Marengsdrøm

Reklame | Ditt Italia

 

Denne kaken valgte jeg å kalle Marengsdrøm!

Er vel ingenting som er bedre med deilig sprø marengs som inneholder knust pistasjenøtter og pistasjekrem. Fylt lagvis med krem, norske jordbær, hakket pistasjenøtter og jordbærsaus! NAMMMM

En skikkelig god sommerkake. Som går fort å lage. Og som du kan forberede dager før servering

 

Her er oppskriften:

 

3 stk Eggehviter

175 gr Sukker

1 klype Salt

1 ss Pistasjekrem

25 gr Fin hakket Pistasjenøtter

 

Fyll:

 

1 Korg Norske Jordbær

3 ss Grov hakket pistasjenøtter

5 dl Fløte

1 ss Melis til kremen

1 ss melis til jordbærsaus

 

Start med å sette ovnen på 110 grader

Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret og saltet til myk skummende marengs ved middels hastighet. (Når du skal piske eggehvitene er det viktig at både bollen og vispen er helt rene. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive).

Fortsett å pisk må medium hastighet og ha i litt og litt sukker.

Når alt sukker er tilsatt så øker du hastigheten og pisker på medium/høy hastighet i ca 5 min.

Da skal du få en fin blank og tykk marengs. Ett lite tips er å ta litt marengs mellom pekefingen og tommelen å kjenne etter om du kjenner sukkerkorn. Kjenner du minimalt eller ikke noe sukker så er marengsen ferdig

Vend så i pistasjekremen og den  fin hakkede pistasjen.

 

Finn frem ett stekebrett med bakepapir. En sprøytepose og en sprøyespiss med rund spiss.

Sprøyt tre like store ringer på stekebrettet. Start å sprøyt innerst å sprøyt rundt og rundt til du får en passelig stor runding. Skal være akkurat plass til tre stykker. Med ca 1 cm mellomrom mellom hver.

 

Stekes midt i ovnen i 2 timer. Når tiden er ferdig. Skru av ovnen og la marengsen fortsette å stå i ovnen å tørke. Gjerne natten over. Jeg lager alltid marengs før jeg skal legge meg. Da kan marengsen stå i ovnen til neste dag.

 

 

Ett lite tips om du vil fylle kaken ett par timer før serverig er å smelte sjokolade og pensle dette oppå marengsbunnene.

Det gjør at marengsen holder seg sprø og ikke trekker fuktigheten fra kremen og blir myk.

Pisk kremen stiv. Del opp 3/4 av jordbærene i passe biter. Resten av jorbærene kjører du med stavmikser med en ss melis til det blir en fin saus.

Grov hakk pistasjenøttene.

Sett første marengsbunnen på ett kakefat. ha på krem. Ikke helt ut på kanten. Da kremen vil flyte ut da man legger flere lag oppå hverandre.

Ha på jordbær. Litt jordbærsaus og hakkede pistasjenøtter. Fortsett slikt på andre laget. Topplaget tar du resten av kremen, jordbærene og pistasjenøttene oppå. Ha på saus med en spiseskje. Ha ytterst på kanten slik at sausen renner ned på kaken slik at du får en drip effect.

Sett den så i kjøleskapet til den er klar for servering.

 

 

Har du lyst å prøve disse fantastiske produktene fra Italia?

Ta deg enn titt inn på Deres hjemmeside. Der finner du produktene jeg har brukt. Pluss mere til! Dette er produkter med høy kvalitet!

Om du bruker kupongkoden matmonster så får du 10% på ditt kjøp!!

Her er Deres hjemmeside Ditt Italia

 

God Sommer<3

 

 #sommerkake #marengskake #marengs #marengsdrøm #jordbær #norskejordbær #pistasje #pistasjenøtter #pistasjekrem #rørtejordbær #cakeporn #allersmat #vgmat #helenorgebaker #helenorgeskaker #matmonster #matbloggsentralen #bakelyst #marengue #marenguecake #marenguedream #elsker @dittitalia #dittitalia

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg