Marengsdrøm

Reklame | Ditt Italia

 

Denne kaken valgte jeg å kalle Marengsdrøm!

Er vel ingenting som er bedre med deilig sprø marengs som inneholder knust pistasjenøtter og pistasjekrem. Fylt lagvis med krem, norske jordbær, hakket pistasjenøtter og jordbærsaus! NAMMMM

En skikkelig god sommerkake. Som går fort å lage. Og som du kan forberede dager før servering

 

Her er oppskriften:

 

3 stk Eggehviter

175 gr Sukker

1 klype Salt

1 ss Pistasjekrem

25 gr Fin hakket Pistasjenøtter

 

Fyll:

 

1 Korg Norske Jordbær

3 ss Grov hakket pistasjenøtter

5 dl Fløte

1 ss Melis til kremen

1 ss melis til jordbærsaus

 

Start med å sette ovnen på 110 grader

Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret og saltet til myk skummende marengs ved middels hastighet. (Når du skal piske eggehvitene er det viktig at både bollen og vispen er helt rene. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive).

Fortsett å pisk må medium hastighet og ha i litt og litt sukker.

Når alt sukker er tilsatt så øker du hastigheten og pisker på medium/høy hastighet i ca 5 min.

Da skal du få en fin blank og tykk marengs. Ett lite tips er å ta litt marengs mellom pekefingen og tommelen å kjenne etter om du kjenner sukkerkorn. Kjenner du minimalt eller ikke noe sukker så er marengsen ferdig

Vend så i pistasjekremen og den  fin hakkede pistasjen.

 

Finn frem ett stekebrett med bakepapir. En sprøytepose og en sprøyespiss med rund spiss.

Sprøyt tre like store ringer på stekebrettet. Start å sprøyt innerst å sprøyt rundt og rundt til du får en passelig stor runding. Skal være akkurat plass til tre stykker. Med ca 1 cm mellomrom mellom hver.

 

Stekes midt i ovnen i 2 timer. Når tiden er ferdig. Skru av ovnen og la marengsen fortsette å stå i ovnen å tørke. Gjerne natten over. Jeg lager alltid marengs før jeg skal legge meg. Da kan marengsen stå i ovnen til neste dag.

 

 

Ett lite tips om du vil fylle kaken ett par timer før serverig er å smelte sjokolade og pensle dette oppå marengsbunnene.

Det gjør at marengsen holder seg sprø og ikke trekker fuktigheten fra kremen og blir myk.

Pisk kremen stiv. Del opp 3/4 av jordbærene i passe biter. Resten av jorbærene kjører du med stavmikser med en ss melis til det blir en fin saus.

Grov hakk pistasjenøttene.

Sett første marengsbunnen på ett kakefat. ha på krem. Ikke helt ut på kanten. Da kremen vil flyte ut da man legger flere lag oppå hverandre.

Ha på jordbær. Litt jordbærsaus og hakkede pistasjenøtter. Fortsett slikt på andre laget. Topplaget tar du resten av kremen, jordbærene og pistasjenøttene oppå. Ha på saus med en spiseskje. Ha ytterst på kanten slik at sausen renner ned på kaken slik at du får en drip effect.

Sett den så i kjøleskapet til den er klar for servering.

 

 

Har du lyst å prøve disse fantastiske produktene fra Italia?

Ta deg enn titt inn på Deres hjemmeside. Der finner du produktene jeg har brukt. Pluss mere til! Dette er produkter med høy kvalitet!

Om du bruker kupongkoden matmonster så får du 10% på ditt kjøp!!

Her er Deres hjemmeside Ditt Italia

 

God Sommer<3

 

 #sommerkake #marengskake #marengs #marengsdrøm #jordbær #norskejordbær #pistasje #pistasjenøtter #pistasjekrem #rørtejordbær #cakeporn #allersmat #vgmat #helenorgebaker #helenorgeskaker #matmonster #matbloggsentralen #bakelyst #marengue #marenguecake #marenguedream #elsker @dittitalia #dittitalia

 

 

 

Chocolate Mug Cake

 

Dette må være den beste sommeren på 100 år! Jaffal den VARMESTE! Kan vel også se det på bloggen at det ikke har blitt så mange innlegg. Er jo i koma av denne varmen. Men i dag bare måtte jeg bare lage meg noe godt. Og som også gikk fort! Da er Mug Cake eller koppkake perfekt! Den tar 3 minutter å lage! Og ingrediensene har du helt sikkert også liggende. Og med vaniljeis på toppen og noen friske bær. Så var dette perfekt i sommervarmen.

 

Her er oppskriften

 

2 ss Mel

2 ss Kakao

2 ss Sukker

2 ss Olje

1 klype Salt

1/4 ts Bakepulver

5 ss Melk

1/2 ts Vaniljeekstrakt (Kan sløyfes. Men gir en god fyldig smak)

1 ss Sjokolade (4-5 ruter av din favoritt sjokolade)

 

Bland alt det tørre i en liten bolle. Ha så i alt det flytende. Rør sammen til du får en klumpefri masse. Ha det så over i en kopp. En kopp som tåler varme! Du kan også bare ha alt rett i koppen og røre det i den. Men jeg synds det blir litt grisete. Så bruker en liten bolle til dette. Jeg som vasker opp allikevel;)

Trykk så sjokoladerutene forsiktig nedi røren.

Stekes i microbølgeovnen i 1min30sek på 800 watt. Du kan også steke den i 1 min. Da vil den bli litt bløtere.

Topp kaken med en kule med en god vaniljeis og server gjerne bær ved siden av.

Du kan også ha andre ting i røren. Som feks peanøttsmør, smil, japp etc

Denne er også uten egg! Det gjør at kaken ikke blir “svampete” men heller mere som en kladd/fudge kake.

 

Håper det smaker. Og kos dere masse i varmen!

Vi blogges<3

 

 @buzzador #WHIRLPOOLMCP345WH #buzzadore #buzzadoretester #mugcake #chocolatemugcake #cake #koppkake #3mincake #3minutterskake #kakeblogg #bakeblogg #cakeblogg #bakelyst #helenorgebaker #helenorgeskaker #sommer2018 #superraskkake #microkake #sjokoladekake #matmonster #matprat #matbloggsentralen #allersmat #sommerkake #ChefPlusBuzz #whirlpool #jonathanadler @jonathanadler