Perfekte Pikekyss

 

Da er det ikke mange dagene igjen til 17 Mai.

Så da tenkte jeg å gi dere en oppskrift på perfekte pikekyss som er kledd opp til 17 Mai feiring;)

Disse kan du bruke som dekor på pavlova, kake, is, cupcakes etc.

Eller kun spises slik dem er.

 

Dette trenger du:

 

2 eggehviter

100 gr sukker

1/2 ts vaniljeekstrakt eller en 1/2 vaniljestang

rød gelefarge

blå gelefarge

2 stk grillpinner

1 stk sprøytepose

1 rund sprøytetipp

 

Sett ovnen på 100 grader varmluft.

Start med å piske opp eggehvitene. Vær obs på at piskebollen må være helt ren og at det IKKE er eggeplomme I eggehviten.

Om det er det så får du ikke en stiv marengs.

Når eggehvitene begynner å skumme. Ha så i litt og litt sukker. Pisk så marengsen til den blir tykk og glansfull. Ca 5 min.

Ha så i vaniljeekstrakt eller frøene fra vaniljestangen å vend inn forsiktig

Dekk to stekeplater med bakepapir.

Jeg bruker engangs sprøytepose og en rund sprøytetipp.

Ta å brett ned sidene på sprøyteposen slik at det blir lett å lage streker med grillpinnene inni posen.

Dypp grillpinnen i rød fargegele. Begynn nederst i sprøyteposen og dra pinnen forsiktig opp mot poseveggen og ut. Gjør det samme på motsatt side,

Ta så en ny grillpinne og ta blå fargegele mellom de røde strekene.

Fyll så på med marengs.

Sprøyt små topper på bakepapiret.

 

Da skal de stekes i ca 1,5 time. Midt i ovnen.

De skal være sprø men fortsatt litt myk inni.

Når steketiden er ferdig. Skru av ovnen. Og la pikekyssene stå i ovnen å tørke med døren lukket helt til ovnen er blitt kald.

 

Da er disse godbitene ferdig. Oppbevares tørt og mørkt. Så gjerne i en lufttett boks. Disse holder seg lenge!

 

Ønsker alle mine lesere en fantastisk 17 Mai feiring!

 

Vi blogges;)

 

#17mai #nasjonaldag #norge #marengs #pikekyss #17maipikekyss #kakepynt #rødthvitblått #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #helenorgebaker #godtno #bakelyst #klikkmat #vgmat #nrkmat #matprat #matbloggsentralenm#perfektepikekyss #feire #fest #blogg #bloggerne #nettavisen #side2



 

Hjemmelagd SUNN Nugatti



 

Ja da fikk jeg lagd noe som er sunnere enn det man får kjøpt på butikken;) Jeg viste det var mye sukker i nugatti. Ingrediens nummer to som det er mest av i nugatti er SUKKER!! Nummer 1 er olje! Og nugatti består av 8% hasselnøtter!!?? Nei da var det kjekt å prøve å lage sin egen. Da vet man hva man får og godt smakte den også!

 

Dette trenger du

100 g hasselnøtter

50 g mørk sjokolade

50 g melkesjokolade

2 ss raps olje

2 ss honning

0,5 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du det:

Start med å riste hasselnøttene i ovnen. Ha dem på ett stekebrett i ovnen i ca 10 min på 200 grader. Vend på nøttene etter 5 min slik at de ikke blir brent.

Smelt sjokoladen og 1 ss olje i vannbad.

Ha så nøttene i en foodprosessor eller en blender.

Kjøres i ca 5 min på høy hastighet. Ta å skrap ned langs kantene med en slikkepott innimellom.

Den skal begynne å bli flytenede. Da sper jeg på 1 ss olje for å få prosessen til å gå fortere. Når blandingen er blitt helt flytende så skal du ha i sjokoladen, honningen og vaniljeekstrakten. Kjør så blandingen til den er godt blandet.

Hell den så over på ett fint glass eller i en skål. Ikke vær bekymret vist du synds den er for flytende. Den vil stivne I kjøleskapet.

Oppbevares i kjøleskapet. Den holder seg i 1 uke++

Men tviler på at den får stå så lenge ;)

NB I oppskriften har jeg skrevet 2 ss honning. For da synds jeg nugattien var søt nok for meg. Så her må du smake deg til om du vil ha nugattien søtere eller mindre søt.

 

Vi blogges;)

#hjemmelagd #homemade #nugatti #nutella #hasselnøtter #hazelnuts #sjokolade #chocolate #bakeblogg #kakeblogg #helenorgebaker #sunn #sunnerealternativ #matbloggsentralen #klikkmat #bakelyst #godtno #vgmat #nrkmat #hjemmelagdnugatti #barnasfavoritt #nettavisen #side2 #side3#abcnyheter #bloggerne

Epleroser

 

Så enkelt! Så fine! Og så gode!

Dette er absolutt noe alle burde lære å lage. Og dette er noe alle klarer!

Trenger bare fire ting.

Butterdeig. Som du kjøper ferdig i frysedisken på butikken. Ett eple, 1/2 sitron og aprikossyltetøy. Eventuelt noe annet fyll som vaniljekrem, marsipan eller ennen type syltetøy.

Du begynner å dele ett eple. Fjerne kjernehuset. Del så eple i tynne skiver. Legg så epleskivene i en bolle med ett par dl vann og saften fra sitronen. Sett så bollen i microen i 3 min på full styrke. Har du ikke micro? Ha eplene i en kasserolle istedenfor. Og la eplene småkoke i ca 3-5 min til de begynner å bli møre/myke. Sil så vannet fra eplene.

Kjevl så ut en opptint butterdeigsplate. Du skal få 3 remser av hver plate.

Smør så på fyll. Jeg brukte på disse aprikossyltetøy. Legg så epleskiver nederst på kanten av butterdeigsremsen. Dryss gjerne over litt kanel. Brett så øverst av butterdeigen over. Så ruller du forsiktig butterdeigen. Voila! Da har du fått en rose! Stek disse i muffinsbrett eller i muffinsformer. Stekes på 190 grader i ca 40 min. Butterdeigen skal bli gylden.

Server de lune med en kule med iskrem.

 

 

Vi blogges;-)

 

#epleroser #appleroses #apricot #cinnemon #kanel #eple #apple #roser #helenorgebaker #matmonster #godtno #bakemag #bakeblogg #bakeblog #nrkmat #side2 #blog #blogg

Cupcakes til jul

 

Julen nærmer seg med stormskritt!

Og dagene blir travlere og travlere. Men man har alltid litt tid til å lage litt julegodter;-)

Hva med denne morsomme ideen til å dekorere dine cupcakes til jul?

Her har jeg bare brukt vanlige vaniljecupcakes. Oppskriften finner du her--------->Vaniljecupcakes 

Som jeg har sprøytet opp med en ostekrem. Oppskrift på ostekrem finner du her------->Ostekrem

Pyntet med en polkastav med ett fondantskilt. Som jeg har skrevet på. Her brukte jeg tusj fra Select Flavour! Veldig bra tusjer! Tusjene har en side som har en tynn spiss. Og den andre siden  har en litt tykkere spiss. Perfekt! Og selvfølgelig 100% spiselig! Og kommer i fargene rød, sort, sølvgrå, marineblå, gul.



*bilde lånt fra siden til Select Flavour

 

Så til slutt ett lite dryss med perlesukker.

 

Vi blogges;-)

 

#jul #christmas #tips #pynting #pynt #decoration #cupcake #julecupcake #julenissen #santa #santaclaus #polkacane #cane #decor #bakeblogg #matblogg #helenorgebaker #bakemag #godtno #samarbeid #sponsor #selectflavor #blogg #hverdag #kos #ide

 

 

Hjemmelagd vaniljeekstrakt!

 

Her kommer enda ett lite tips før jul. Som er kjekk å gi bort som en liten gave til den som har alt eller til den bakeglade;-)

 

Til denne oppskriften trenger du:

 

5 dl mørk rom

10 stk vaniljestenger ( fra Select Flavour)

Mini flasker ( mine er fra Panduro)

 

Ha mørk rom i en flaske. Kutt vaniljestengene i to. Skrap ut frøene. Ha stengene og frøene i flasken. Viktig at stengene blir dekket med rom.

Dette bør stå i minst 2 mnd!

Rist på flasken ca 1 gang i uken.

 

Når vaniljeekstrakten er klar. Da har du den over på mini flasker. Sett dem så kjølig.

Gjerne lag egne etiketter til å ha på flaskene også. Det gjør det lille ekstra;-)

 

Vaniljestengene er sponset fra Select Flavour. Beste vaniljestengene jeg har sett! Best of the best!

Bilde viser de to typene jeg har fått. Bourbon til venstre er vaniljestang fra Madagaskar. De er lange og slanke. Rike og fyldige på smak.

Den til høyre er vaniljestang fra Tahiti. Det er den feiteste vaniljestangen jeg noen gang har sett! Den har en fruktig og blomstrete aroma.

Vi blogges;-)

 

#samarbeid #sponset #selectflavour #vanilje #ekstrakt #vaniljeekstrakt #rom #vaniljestang #gave #jul #bakeblogg #helenorgebaker #blogg #bakemag #godtno #panduro #homemade #hjemmelagd #vanilla #extract #vanillaextract

Cookies in a jar

 

Trenger du ett bra tips til en liten gave eller julegave?

Da er dette den perfekte gaven til den som har alt. Og som liker seg på kjøkkenet:-)

Gi den som en førjulsgave, julegave etc. Disse cookiene er kjempegode! Og dette kan alle lage! Oppskriften på disse deilige chewy chocolate chip cookiene finner du

HER !

Eneste forskjellen på oppskriften er at jeg har mikset hvit, lys og mørk sjokolade.

Og denne fantastiske belgiske sjokoladen er fra Select Flavour !

Ta turen innom deres nettbutikk og kikk på Deres fantastiske utvalg!

Du tar IKKE egg, eggeplommen og smøret i glasset. Dette må de ha i selv. Skriv hvor mye av hver ting på lappen du henger på glasset.

Så er det greit å skrive på temperatuen de skal stekes på og hvor lenge :)

Vi blogges ;-)

#chewy #chocolate #chocolatechips #cookie #cookieinajar #sjokolade #kjeks #kjeksiglass #bakemag #godtno #bakeblogg #helenorgebaker #hjemmelagd #homemade #gave #jul #gift #present #christmas #selectflavour

hits