Halloween Kake

 

Da var det Halloween igjen! Som begynner å bli mer og mer populært her i Norge.

Nå har jeg blogget i over 3 år om jeg ikke husker helt feil. Årene går så alt for fort. Men jeg har ikke hatt en skikkelig Halloweenkake på bloggen. Så tenkte at det var på tide nå.

Denne er super enkel å laga! Men jeg hadde også en veldig bra form fra Nordic Ware som jeg kjøpte i USA for typ 2 år siden som har ligget i en skuff å støvet ned. Så var på tide å få brukt den.

 

Jeg lagde en saftig sjokoladekake. Som også er veldig god hold i. Når man skal begynne å trimme av den ferdige stekte kaken for å få delene til å passé sammen.

Oppskriften på sjokoladekaken:

Start med å sette ovnen på 180 grader.

 

350 gram Meierismør

120 gram Bake kakao

1/2 ts Salt

3 dl Vann

350 gr Mel

500 gr Sukker

2 ts Bakepulver

4 Egg

150 gr Rømme

1 ts Vaniljeekstrakt

 

Om du har en hodeskalleform. Så smør denne godt. Enten med formfett eller smør. Gjerne med mel eller kakao også for å være helt sikker på at kaken ikke henger seg fast.

Ha smør, kakao, salt og vann i en medium gryte. Varm opp til smøret er smeltet og du har fått en fin sjokoladeblanding. Ta den så av platen.

Ha så mel, sukker og bakepulver i en bakebolle. Bland sammen.

Rør inn sjokoladeblandingen. Enten for hand eller med maskin. Når det er rørt godt sammen. Tilsett så ett og ett egg.

Rør så inn rømmen og vaniljeekstrakten.

Hell så røren over i formene. De skal fylles ca 90% fulle. Da denne røren ikke hever så alt for mye.

Om du ikke har hodeskalleform. Så er det mulighet å lage kaker i vanlige runde former og kanskje en dyp skål. Men da må du skjære til hele hodet. Som fort kan bli mye søl og mye arbeid.

 

Kakene stekes i ca 50-55 min. Test med en grillpinne i midten av kaken. Skal komme ut ren.

La kaken avkjøle seg helt i formen.

 

 

Da skal vi lage en superenkel sjokoladekrem. Eller en ganache som det heter så fint;)

 

230 gr Mørk sjokolade

150 gr fløte

3 ss sukker

3 ss melis

 

Del sjokoladen oppi små biter. Ha den i en skål.

Varm opp fløten med sukkeret. Når sukkeret er helt oppløst i fløten. Ca helt til kokepunkte. Så heler du fløten over sjokoladen.

La den stå slik i 2 min. Rør så til blandingen er blitt fin og blank.

Da er kremen ferdig.

Men siden vi skal bruke denne kremen inni hodeskallen så må vi ha den litt tykkere. Slik at ikke kremen renner ut av kaken.

Da tar vi ca halvparten av sjokoladesausen og rører inn 3 ss med melis. Da vil du få en litt tykkerer krem. Den vil også bli mye tykkerer om den får stå litt å kjøle seg ned. Den andre halvparten dekker du til med plastikk og lar bare stå ute i romtemperatur. Denne serverer du ved siden av kaken. Siden det er en kake vi ikke kan ha så mye krem i. Da serverer vi litt ekstra sjokoladekrem til gjestene med kaken. Hvem liker vel ikke litt ekstra sjokoladekrem??!!;)

Når jeg har skjært til de to delene av hodeskallen. Så smører jeg sjokoladekrem på begge halvdelene. Jeg bruker også to grillpinner som jeg deler opp og stikker inn i den ene halvdelen av kaken. Da blir kaken mer stabil når jeg skal sette dem sammen slik at de ikke glir fra hverandre. Når du har satt sammen kaken. Så dekker du sprekken rundt hodeskallen med litt ekstra sjokoladekrem. Sett så kaken i kjøleskapet i min 30 min. Da får kremen satt seg og blitt hard.

Imens skal vi lage en melis glaze. Da trenger du:

225 gr Siktet Melis

3 ss Melk

1/2 ts Vaniljeekstrakt

Ha alt i en skål. Bland sammen med en gaffel.

 

Når kaken er blitt kald. Sett kaken oppå en liten skål som du snur opp ned. Sett denne skålen i en form. Slik at når vi heller melis glazen over kaken. Så vil glazen ikke flyte over hele kjøkkenbordet;)

Bruk en pensel til å pensle på deler som ikke er blitt dekket med glaze. Sett den så i kjøleskapet igjen.

Jeg hadde den i kjøleskapet over natten.

 

Sett kaken på ett fint fat. Eller en svart glassplate slik jeg har gjort.

Jeg fant også noe billig halloween rekvisitta rundt omkring. På TGR har de mye kjekt man kan pynte med. Litt kjekt å gjøre litt ekstra utav det.

 

Hvordan lager man blodet tenker du vel da?

Det finnes nok mange matter å lage fake blod på. Men denne måten er den beste synds jeg da.

 

Jeg bruker ca 2 ss med glykose. Ha glykosen i ett lite glass. Så har jeg i rød pasta farge og litt vodka for å få den litt mere rennende. Rør dette godt sammen.

Ha så blodet i en engangs sprøytepose.

Klipp ett lite hull. Og sprøyt ut blod akkurat der du vil ha det. Jeg stakk også en kniv gjennom kraniet og tok litt ekstra blod der.

 

 

Da ønsker jeg Dere alle en skremmende flott Halloween feiring! Her blir feiringen tatt i USA;)

Vi blogges;)

 

#halloween #cake #halloweencake #skullcake #chocolatecake #chocolateskullcake #halloweenskullcake #cakeblogger #matbloggsentralen #matmonster #godtno #vgmat #kakeblogg #helenorgebaker #bakelyst #cakeporn @nordicwarescandinavia @nordicwareusa #halloween2017mood #nordicware #cakepan #skullpan