Jeg elsker en saftig smaksrik brownies. Og en av mine favoritt julekaker er kokosmakroner. Så hvorfor ikke prøve å mikes disse to sammen?;)
Browniesbunn:
250 gr meierismør
350 gr mørk sjokolade
4 egg
200 gr sukker
150 gr brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
125 gr hvetemel
50 gr kakao
1/2 ts salt
50 gr melkesjokoladeknapper
Kokosmakronmasse
75 gr smør
200 gr kokos
1 dl lys sirup
2 dl sukker
1 1/2 dl fløte
Det første en starter med er å lage kokosmakronmassen. Smelt smøret og tilsett resten. Varmes opp i ca 5 min.
Dekk til og la den stå å svelle mens du lager browniesen.
Sett ovnen på 180 grader.
Smør en firkantform på ca 20×30. Og kle den med bakepapir. Klipp ut to strimler. Slik at du kan legge bakepapir både loddrett og vannrett. Da er det mye enklere å løfte ut browniesen.
Del smøret i terninger. Ha smøret og sjokoladen i en skål og smelt dette over vannbad.
Ha egg, sukker. brunt sukker og vaniljeekstrakt i en bakebolle. Røres lett sammen med en grind.
Ha så i sjokoladeblandingen. Røres godt sammen.
Rør så i mel, kakao og salt. Ikke rør for mye.
Vend så i sjokoladeknapper. Her har jeg gått for skikkelig god belgisk melkesjokolade. Men vanlig melkesjokoladeknapper går også bra. Og du kan også grovhakke en sjokoladeplate.
Ha røren over i formen.
Stekes i 15 min midt i ovnen.
Bre så kokosmassen over kaken. Og stek kaken i ca 15-20 min til. Kokosen skal bli gylden.
La så brownien hvile i kjøleskapet slik at den får satt seg. 4-5 timer
Vi blogges;)
#jul #julegodt #julekake #brownie #kokosmakron #bakeblogg #kakeblogg #matbloggerne #matblogg #godtno #bakelyst #bakemag #sjokolade #nettavisen #side2 #allers #vgmat #helenorgebaker #matbloggsentralen #matmonster
Hei, kan det evt. brukes frø fra en vaniljestang istedet for vaniljeekstrakt?
Monica Brudevold: Det går nok bra det 🙂