Dronningsjokoladekake med bringebær

 

Som dere kanskje har fått med dere så takker jeg som regel aldri nei takk til en konkurranse;-)

Så denne gangen har jeg prøvd meg på en kake fra Freia. Her gjelder det å følge oppskriften og lage en kopi av kaken. Her kan man faktisk også komme unna med ett litt mindre pent resultat også;-) Vinneren får en kitchen aid maskin. Er du glad i å bake så må du prøve deg du også!

 

Her er oppskriften:

 

Bunn

 

7 egg

300 g sukker

150 g Freia Dronningsjokolade

210 g meierismør

3 ts Freia bakepulver

1,5 ts Freia vaniljesukker

210 g hvetemel

 

3 dl godt bringebærsyltetøy til montering

Friske bringebær

 

Sett ovnen på 175 grader, og smør to springformer på 20 cm diameter, eller en større form på 24-26 cm. Jo smalere former du bruker, jo høyere blir kaken.

 

Grovhakk sjokoladen og smelt smøret. Trekk kjelen vekk fra varmen og ha sjokoladen i smøret. Vent et par minutter og rør rundt til sjokoladen har smeltet.

 

Pisk en tykk og lys eggedosis av egg og sukker. Pisk lenge, gjerne 10 minutter.

Rør alt det tørre sammen og sikt i eggedosisen. Hell i sjokoladesmøret og vend forsiktig men godt sammen, så det ikke er noen luftlommer i røren med mel.

 

Hell i formene/formen og stek i 30-45 minutter, avhengig av hvor store formene er. Sjekk etter 30 minutter med en grillpinne ved å stikke den midt i kaken. Hvis den ikke kommer tørr ut, må kaken steke lenger.

 

Sjokoladekrem

 

150 g Freia Dronningsjokolade

225 g romtemperert smør

100 g melis

1 ts instant kaffe rørt ut i 1 ss kokende vann, så avkjølt.

Eller 1 ss kald kruttsterk espresso

 

Smelt sjokoladen over vannbad og sett til side. Pisk melis og smør til en lys og luftig krem. Pisk inn sjokoladen og litt og litt kaffe. Hvis den blir for løs å jobbe med kan du sette den i kjøleskapet i 10 minutter.

 

Sjokoladesaus

 

100 g Freia Dronningsjokolade

1 dl kremfløte

 

Varm kremfløte i en liten kjele til det ryker. Trekk til side. Ha i finhakket sjokolade og la stå i et par minutter og rør til en slett saus. Avkjøl noe, men bruk den ganske raskt så den ikke stivner før du bruker den.

 

Skjær de to mindre kakebunnene i to på langs, eller den store i tre. Ha den ene bunnen på kakefat og smør ut syltetøy. Legg et lag med sjokoladekrem. Her synds jeg det ble lettere å ha kremen i en sprøytepose å fylle krem i kaken. Hold kremen 1-2 cm innenfor kanten, for kremen presses ut mot kanten når resten av kaken kommer oppå. Gjenta med bunner, syltetøy og krem, og avslutt med et lag krem på toppen. Det er veldig mye syltetøy i denne kaken og det er også en smørkrem. Som fort kan bli bløt vist den får stå lenge i romtemperatur. Jeg hadde brukt støttepinner i kaken for å få den litt mer stabil. For denne kaken kan fort skli utover. Sprøyt noen topper med krem langs kanten og ha et bringebær på hver topp. Hell sjokoladesaus på midten av kaken.

 

Dette ble en veldig frisk og god kake. Litt mektig. Men absolutt verdt ett forsøk!:-)

 

 

Vi blogges;-)

 

#freiahjemmebakeri #smakensomteller #konkurranse #kakekonkurranse #dronningsjokoladekake #sjokoladekake #kakeblogg #bakeblogg #bloggerne #cakeporn #freia #helenorgebaker #godtno #matbloggsentralen #vgmat #nrkmat #pinterest #feedfeed #matmonster