Prinsessekake

 

Hvorfor skal jeg som regel give meg løs på ting jeg aldri har lagd før!?? Og til og med på en kakebestilling!!??

Fikk bestilling på en kake til ei liten prinsesse som fyller året sitt. Og da fikk jeg ideen om dukkekake.

Hadde verken form eller tanker om hvor jeg skulle starte. Men fyllet skulle være sjokoladekrem. Så da lagde jeg en ganachekrem med melkesjokolade og litt mørk sjokolade. Vil ha den veldig barnevennlig på smak. Og litt hakket sjokolade. Brukte to kakebunner som jeg delte hver bunn i tre. Fylte krem mellom hvert lag. Dynket også bunnene med litt sukkervann. Skjærte så til kaken med en god konditorkniv. Prøvde å få passe store biter. Disse bruker jeg til å bygge en kuppel oppå kaken. Når jeg synds formen var bra så smørte jeg opp kaken med vanlig kremfløte. Satt den på ett fat og trekte den så med overtrekksmarsipan.

Jeg brukte overtrekksmarsipan fra Select Flavour.

Den var utrolig lett å jobbe med! Lett å kjevle ut! Lett å trekke kaken med! Og kjempebra å lage roseblader med! Og smaker veldig godt!

Så denne marsipanen var jeg super fornøyd med!!

Ingenting som er verre når enn skal lage kake og du har en skikkelig dårlig marsipan! Som ødelegger heile kaka!

Overtrekksmarsipanen til Select Flavour finner du her!

<<<<<<<<<<Select Flavour overtrekksmarsipan>>>>>>>

 

Da begynner putelarbeidet:-S

Å lage roseblader som skal brukes til kjolen!

Men har en effektiv måte å lage opp roseblader. Jeg bruker en 5-blads utstikker. Legger den på en pad. Går over bladene med en balltool. Og skjærer av bladene. Legger dem så over på bakepapir slik at de kan tørke litt. Form bladene litt med fingrene. Slik at det blir litt mere liv i bladene.

 

Når du har lagd opp nok blader så er det å sette dem på kaken. Begynn nederst. Pensle med litt vann og sett en rad med blader nederst rundt kaken. Fortsett så over på samme måte. Men begynn å sett bladet i midten over den nederste raden. Dukkekroppen fikk jeg kjøpt på cacas. Den kledde jeg opp med litt overtrekksmarsipan som jeg bare kjevlet ut og skjærte til toppen. La ett belte rundt livet etterpå. Penslet toppen med vann og strødde på perler. På beltet satt jeg på diamanter. Disse er ikke spiselige!

Og siste finish på kaken sprayet jeg på litt pearlglans på kjolen.

Så nå er jeg spent på om den lille prinsessen blir fornøyd!:-)

Jeg ble jaffal fornøyd!:-)

 

Er det noe du lurer på?

Bare å komme med spørsmål:-)

 

Og tusen takk til Select Flavour for den utrolige gode overtrekksmarsipanen!!!

Ett samarbeid jeg er utrolig takknemlig for!

Vi blogges;-)

 

#barnekake #prinsesse #prinsessekake #rosa #pink #kake #kakeblogg #cakeblog #cake #childrencake #princesscake #ganache #sjokolade #helenorgebaker #godtno #bakemag #taste #selectflavour #sponset #samarbeid #barn #bursdag #gratulerer #happybirthday #cacas

 

 

 

 

 

 

The Buddha Day!

I dag var det Buddha som var på dagens plan. Og det finnes MANGE! Vi ville se de største og de mest populære stedene. Vi startet å kjøre fra hotellet kl 0900 med vår privatsjåfør. Har vært så heldig å fått vår egen privatsjåfør! Som er mye billigere enn å kjøpe disse turpakkene. Vi startet turen til The grand palace. Som ble etablert i 1782. 218.000 m2 er dette området! Dette er det største palasset. Her kan enn gå i timer vist du vil. Her er det masse buddhaer og små palasser og store. Neste palass ble Wat Arun. Litt mindre men fortsatt mye å se. Det tredje stedet ble Wat Pho. Her finner man den digre Reclining buddhaen. Den er BARE 43 meter lang og 15 meter høy!!! Så siste palasset vi drog til var til The Golden Buddha! Den består av 83% ren gull! 700 år gammel. 3 meter høy og 5,5 tonn! Den er BARE verdt 250 millioner dollar…..

Det var dette vi fikk tid til i dag. Siste dag i bangkok. Og husk! Dere må ha på tskjorte og bukse!

Vi blogges;-)

#bangkok #vacation #ferie #buddha #day #buddhaday #goldenbuddha #recliningbuddha #grandpalace #gold #realgold #fantastisk #fantastic

Dag 3 i Bangkok

Da var dag 3 ferdig her i Thailand.

Vært en lang dag. Dagen startet 0645 med en av de beste frokostbuffene jeg har hatt! Her finner du alt! Utvalget er så utrolig stort!

Så absolutt verdt å inkludere på hotellet!

Deretter gikk turen til Floating marked i Damnoen saduak. Ca 1 times kjøretur fra Bangkok sentrum. Dette er også noe du bør få med deg. Ett fasinerende sted! Her finner du mye å shoppe. Alt fra klær, krydder, mat etc.

<img

Etterpå ble det lunsj på ett sted litt utenfor marknaden.

Og når en først er der så måtte vi jo ri på elefanter:-)

Kom akkurat hjem til teatime på hotellet

Blir godt vant her nede;-)

Vi blogges;-)

#blog #blogg #ferie #kulinarisk #bangkok #damnoensaduak #damnoen #saduak #floatingmarked #floating #marked #elephant #boat #koi #teatime #lebua #state #tower #resort #executive #lounge #hotel #matmonster #

Dag 2 i Bangkok

Den kulinariske reisen fortsetter;-)

Vi startet kvelden på våres FAB hotell i skybaren på Lebua State Tower. Dette er Bangkok’s høyeste åpen bar. Kjempegode drinker og en fantastisk utsikt!




Videre gikk turen til Restauranten Benjarong. Som ligger på hotellet Dusit Thani Hotel. Dette stedet anbefales! Ikke bare for maten. Men for Deres fantastiske hagen!


Anbefaler deres gin tonic med en twist av Bangkok. Gin tonic med basilikum og koriander. Nam! Og passet perfekt til litt spicy mat!

Dagen i dag startet ved bassengkanten. Som ikke er feil i det heile tatt. Og selvfølgelig telunsj. Mmmmm

Ikke akkurat noe slankeferie!!! Hihi

Vi blogges;-)

#bangkok #vacation #ferie #kulinarisk #culinary #food #thai #benjarong #dusitthani #tealunch #telunsj #teatime #koriander #basil #gintonic #foodand drinks #food #drinks #garden #orkide #koi #coi #beautiful #lebua #bar #skybar

Endelig ferie! Første dag i bangkok!

Da er mine 2 uker offshore ferdig. Og 2 uker med ferie til mitt favorittsted Bangkok og Rawai har startet!

Har ikke blogget på en stund på grunn av jobb. Men blir jo en del kulinariske opplevelser her som jeg kommer til å blogge om. Og som jeg helt sikkert kommer til å prøve på å lage hjemme etter hvert.

Den første uken skal nytes i bangkok. Og vi bor på Lebua state tower. Synds du navnet hørtes kjent ut? Ja det var her Hangover 2 filmen ble spilt inn;-)

Så nyt resten av helgen i kalde Norge! Her er det bare 35 grader;-)

Og nyter litt afternoon tea<3

Vi blogges;-)

#ferie #vacation #kulinarisk #mat #thai #bangkok #sawadee #afternoontea #love #loveit #smiletsland

God Jul toalettpapir blir borte pga “Bitre Berit”!

Ja jeg vet dette ikke er matblogginnlegg! Men jeg ble så provosert av ett oppslag på nett i dag. Om ei “Bitre Berit” som har fått bort toalettpapir med god jul på. På grunn av at det var blasfemisk å tørke seg bak med noe som det stod god jul på! JAVEL! Så da har Lambi bestemt seg for å ta bort dette produktet! Skal en persons mening bestemme så mye?

Ja dette er kun ett toalettpapir….

Men den verste sorten mennesker er slike syte bitre Berit’er!

Så skreiv på kødd på innlegget på Facebook at enn burde lage en gruppe på Facebook! Er jo så mye rart der fra før av uansett! 😉

Nå er det gjort!!! Bli medlem i gruppa!!!

 

https://www.facebook.com/groups/834644209939333/

 

Hva synds dere om saken?

Når ble vi så overfølsom?!

Vi som barn klatret høyt og lavt. Dagens barn skal jo polstres fra topp til tå før de får gå ut å leke.

Er egentligt rart at våres generasjon fortsatt lever!

F.eks gode gamle Pippi som også må sensurers!

Er det ikke tilatt med noe? Skal vi sensurers mot alt?

Var alt mye bedre før?

Husker min farmor alltid sa til meg at alt var så mye bedre før! Yeah right, tenkte jeg!! Kanskje hun hadde rett……..

 

Vi blogges;)

 

#toalettpapir #godjul #lambi #godjultoalettpapir #facebookgruppe #facebook #bitreberit #ilandsproblem #nyheter #vg #dagblad #tv2 #side2 #side3 #nrk #nettavisen