Dette var en av tingene jeg hadde bestilling på i dag. Deilige makroner fylt med pistasjkrem<3
Dette trenger du:
50 gr eggehvite, ca 2 egg (romtemperert)
2 ss sukker
50 gram lyst mandelmel
100 gram melis
Wilton gelefarge ( i disse har jeg brukt litt grønn, litt blå og litt gult fra wilton)
Du kan begynne å sikte mandelmelet. I disse har jeg brukt Cacas sitt mandelmel som ikke er fettredusert.
Når du har siktet mandelmelet skal du ha 50 gram.
Sikt det så en gang til med melisen.
Pisk eggehvitene til det begynner å skumme. Tilsett sukker litt etter litt.
Marengsen skal ikke bli for stiv! Når du ser den begynner å bli hvit og du kan ta tippe bollen uten at den renner ut så er den klar!
Tilsett farge. Rør den inn forsiktig
Ha så i mandelblandingen. Rør hardt med slikkepott til du ser at du har fått blandet det meste. Skal få ut luften.
Så skal du vende det forsiktig! Viktig å IKKE røre for mye! Når du løfter opp slikkepotten skal det dryppe sakte.
Fyll så massen i sprøytepose med rund sprøytetip.
Sprøyt dem på stekebrett med bakepapir. Du skal sprøyte de ca like store som en 5 kroning! Og ha mellomrom mellom hver!
Og nå det viktigste! Når du er ferdige å sprøyte ut makronene. Da skal de stå i ca 50 min før du steker dem.
Da får de en skorpe rundt seg. Dette gjør at makronene vokser oppover.
Stekes på 150 grader i ca 14 min
Pistasjkrem:
100 gr philidelfiaost
50 gr meierismør
Litt sitronsaft
Litt vaniljeessens
1 ss melk
100 gr melis
Hakket pistasjnøttet
Grønn gelefarge fra wilton
Pisk opp alt utenom nøttene og fargen til en glatt luftig krem. Rør inn nøttene og wilton fargen. Fyll den i en sprøytepose og da er den klar til å fylle makronene.
Håper det smaker!:-)
Vi blogges;-)
#makroner #macaroones #pistasj #pistachio #ostekrem
Åh, mums! Så utrolig godt ut.
– Check out my blog for 4 tips to prevent chapped, cracked and dry lips
Blog by Linni: takk! Skal titte innom. Greit å vite når høsten kommer;-)
Hei !
Når skal du ha video blogg ??
Vidar: haha;-)