt at det dekker alle. Spre popcornet jevnt på stekebrettet. Settes i ovnen på 175 grader i ca 1

5-17 min. Rør forsiktig i blandingen hvert 6 min ca. Pass på så det ikke brenner seg!

Ta ut popcornet når det er ferdig. Bruk en tresleiv eller skje til å skille popcornene fra hverandre. Pass på! Det er veldig varmt!

Avkjøl popcornet helt. Brekk de så fra hverandre.

Smelt litt mørk sjokolade over vannbad. Ha den i en sprøytepose. Og sprøyt sjokoladen over popcornet.

 

Da er det bare å kose seg!





 

Inspirert av det søte liv

 

Vi blogges;-)

 

#popcorn #covered #caramel #dekt #karamell #chocolate #sjokolade #snack #sweet #sweet4sweet #karamellpopcorn #caramelpopcorn #helenorgebaker #bakeblogg #bakeblog #cakeblog #kakeblogg #godtno #bakemag #matprat #detsøteliv #valentine

Leif Inge Bårdsen

Offshorearbeider som til tider bor på kjøkkenet når jeg er hjemme på fri. Disker opp alt fra middag, bakst og desserter. Prøver å få lagd det slik at alle kan få det til på sitt eget kjøkken. Alt som ser fancy ut trenger ikke være så veldig avansert å få til hjemme;-) Håper å gi andre matglade inspirasjon med matbloggen min. Sponsing/samarbeid ta kontakt på: Yada1979@msn.com

Bloggdesign

Reklamer

Finalist 2015 - Norges Beste Bakst
hits