Sjokolade marengskake

Verdensbeste eller kvæfjordkake!

Faktisk en av mine favoritt kaker!

Meeeen er jo alltid kjekt å prøve å lage en ny twist;-)

Dette er en skikkelig vår/sommerkake!

Deilig sjokoladekake. Med søt krønsjy marengs. Fylt med vaniljekrem, krem og frisk frukt og bær! NAM!!! Rask å lage er den også!

Dette er min nye favoritt kake nå!!

 

 

Dette trenger du:

 

Sjokoladekake:

 

125 g sukker

125 g temperert smør

2 eggplommer

75 g mel

40 g kakao

100 ml melk

1/2 tsp bakepulver

1 ts vaniljesukker

En klype salt

 

Marengs:

 

2 stk eggehviter

125 g sukker

1 håndfull kokos

 

Fyll:

 

300 ml kremfløte

Vaniljekrem

2 ts sukker

Bær og frukt

 

Start med å sette ovnen på 180 grader.

 

Begynner med å lage sjokoladekaken.

Pisk opp smør og sukker til det blir hvit og luftig. Ha så i eggeplommene. Miks godt sammen. Ha så i mel, kakao, bakepulver og en klype salt. Ha så i melken. Rør godt til røren blir blank og fin. Ha røren i en smurt form på ca 20×30 cm. Ha bakepapir langs sidene. Lettere å få ut

 

Da skal vi piske opp marengsen.

Ha eggehvitene i en piskebolle og start å piske på medium hastighet. Her er det viktig at bollen er ren! At det ikke er fett i bollen. Da vil du ikke få fin marengs!

Når eggehvitene begynner å skumme. Ha så litt og litt sukker i. Pisk den så på høy hastighet når alt sukkeret er i. Skal bli blank og seig.

Smør marengsen over sjokoladekaken. Spre over kokos.

Stekes på 180 grader i ca 25 min. Blir kokosen for mørk før steketiden er over? Legg ett bakepapir over kaken!

Avkjøles i formen.

Ta ut kaken. Del den i to like deler.

Legg den første delen på ett fat. Med marengssiden ned. Da holder marengsen seg fortsatt sprø og blir ikke myk og seig av kremmen.

Smør på ett lag med vaniljekrem.

Oppskrift på vaniljekrem finner dere HER.Ligger under oppskriften på mine bærterter.

Men her er det selvfølgelig lov til å kjøpe ferdig vaniljekrem I butikken;)

 Pisk opp kremfløten med sukkeret. Smør kremmen oppå vaniljekremmen. Strø så over frukt og bær som du liker best. Legg så på andre delen av kaken. Strø over litt melis.

Da er kaken klar til å serveres og nytes!

Denne vil garantert falle i smak hos de unge og voksne:-)

 

Vi blogges;-)

 

#sjokolade #sjokolademarengs #marengs #sjokolademarengskake #frukt #bær #kokos #helenorgebaker #helenorgeskaker #kakeblogg #cakeblog #matbloggsentralen #matblogg #bakemag #godtno #sommer #nrkmat #17 #mai #17mai #17maikake

 

 

6 kommentarer
    1. Tenk at jeg ikke har sett disse sidene før!!! jaja fast følger nå ivertfall 🙂 Og denne vrien skal jeg ivertfall prøve på 17 mai 🙂 I tillegg til pavlovaen da 🙂 Takk for flotte oppskrifter!!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg