Endelig fikk jeg min litt forsinka julegave!

Er nok mange hjem som er ekstra glade i dag. Det er jaffal jeg!

I dag kom endelig den nye kähler vasen ut for salg! Og jeg måtte selvfølgelig ha alle tre størrelsene! Er egentlig ikke en stor kähler fan. Men disse med sølvstripper falt veldig i smak!

Så nå er det skikkelig vårstemning her i stuen. Og kjekt å ha noe nytt på spisebordet.

Har du også fått tak i vasen/ene i dag?!

Vi blogges;-)

#julegaven #kähler #vase #sølvstriper #sølv #silverlines #love #loveit #interiør #interior @glasmagasinet_stortorvet #kählervase #kahlervase #silver #omaggio #vår #blomster #kahler #silverstripes #mestergronn #mestergrønn #3for2

Sjokolade marengskake

Verdensbeste eller kvæfjordkake!

Faktisk en av mine favoritt kaker!

Meeeen er jo alltid kjekt å prøve å lage en ny twist;-)

Dette er en skikkelig vår/sommerkake!

Deilig sjokoladekake. Med søt krønsjy marengs. Fylt med vaniljekrem, krem og frisk frukt og bær! NAM!!! Rask å lage er den også!

Dette er min nye favoritt kake nå!!

 

 

Dette trenger du:

 

Sjokoladekake:

 

125 g sukker

125 g temperert smør

2 eggplommer

75 g mel

40 g kakao

100 ml melk

1/2 tsp bakepulver

1 ts vaniljesukker

En klype salt

 

Marengs:

 

2 stk eggehviter

125 g sukker

1 håndfull kokos

 

Fyll:

 

300 ml kremfløte

Vaniljekrem

2 ts sukker

Bær og frukt

 

Start med å sette ovnen på 180 grader.

 

Begynner med å lage sjokoladekaken.

Pisk opp smør og sukker til det blir hvit og luftig. Ha så i eggeplommene. Miks godt sammen. Ha så i mel, kakao, bakepulver og en klype salt. Ha så i melken. Rør godt til røren blir blank og fin. Ha røren i en smurt form på ca 20×30 cm. Ha bakepapir langs sidene. Lettere å få ut

 

Da skal vi piske opp marengsen.

Ha eggehvitene i en piskebolle og start å piske på medium hastighet. Her er det viktig at bollen er ren! At det ikke er fett i bollen. Da vil du ikke få fin marengs!

Når eggehvitene begynner å skumme. Ha så litt og litt sukker i. Pisk den så på høy hastighet når alt sukkeret er i. Skal bli blank og seig.

Smør marengsen over sjokoladekaken. Spre over kokos.

Stekes på 180 grader i ca 25 min. Blir kokosen for mørk før steketiden er over? Legg ett bakepapir over kaken!

Avkjøles i formen.

Ta ut kaken. Del den i to like deler.

Legg den første delen på ett fat. Med marengssiden ned. Da holder marengsen seg fortsatt sprø og blir ikke myk og seig av kremmen.

Smør på ett lag med vaniljekrem.

Oppskrift på vaniljekrem finner dere HER.Ligger under oppskriften på mine bærterter.

Men her er det selvfølgelig lov til å kjøpe ferdig vaniljekrem I butikken;)

 Pisk opp kremfløten med sukkeret. Smør kremmen oppå vaniljekremmen. Strø så over frukt og bær som du liker best. Legg så på andre delen av kaken. Strø over litt melis.

Da er kaken klar til å serveres og nytes!

Denne vil garantert falle i smak hos de unge og voksne:-)

 

Vi blogges;-)

 

#sjokolade #sjokolademarengs #marengs #sjokolademarengskake #frukt #bær #kokos #helenorgebaker #helenorgeskaker #kakeblogg #cakeblog #matbloggsentralen #matblogg #bakemag #godtno #sommer #nrkmat #17 #mai #17mai #17maikake

 

 

Epleroser

 

Så enkelt! Så fine! Og så gode!

Dette er absolutt noe alle burde lære å lage. Og dette er noe alle klarer!

Trenger bare fire ting.

Butterdeig. Som du kjøper ferdig i frysedisken på butikken. Ett eple, 1/2 sitron og aprikossyltetøy. Eventuelt noe annet fyll som vaniljekrem, marsipan eller ennen type syltetøy.

Du begynner å dele ett eple. Fjerne kjernehuset. Del så eple i tynne skiver. Legg så epleskivene i en bolle med ett par dl vann og saften fra sitronen. Sett så bollen i microen i 3 min på full styrke. Har du ikke micro? Ha eplene i en kasserolle istedenfor. Og la eplene småkoke i ca 3-5 min til de begynner å bli møre/myke. Sil så vannet fra eplene.

Kjevl så ut en opptint butterdeigsplate. Du skal få 3 remser av hver plate.

Smør så på fyll. Jeg brukte på disse aprikossyltetøy. Legg så epleskiver nederst på kanten av butterdeigsremsen. Dryss gjerne over litt kanel. Brett så øverst av butterdeigen over. Så ruller du forsiktig butterdeigen. Voila! Da har du fått en rose! Stek disse i muffinsbrett eller i muffinsformer. Stekes på 190 grader i ca 40 min. Butterdeigen skal bli gylden.

Server de lune med en kule med iskrem.

 

 

Vi blogges;-)

 

#epleroser #appleroses #apricot #cinnemon #kanel #eple #apple #roser #helenorgebaker #matmonster #godtno #bakemag #bakeblogg #bakeblog #nrkmat #side2 #blog #blogg

Torsk bakt i lime- og tomatsaus med tabbouleh

Nå er jeg helt i sjokk her!!!

En ny fiskemiddag på min matblogg!!!??

Hvem hadde trodd det!!?? Hehe

Men jada stemmer det. Og smakte fantastiskt gjorde den også. Jeg elsker middager som nesten lager seg selv og går raskt! Men ser ut som du har stått noen timer å lagd!

Dette trenger du:

1 stk Banansjalottløk

125 gr Bulgur

1 boks hakkede Tomater

1/2 glass Kapers

1 stk Lime

1 stk Plommetomat

350 gr Torskefilet

1/2 ts Spisskummen

Salt

Pepper

Olivenolje

Sett stekeovnen på 225 grader, og kok opp 3 dl vann i en kjele. Og en liten klype salt. Tilsett ca 125 g bulgur når det koker, og småkok på lav varme i ca 12 minutter.

Finhakk 1 stk banansjalottløk, og stek med litt olje i en kjele på høy varme til den er blank. Ha på 1 boks hakkede tomater, og kok i ca 10 minutter. Smak til med salt, pepper og 1/2 ts spisskummen.

Del ca 350 g torskefilet i porsjonsstykker, og legg over i en ildfast form. Ha over saft og revet skall (kun det grønne) fra 1 stk lime samt tomatsausen, og bak i ovnen i 8-10 minutter.

Finhakk 1 stk plommetomat, og bland sammen med kokt bulgur, 1/2 glass kapers og 1 1/2 ss olivenolje. Hell bort laken kapersen ligger i før du blander sammen tabboulehen. Smak til med salt og pepper.

Server torsk bakt i lime- og tomatsaus med tabbouleh.

Vil du ha ett lite kick i retten?

Prøv med litt chili i tomatsausen:-)

Håper det smaker:-)

Vi blogges;-)

#middag #fiskemiddag #torsk #cod #tabbouleh #digg #smakfult #bulgur #helenorgekoker #helenorgesmiddag #matprat #matbloggsentralen #nrkmat #adams #adamsmatkasse #inspirasjon #blogg #blog #matblogg #foodblog #instamat #instafood #sunt #healthy #instadinner

Steinsoppravioli med italiensk bacon og cherrytomater

Dette er en middagsrett som går superraskt å lage!

Smaker godt gjør den også.

Bytt gjerne ut raviolien med andre fyll for å få en variasjon.

For dette er en rett du garantert kommer til å lage flere ganger!;-)

Ingredienser

1 liten boks med Cherrytomater

1 liten bit med Grana Padano

1 pk Pancetta

1 stk Rødløk

Steinsoppravioli

Sett 2 l vann på kok i en kjele. Med en liten klype salt.

Skrell og finhakk 1 stk rødløk. Kutt 1 pk cherrytomater i to.

Kutt 1 pk pancetta i terninger/strimler.

Varm opp en stekepanne til middels/høy varme med litt olje. Stek pancettaterningene/strimlene til de har fått en gyllenbrun farge. Skru ned varmen, og tilsett rødløk og cherrytomater. Smak til med salt og pepper.

Kok 1 pk steinsoppravioli i 2-3 minutter i vannet. Sil av vannet, og vend inn pancettablandingen. Riv over 1 bit grana padano, og server med litt olivenolje.

Vips så er den ferdig!

Ha ett smakelig måltid!

Vi blogges;-)

#adam #adamsmatkasse #ravioli #steinsopp #steinsoppravioli #middag #raskt #godt #inspirasjon #pancetta #matmonster #godtno #nrkmat #mat #matblogg #blogg #helenorgekoker

Sei i kremet purreløksaus med couscous og grønnsaker

Det er ikke ofte jeg lager fiskemiddag hjemme. Kan vel telle antall ganger på en hånd!

Sist uke så fikk jeg prøve meg på en fiskerett fra Adams Matkasse!

Og den falt virkelig i smak!

Jeg er ikke noe fiskemiddag menneske selv om jeg er fra Vestlandet. Men denne var virkelig god! Minna meg på fiskemiddagen til min Farmor <3

Anbefaler dere til å prøve ut denne retten!

Dere trenger:

1/2 Agurk

1/2 Brokkoli

2 stk Gulrot

125 gr Couscous

1/2 Purreløk

350 gr Seifilet

1 stk Fiskebuljongterning

1 ss Hvetemel

2 dl Melk

Olje

Pepper

Salt

TIPS!

Ha litt sitronsaft i sausen rett før servering for et ekstra sting i smaken!

Kok opp 3 dl vann i en kjele med en liten klype salt. Tilsett ca 125 g økologisk couscous når det koker, og sett på ett lokk og ta kjelen av pannen. Og la couscousen stå å trekke.

Kutt 1/2 stk purreløk i tynne skiver, og fres den i litt olje i en romslig stekepanne på middels varme. Strø over 1 ss hvetemel og rør godt. Visp inn 2 dl melk (litt om gangen for å unngå klumper) og 1 stk fiskebuljongterning. Du kan også bruke grønnsaksbuljong vist du ikke har fiskebuljong. La dette koke opp under omrøring.

Skrell og kutt 2 stk gulrot i staver på ca 1×3 cm. Del 1/2 stk brokkoli i små buketter. Sett 1 1/2 l vann på kok i en kjele.

Porsjonér og krydre ca 350 g seifilet med salt og pepper.

Legg fiskebitene ned i den kokende sausen. Senk varmen og legg på et lokk. Eventuelt dekk over stekepannen med aluminiumsfolie. La fisken trekke i ca 10 minutter. Kok gulrot og brokkoli i 3-4 minutter i vannet. Bruk en potetskreller eller ostehøvel, og høvle tynne remser av 1/2 stk agurk. Sett til side i en serveringsskål.

Server sei i kremet purreløksaus med økologisk couscous og grønnsaker. Og pynt med remser av agurk.

NYT!

Vi blogges;-)

#fisk #middag #fiskemiddag #sei #kremet #purreløksaus #kremetpurreløksaus #couscous #adams #adamsmatkasse #mat #matblogg #blogg #helenorgekoker #barnemiddag #familiemiddag #godtno #matbloggsentralen #matmonster