Epleroser

 

Så enkelt! Så fine! Og så gode!

Dette er absolutt noe alle burde lære å lage. Og dette er noe alle klarer!

Trenger bare fire ting.

Butterdeig. Som du kjøper ferdig i frysedisken på butikken. Ett eple, 1/2 sitron og aprikossyltetøy. Eventuelt noe annet fyll som vaniljekrem, marsipan eller ennen type syltetøy.

Du begynner å dele ett eple. Fjerne kjernehuset. Del så eple i tynne skiver. Legg så epleskivene i en bolle med ett par dl vann og saften fra sitronen. Sett så bollen i microen i 3 min på full styrke. Har du ikke micro? Ha eplene i en kasserolle istedenfor. Og la eplene småkoke i ca 3-5 min til de begynner å bli møre/myke. Sil så vannet fra eplene.

Kjevl så ut en opptint butterdeigsplate. Du skal få 3 remser av hver plate.

Smør så på fyll. Jeg brukte på disse aprikossyltetøy. Legg så epleskiver nederst på kanten av butterdeigsremsen. Dryss gjerne over litt kanel. Brett så øverst av butterdeigen over. Så ruller du forsiktig butterdeigen. Voila! Da har du fått en rose! Stek disse i muffinsbrett eller i muffinsformer. Stekes på 190 grader i ca 40 min. Butterdeigen skal bli gylden.

Server de lune med en kule med iskrem.

 

 

Vi blogges;-)

 

#epleroser #appleroses #apricot #cinnemon #kanel #eple #apple #roser #helenorgebaker #matmonster #godtno #bakemag #bakeblogg #bakeblog #nrkmat #side2 #blog #blogg

14 kommentarer

Siste innlegg