hits

Fastelavn Skillingsbolle

Dere er vel ikke leie av boller enda? I dag er det jo pannekakens dag. Er ikke s veldig fan av pannekaker. S jeg kjrer heller p med en fantastisk god fastelavn skillingsbolle fylt med mandelmasse og krem!

Inspirasjon til denne fikk jeg fra Roy Fares! Og som han kaller denne kanelbulle semla <3

 

Jeg har lagd mandelfyllet mye enklere en orginaloppskriften til Roy. Og bruker min egen bolleoppskrift.

I en skikkelig sembla med mandelfyll s skal jo litt av innmaten til bollen haes i mandelfyllet. Men det har jeg ikke gjort her. Resulatet ble veldig bra.

 

Dette trenger du:

 

Mandelfyll:

400 gr Odense kransekakemasse

Ca 2 dl melk

 

6 dl flte stivpiskes. Haes i en sprytepose med en rund sprytespiss.

 

Varm opp melken til kokepunktet. Skru s ned varmen til medium. Ha i kransekakemassen. Rr godt. Skal bli en fin jevn masse. Skal bli samme konsistens som en tykk grt. Den vil ogs tykne litt til nr den blir avkjlt. Blir den for tykk? Ha I litt mere melk. Sett den til avkjing i kjleskapet.

 



 

 

Bolledeig

 

2,5 dl melk

80 gr romtemperert meierismr

25 gr gjr

75 gr sukker

1 ts kardemomme

500 gr hvetemel

1 egg

1 egg til pensling

 

Fyll

 

200 gr romtemperert meierismr

sukker

kanel

 

Starter med lage skillingsbollefyllet.

Pisk opp smret med sukker og kanel. Smak til om du vil ha den stere og om du vil ha mere kanel.

Settes til side.

 

Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smret.

Eltes p medium hastighet i ca 13-15 min.

Deigen skal vre litt klissete. Men allikevel mulig ta p deigen uten at den henger for mye p fingrene. Er den for trr fr du ett trt og tungt bakverk!

Elt i smret de siste 3 min av eltetiden.

Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel strrelse.

Ha litt mel p bordet og kjevle ut deigen til ett rektangel. Skal  vre ca like tykk som en lillefing.

 

Smr s fyllet utover deigen. La ca 2 cm nederst p deigen vre uten fyll. Pensle denne kanten med litt egg. Da du skal rulle sammen deigen til en plse s vil deigen lime seg sammen pga egget.

 

Del s plsen i passe emner. Ca 3 cm. Blir ca 12-14 stk.

Sett dem s p ett brett med bakepapir. Ha mellomrom mellom bollene.

Jeg hever alltid bakverk i ovnen. Ett lite triks for at det skal heve fortere og ikke trke ut er sette en bolle med kokende vann nederst i ovnen.

Heves til dobbel strrelse. Ca 20-30 min.

Pensle s bollene med egg og str p perlesukker.

 

Stekes p 225 grader i ca 10-12 min. Skal bli gyldne.

 

Avkjl bollene helt.

Skjr s av toppen p hver skillingsbolle.

Ta en ss med mandelmasse p hver bunn. Eller mer om du vil;)

Spryt s topper med krem p hele bunnen.

Sett p loket og dryss over med melis.

 



 

 

Nytes yeblikkelig;) Disse er best ferske. Eller s kan du fryse ned skillingsbollene ta dem ut nr du trenger dem og fylle dem rett fr servering.

Mandelmassen kan du oppbevare p ett glass med lokk eller boks i kjleskapet til du trenger den.

 

Vi blogges;)

 

#skillingsbolle #semla #fastelavn #fastelavnsskillingsbolle #semlakanelbulle #royfares #inspo #bloggerne #matblogg #bakeblogg #kakeblogg #matmonster #godtno #odense #kransekakemasse #odensekransekakemasse #helenorgebaker #matbloggsentralen #bakelyst #vgmat #nrkmat #side2 #nettavisen #allers #samarbeid #sponset

 

 

 

 

 

 

Lussekatter

 

I gr ble det bakt lussekatter her. Faktisk den frste baksten i den nye leiligheten.

Bruker min vanlige grunndeig p bolledeig. Men tar bort kardemommen. Og tilsetter safran og vaniljepulver.

Dette trenger du:

5 dl melk

150 gr romtemperert meierismr

50 gr gjr

150 gr sukker

1 kg hvetemel

1 egg

1 ts vaniljepulver

Safran ( jeg brukte ca 3 sm klyper. Her m du bare se det an pga det er s mange forskjellige kvaliteter p safran)

 

Ha melken, sukker og safranen i en gryte. La dette koke opp slik at sukkeret blir opplst og du fr ut fargen fra safranen.

Avkjl s melken til ca 38 grader.

Jeg brukte ogs en stavmikser for f maks utbytte av safranen. Men har du ikke stavmikser s gr det helt greit

 Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smret.

Eltes p medium hastighet i ca 13-15 min.

Deigen skal vre litt klissete. Men allikevel mulig ta p deigen uten at den henger for mye p fingrene. Er den for trr fr du ett trt og tungt bakverk!

Elt i smret de siste 3 min av eltetiden.

Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel strrelse.

 

Rull s deigen til en plse og del den opp i ca 24 deler. Bruk litt mel vist det blir for klissete.

Rulles til boller og s ruller du dem ut til plser og lager den formen du vil ha p lussekattene

Du kan ogs lage en stor stang av halvparten av deigen vist du ikke vil ha for mange sm lussekatter.

 



 

Settes p stekebrett med god avstand mellom hver. Pensle med egg( jeg lager en blanding av ett egg og like mye vann som jeg pisker lett sammen). Pynt med rosiner.

Sett ovnen p 40 grader.

Kok opp litt vann som du har i en bolle nederst i ovnen.

Dette gjr at bollene hever seg fortere og ikke trker ut.

Stekes p 225 grader i ca 10-12 min. Skal bli gyldne.

 

Jeg oppbevarer lussekattene i poser. Kan ogs fryses!

 

Fikk prve safran fra merke Mill og Mortar fra Oluf Lorentzen

Denne var veldig bra! Skikkelig god kvalitet!. Fikk kjempegod farge i baksten. Og en god aroma i baksten.

Disse fine, rde safrantrdene fra safrankrokusen Crocus Sativa, er dyrket i La Mancha-regionen i Spania under opprinnelsesbeskyttelsen D.O.P. Safrantrdene kan knuses i en morter, eller lses opp i litt kokende vann/melk og blandes med sukker eller salt, avhengig av hva den skal brukes til



Jeg prvde ett nytt vaniljepulver fra Mill og Mortar som jeg fikk prva fra Oluf Lorentzen

Denne var kjempegod! Mye bedre enn vanlig vaniljepulver!

Denne fr du kjpt hos de stoe matvarekjedene.

 Dette er rent vaniljepulver, noe som er dryt i bruk i forhold til vaniljesukker. De fyldige vaniljestengene er spesielt fremstilt for Mill & Mortar av Ndali Vanilla i Uganda.



 

 

Ha en flott Lucia!

 

Vi blogges;)

 
#bakeblogg #kakeblogg #matblogg #bloggerne #matmonster #lussekatter #lucia #jul #matbloggsentralen #godtno #sponsetinnlegg #samarbeid #kvalitet #foodporn #safran @oluflorentzen @millogmortar #vgmat #nrkmat #helenorgebaker #bakeporn #pinterest

Raspberry Cheesecake Brioche



 

 

Da har jeg prvd noe nytt igjen;)

Smakte noen boller p Espresso house som jeg synds var kjempegode. S da ville jeg prve lage dem selv.

S da brukte jeg bare min standard Amerikansk ostekakeoppskrift  og en Briocheoppskrift. De to sammen ble perfekt!

Vi begynner lage deigen.

 

Dette trenger du:

450 gr mel

1/2 pakke trrgjr

4 ss sukker

2 dl melk

1 egg

50 gr smr, romtemperert

1 vaniljestang(frene)

 

Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smret.

Eltes ca i 6 min til det blir en smidig og glatt deig. Den skal samle seg fint i midten av eltebollen nr den eltes.

Elt s i smret.

Dekk til bollen og la den heve p ett lunt sted i ca 40 min eller til dobbel strrelse.

 

Mens deigen hever seg s skal du lage ostekakemassen. og Crumble(smuldredeig)

 

Dette trenger du til ostemassen:

200 gram kremost

80 gr melis

1/2 ts sitronsaft

1 vaniljestang(frene)

1 egg

50 gr frosne bringebr

 

Ha alt i en bolle. Her rrer jeg for hnd. Jeg vil ikke at ostemassen skal bli for blt.

S knuser jeg de frosne bringebrene forsiktig med en gaffel fr jeg rrer dem i ostemassen. Ikke rr for mye!

Sett ostemassen i kjleskapet.

 

Til smuldredeigen trenger du:

 

3 ss smelter smr

85 gr mel

50 gr brunt sukker

1/4 ts salt

 

Alt blandes i en bolle med en gaffel.

Rr til alt blander seg. Du fr en klumpete blanding. Den skal vre slik.

Sett den i kjleskapet.

PS! Ikke vask kjelen du smeltet smret i! Hvorfor du ikke skal gjre det kommer jeg tilbake med seinere;)

 

Da skal vi fortsette med briochedeigen. Ha deigen p bordet og rull den ut til en avlang plse.

Del plsen opp i ca 12 emner. Vekten p disse er ca 70-75 gram.

Sett dem p ett stekebrett som du har dekket til med bakepapir.

Dekk dem til eller sett dem i stekeovnen til  etterheving i ca 15 min. Ett lite tips er koke opp litt vann og ha vannet i en liten bolle som du setter nederst i ovnen mens deigen hever. Dette gjr at deigen hever fortere og den trker ikke ut.

Nr bollene er ferdig hevet s skal vi gjre dem klare til fylles.

Sett ogs ovnen p 200 grader p varmluft.

N kommer kjelen som du smeltet smret i tipset;)

Denne er ikke varm n. S stryk fingrene p bunnen av kjelen slik at de blir dekt med smr. Bruk s fingertuppene press bollene litt flatere og lag en stor grop i hver bolle. Det er her vi skal ha ostemassen i, og den er ganske blt. Jeg lager et ganske vidt hull. Det betyr mere fyll;) Grunnen til smr p fingertuppene er at deigen da ikke henger fast i fingrene ;)

Ta s ut ostemassen. Jeg synds det er greit ha den over p ett literml. Da blir det enkelt bare helle denne i gropen/hullet i bollen.

Da dette er gjort s kan du pensle bollene med en eggeblanding. Jeg bruker ett egg og vann.

Ha egget i en kopp. Fyll opp like mye vann som egg. Pisk dette godt sammen. Pensle bollene.

Jeg brukte ogs friske bringebr p toppen. 3 stk p hver bolle.

Str s smuldredeig over bollene.

 

Stekes i ca 13-15 min til de blir gyldne.

Jeg lagde ogs en superenkel glasur ha p bollene. Er absolutt ikke ndvendig. Men det gjorde det lille ekstra.

Til glasuren brukte jeg melis, vann og bringebrpulver fra Mill og Mortar. Fes kjpt p de store dagligvarebutikkene som Meny etc.

Ha litt melis og litt vann i en bolle. Ha i ca 1 ts bringebrpulver. Rr sammen til en tykk glasur.

Spryt glasuren p bollene nr de er blitt kalde.

 



 



 

 

Hper det smaker;)

 

Vi blogges;)

 

#samarbeid #oluflorentzen #millogmortar #bringebrstv #bakeblogg #kakeblogg #matmonster #brioche #ostekakebrioche #raspberrycheesecakebrioche #helenorgebaker #vgmat #nrkmat #godtno #spis #bakeporn #pinterest #matbloggsentralen #blog #bloggerne #smuldredeig #crumble #espressohouse

Fastelavensboller



Ingenting er bedre enn deilige luftige boller fylt med godsaker?! Dette er helgen vi kan frtse i oss godsaker! For min del. En helt vanlig helg;)

Dette trenger du

5dl melk

150g meierismr

50g gjr

150g sukker

2ts kardemomme, malt

1kg hvetemel, siktet

1stk egg

1stk egg til pensling

Slik gjr du det:

En ganske enkel grunnoppskrift!

Varm melken til 38 grader. Men bruk gjerne kald melk. Vist du vil lage deigen kvelden fr!

Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smret.

Eltes p medium hastighet i ca 13-15 min.

Deigen skal vre litt klissete. Men allikevel mulig ta p deigen uten at den henger for mye p fingrene. Er den for trr fr du ett trt og tungt bakverk!

Elt i smret de siste 3 min av eltetiden.

Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel strrelse.

Rull s deigen til en plse og del den opp i ca 24 deler. Bruk litt mel vist det blir for klissete.

Rulles til boller og settes p brett med god mellomrom mellom hver!

Sett ovnen p 40 grader. Nr ovnen har ndd 40 grader. Sett da ovnsdren p gltt. Dette er for at ikke ovnen skal bli for varm!

Kok opp litt vann som du har i en bolle nederst i ovnen.

Dette gjr at bollene hever seg fortere og ikke trker ut.

Stekes p 225 grader i ca 8-10 min. Skal vre gyldne.

Pensles rett etter steking. Pisk sammen egget med litt vann.

Nr bollene er avkjlt s kan de fylles.

Her setter egentlig bare fantasien grenser.

Jeg tok hele tre typer fyll denne gangen!

To ganske s standard fyll. Og ett fyll til chocoholikere ;)

Fyll 1:

Krem blandet med jordbrsyltety og jordbrbiter.

Sprytes p med en rund tipp. Spryt sirkler p nederste delen av bollen.

Fyll s midten med jordbrsyltety.

Sett s toppen av bollen p. Og dryss over melis





Fyll 2:

Krem med vaniljekrem og 1 stk vaniljestang.

Spryt sirkler med en rund tipp p nederste del av bollen. Fyll s vaniljekrem i midten av av bollen. Sett toppen av bollen p og dryss over melis.





Fyll 3:

Her har jeg tatt av litt av bolledeigen og blandet i sjokoladeknapper;)

Krem blandet med hjemmelagd nugatti. Varm nuggati over vannbad. Avkjlesfr den blandes i kremen. Og vend iknust oreos.

Spryt ut sirkler med en rund tipp p nederste del av bollen. Fyll s med nugatti i midten.

Her er det best bruke romtemperert nugatti. Eller varme den over vannbad.

Dypp s toppen av bollen i flytende sjokolade! mmmm

Sett toppen p bollen p og dryss over kakao og melis.





Ha en fin fastelaven!

Vi blogges;)

#faste #fastelaven #fastelavensboller #boller #sjokolade #nugatti #nutella #oreo #jordbr #vanilje #vaniljekrem #bakeblogg #helenorgebaker #godtno #bakelyst #matbloggsentralen #foodporn #pinterest #vgmat #nrkmat #allers #kkspis #wow #kakeblogg #bloggerne #buns #fylteboller abcnyheter

Skillingsboller med sjokolade, klementin og salt karamellsaus



Hva med sette tennene i disse godbitene?
Litt julete skillingsboller fylt med sjokolade ogklementin.
Med disse kommer du garantert i julestemning. Kjekke ha i fryseren er de ogs nr julebesket kommer.

Dette trenger du:

5 dl melk

150 gr romtemperert meierismr

50 gr gjr

150 gr sukker

2 ts kardemomme

1 kg hvetemel

1 egg

1 egg til pensling

Sjokoladefyll

75 gr mrk sjokolade

50 gr smr

25 gr melis

1 1/2 ss kakao

1/2 ts salt

2 ss klementinsaft

2 ts finrevet klementinskall

Vi starter med lage sjokoladefyllet.

Smelt smret i en kjele. Ha s resten av ingrediensene i. Rr til all sjokoladen er smeltet p medium varme. Da er den ferdig. Sett den i kjleskapet for f den avkjlt raskere

Varm melken til 38 grader.

Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smret.

Eltes p medium hastighet i ca 13-15 min.

Deigen skal vre litt klissete. Men allikevel mulig ta p deigen uten at den henger for mye p fingrene. Er den for trr fr du ett trt og tungt bakverk!

Elt i smret de siste 3 min av eltetiden.

Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel strrelse.

Ha litt mel p bordet og kjevle ut deigen til ett rektangel. Skal vre calike tykk som en lillefing.

Ha p sjokoladefyllet. Spar litt av sjokoladefyllet til ha opp bollene nr de er ferdig stekt. Smr det ut med en palett eller kniv. Ikke ta for mye p. Da vil det bli mye gris nr du skal rulle sammen deigen! Ikke smr fyll helt ned til kanten. Denne kan du pensle med litt vann. Slik at nr du ruller deigen sammen s henger kanten bedre.

Nr du har rullet sammen deigen s deler du den opp med en kniv.

Jeg lagde skillingsboller i muffinsformer. S da kuttet jeg mindre deigdeler enn om jeg skulle lagd vanlige skillingsboller som stekes p brett. Jeg anbefaler ogs steke skillingsboller i muffinsformer i muffinsbrett da holder de formen og flyter ikke utover!

Pensle bollene med egg og sett til heving.

Jeg pleier koke opp litt vann. Har vannet i en liten skl. Setter sklen nederst i ovnen. Sette inn brettet med boller og lukker ovnsdren. Da hever det seg fortere og baksten trker ikke ut.

Nr de har hevet til ca dobbel strrelse s skal de stekes p 225 grader i ca 10-12 min. Skal bli gyldne.

Avkjles. Ta s resten av sjokoladefyllet i en sprytepose og spryt p bollene.

Jeg hadde ogs litt salt karamellsaus p for det lille ekstra.......

Oppskriften p karamellsaus finner du HER

NYT;)

Vi blogges ;)



#skillingsboller #cinnamonbuns #sjokolade #chocolate #clementine #mandarin #saltycaramel #klementine #bakeblogg #kakeblogg #cakeblog #foodporn #cakeporn #pinterest #helenorgebaker #matmonster #godtno #matbloggsentralen #matblogg #matbloggerne #bakemag

Monkeybread stuffed with blueberries, cream cheese and topped with chocolate sauce



Mmmmmmm dette var godt!!!!

Fikk lyst prve en vri p den vanlige monkeybread som jeg la ut for noen uker siden.

Og butikken p hjrnet her hadde salg p blbr. S da var ideen klar! Monkeybread fylt med blbr og kremost. Toppet med sjokoladesaus!

Er ikke dette den perfekte "kaken" n i hst s vet ikke jeg!!;-)

Du finner oppskriften p bolledeigen HER.

Den halverer du! Og elt i romtemperert smr nr det er ca 2 min av eltetiden

Og utenom trenger du en korg med blbr og ca 150 gr Philadelphia kremost.

Nr bolledeigen er ferdig hevet. S ruller du sm kuler av deigen. Tror mine var ca 50 gram. S plommestrrelse?

Nr du har rullet kuler av hele deigen s tar du smrer en form. Jeg bruker en formkakeform. Men her kan du bruke hva som helst.

S tar du en skl med smeltet meierismr. Begynn med ca 150 gr. Og en skl som du har blandet sammen sukker og kanel.

Ta en kule om gangen. Trykk den flat mellom hendene og bruk fingrene til strekke ut bollen. Ha en ts med Philadelphia kremost og 4-6 blbr opp deigen. Kommer an p hvor store de er. Brett den s sammen. Trykk endene godt sammen. Rull den s til en bolle igjen. Press eventuelt kantene godt sammen igjen vist det blir sprekker. S dyppe/rulle den I smr. S rulle den I sukker/kanelblandingen.

Legg den s i formen. Gjr det samme med alle bollene.

Etterheves s i ca 40 min.



Smelt 50 gr meierismr og ha i 40 gr brunt sukker og 1 ss vaniljeekstrakt.

Dette helles over deigen fr du skal steke den.

Stekes p 180 grader I ca 35-40 min!

Skal bli gylden. Blir den fort brun p toppen? Dekk til med bakepapir eller aluminiumsfolie



Avkjles I formen I 5 min fr du hvelver den over p ett fat.

Mens den stekes s lager du sjokoladesaus. Den er superenkel lage!

1 dl melk og 100 gr hakket sjokolade. Om du vil ha en melkesjokoladesaus eller en mrkere sjokolade? Eller kanskje helnttsjokolade? Da kan du bruke det!:-) Du kan ogs bruke flte. Du fr en fyldigere smak. Men denne vil tykne helt nr den str.

Varm opp melken til kokepunktet. Ha sjokoladen i en skl. Hell den varme melken over sjokoladen. Rr til all sjokoladen er smeltet. Avkjl den i kjleskapet.

Her trenges ingen kniv! Her kan man bare plukke av bit for bit. Seige, ste, karamelliserte godbiter fylt med blbr og kremost!

Og prikken over i'en. Toppet med deilig sjokoladesaus!!! Du kan ogs sette sjokoladesausen i en skl ved siden av. S kan du dyppe bitene i selv.

Og her er vel dobbel dipping lovlig?;-)

Hper det smaker!

Vi blogges;-)

#monkeybread #cinnamon #sugar #kanel #sweet #dough #bakeblogg #bakeblog #bakemag #godtno #bloggerne #matbloggsentralen #matbloggerne #side2 #nettavisen #heve #delicious #foodporn #helenorgebaker #matmonster #sticky #blueberries #blbr #kremost #creamcheese #chocolate #chocolatesauce #sjokolade #sjokoladesaus #stuffed #fylt #stuffedmonkeybread #blueberryandcreamcheesestuffedmonkeybread

Monkeybread





Nam nam NAAAAAMMM!

Har du hrt om monkeybread? Nei?

Men liker du skillingsboller? JAAAA!

Da vil du ELSKE monkeybread!

Og skillingsboller vil ALDRI bli det samme igjen!!;)

Og har du barn? De vil ha det s gy med vre med lage denne!

Her brukte jeg en vanlig bolledeig.


2 dl melk
1 dl eplejuice
75 gr romtemperert bremykt steke og bake
25 gr gjr
75 gr sukker
1 ts kardemomme
500 gr hvetemel
1 egg
100 gr eplesyltety med biter

Til dypping av bollene:
Kanel og sukker blandet sammen
150 gr smeltet Bremykt

Smr/sukkerblandingen til helle over fr steiking:
50 gr Bremykt
40 gr brunt sukker
1 ss vaniljeekstrakt

Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smret.

Eltes p lav hastighet i ca 13-15 min.

Deigen skal vre litt klissete. Er den for trr fr du ett trt og tungt bakverk!
Elt i smret nr det er 2 min igjen av eltetiden

La deigen heve i ca 30-50 min til nesten dobbel strrelse.

Nr bolledeigen er ferdig hevet. S ruller du sm kuler av deigen. Tror mine var ca 50 gram. S plommestrrelse?

Nr du har rullet kuler av hele deigen s tar du smrer en form. Jeg bruker en formkakeform. Men her kan du bruke hva som helst.

S tar du en skl med smeltet Bremykt . Begynn med ca 150 gr. Og en skl som du har blandet sammen sukker og kanel.

Ta en kule om gangen. Frst dyppe/rulle den I smr. S rulle den I sukker/kanelblandingen.

Plasser s kulene I formen.

Etterheves i ca 40 min.

Smelt 50 gr Bremykt og ha i 40 gr brunt sukker og 1 ss vaniljeekstrakt.
Dette helles over deigen fr du skal steke den.

Stekes p 180 grader I ca 35-40 min!

Skal bli gylden.

Avkjles I formen I 5 min fr du hvelver den over p ett fat.

Her trenges ingen kniv! Her kan man bare plukke av bit for bit. Seige, ste, karamelliserte godbiter!

Blir den fort mrk p toppen fr endt steketid? Legg opp ett bakepapir eller aluminiumsfolie.

Vr obs p at sausen er varm!!



Hper det smaker!

Vi blogges;)

#monkeybread #cinnamon #sugar #apple #kanel #eple #sweet #dough #bakeblogg #bakeblog #bakemag #godtno #bloggerne #matbloggsentralen #matbloggerne #side2 #nettavisen #heve #delicious #foodporn #helenorgebaker #matmonster #sticky

Hvetestjerne fylt med nutella og peanttsmr

Ja jeg klarte ikke holde meg!

Etter sett s mange andre lage disse stjernene s ville jeg prve ogs! De ser jo s gode ut! Jeg gjorde en liten vri p min bakst. Jeg fylte den med to lag med nutella og ett lag med peanttsmr!

YUMMY!!!!!

Dere som ikke har prvd detta enda!! Dere bare m prve lage den!

S har jeg ogs ftt ett oppdrag fra Bakeren og kokken. Vrt s heldig f lov til teste ut en av Deres bestselgere!

Denne silikonkjevla var kjempegod! Deigen hang ikke fast. Lett hndtere. Rullet lett!

Den kan ogs vaskes i maskin.

S denne anbefaler jeg p det sterkeste!

Ta en titt innom siden til Bakeren og Kokken :)

De har utrolig mye fint og nyttig!

Jeg brukte min grunnoppskrift p bolledeig.

Ett lite tips for f enn lettere nutella og peanttsmr til smre ut er legge glassene i varmt vann.

Og synds det blir litt lettere etter at alle lagene er lagt opp hverandre er legge den litt i kjleskapet. Slik at nutellaen og peanttsmret stivner litt fr enn kutter opp deigen;)

Jeg lagde halve oppskriften. Deler deigen i 4. Kjevler den ut til passe tykkelse. Ganske tynn. Legg s en middagstallerk opp eller en bolle. Skjr rundt med en kniv/pizzahjul. Du skal da ha 4 sirkler. Legg den frste opp ett stekebrett. Smr p nutella. Legg opp en ny sirkel med deig. Smr p peanttsmr. Legg s opp den tredje sirkelen. Smr p nutella. Legg s opp den siste sirkelen. Ta frem en skarp kniv og ett glass. Sett glasset p midten av deigsirkelen.

Del s sirkelen i 4 like biter. S disse i 4 igjen. Da fr du 16 ender. Ta to av disse og snurr dem rundt to ganger. Gjr dette med alle. Ta s knepp sammen endene. Pensle med egg. Hev stjernen i ca 30-45 min. Stekes p 180 grader i ca 16 min.

NYT!

Vi blogges;-)

#bakeblogg #helenorgebaker #bake #nutella #hvetestjerne #peanttsmr #bakemag #bakerenogkokken #samarbeid #sponsor #foodporn #bakeporn #delicious #hvetebakst #bakstforalle #peanutbutter #famous #populr #godtno #nrkmat #matprat #kakeblogg

Bollekrans

Lagde skillingsboller for ca en uke siden. De ble kjempegode. Men av samme deigen kan du ogs lage bollekrans. Den jeg lrte lage frste gang var jo samme fremgangsmte som skillingsboller. Men istedenfor dele opp i stykker. S satt jeg den sammen til en sirkel og klippet opp deigen til "blader". Men n prvde jeg en ny teknikk. Nr du har rullet opp plsen. Del den p tvers med en kniv. Og tvin de to delene sammen. Og sett den sammen i en sirkel. Veldig fin effekt!

Oppskriften finner dere p bloggen.

Vi blogges;-)

#bollekrans #bolle #skillingsbolle #cinnamon #bakemag #buns #matprat #godtno #bakeblogg #bakeblog

Cinnamon rolls with cream cheese glaze

P disse godbitene her bruker jeg samme oppskrift som p min oppskrift p skoleboller. Den finner dere p bloggen. Nr den er ferdig hevet. S deler dere opp deigen til ca 3 emner. Og kjevler den ut til ett rektangel. Som fyll kjrer jeg ca 200 gram meierismr med sukker og kanel med grind i en bolle. Her m du bare smake deg til hvor st eller hvor mye kanelsmak du vil ha. Rr dette til den blir kremete. Smr s denne p deigen. Ikke smr helt nederst. Da du skal pensle litt vann der. Slik at nr du ruller deigen sammen fra toppen og ned. Da limer du den nederste delen fast. Del s opp i passe stykker. Plasseres p stekebrett med bakepapir. Husk ha litt mellomrom. For de skal etterheves i ca 30 min. Kommer an p hvor varmt det er i rommet. Jeg pleier sette stekeovnen p 40 grader. Plassere en bolle med kokende vann nederst. Sette inn brettene med baksten. Og heve de der. Gr fortere. Og baksten trker ikke ut. Stekes p 225 grader i ca 10-12 min

S er det cream cheese glaze.

Det er bare en vanlig ostekrem. Men alt hres jo s fancy ut p engelsk;-)

200 gram philidelfiaost

100 gram meierismr

Litt sitronsaft

Litt vaniljeessens

2ss melk

200 gram melis

Pisk alt dette sammen til den blir luftig og fin. Smres p skillingsbollene nr de er lunkne.

Da er det bare til nyte!

Vi blogges;-)

#bakst #hvetebakst #skillingsbolle #ostekrem #creamcheese #glaze #glasur #kanel #cinnamonroll #theamericanway #matprat #godtno #matbloggsentralen

Deilige saftige skoleboller <3



Bollebakst er alltid gy!

Men har skjnt at dette er noe ikke alle fr til?!

Har du en god grunnoppskrift p bolledeig og flger oppskriften nyes skal det mye til for ikke klare det.

Disse skolebollene blir like gode som de du kjper hos bakeren!

Oppskriften:

5 dl melk

150 gr romtemperert meierismr

50 gr gjr

150 gr sukker

2 ts kardemomme

1 kg hvetemel

1 egg

Glasur:

Melis

Vann

En ganske enkel grunnoppskrift!

Varm melken til 38 grader. Men bruk gjerne kald melk. Vist du vil lage deigen kvelden fr!

Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smret.

Eltes p medium hastighet i ca 13-15 min.

Deigen skal vre litt klissete. Men allikevel mulig ta p deigen uten at den henger for mye p fingrene. Er den for trr fr du ett trt og tungt bakverk!

Elt i smret de siste 3 min av eltetiden.

Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel strrelse.

Rull s deigen til en plse og del den opp i ca 24 deler. Bruk litt mel vist det blir for klissete.

Rulles til boller og settes p brett med god mellomrom mellom hver!

Trykk s bollene flate med hendene!

Sett ovnen p 40 grader.

Kok opp litt vann som du har i en bolle nederst i ovnen.

Dette gjr at bollene hever seg fortere og ikke trker ut.




Nr bollene er ferdig hevet spryter du p vaniljekrem.

Stikk spissen litt ned i bollen.

Slik at du spryte litt vaniljekrem inni bollen. Dette holder vaniljekremen p plass og faller ikke av bollen nr den stekes.

Enten lager du vaniljekrem selv. Som er veldig enkelt.

Eller om du vil ha det enklere s kjpe du ferdig vaniljekrem i butikken.

Stekes p 225 grader i ca 8-10 min. Skal vre gyldne.




Nr bollene er avkjlt s er det klar til dyppes i kokos.

Mmmm kokos er fantastiskt! En av mine favoritter!

Lag en glasur av vann og melis. Skal ik vre for tykk!

Smr den p med en palett eller smrkniv og dypp bollene direkte i kokos.

Da er det bare nyte!!

Vi blogges

#boller #skoleboller #kokos #buns #vaniljekrem #vanillacream #homemade #matprat #bakeblogg #bakemag #coconut #hjemmelagd #bakeri