Jeg ELSKER ostekake!
Og spesielt de stekte amerikanske ostekakene.
En av mine favoritt pålegg er peanøttsmør og jeg liker sjokolade!
Så denne ostekaken har alt!
Veldig enkel å lage.
Det tar ca 5 timer totalt å lage denne.
Men lag den dagen før du skal bruke den eller start tidlig samme dag.
Den holder seg lenge. Så da har du alltid en kakebit i kjøleskapet til kaffen din;)
Så her er oppskriften:
BUNN:
30 stk oreokjeks
6 ss smør
1/4 ts salt
OSTEKREM:
900 gr kremost
5 egg
300 gr brunt sukker
300 gr peanøttsmør
1,5 dl fløte
1 ts vaniljesukker
340 gr med mini Reese`s peanut butter cups
TOPPING (SJOKOLADE GANACHE):
1,5 dl fløte
300 gr sjokolade
220 gr Reese`s minis
1. Varm opp ovnen til 160 grader
2. Fjerne den hvite kremen fra oreokjeksene. Knus kjeksene.
Rør inn smeltet smør og saltet.
Bruk en springform på ca 22 cm. Kle bunnen av formen med aluminiumsfolie. På grunn av at kaken skal stekes i vannbad.
Trykk ut kjeksmassen i formen og ca halvveis oppover kanten.
Stekes 10-12 minutt.
Avkjøles.
3. Pisk opp kremosten. Ha i ett egg om gangen og rør godt. Skrap ned sidene i bollen for å få det godt blandet.
Når eggene er pisket inn. Ha så i brunt sukker, peanøttsmør, fløte og vaniljesukker.
Piskes til en jevn masse.
Rør så forsiktig inn grov hakket Reese`s mini.
Hell massen i formen.
Ha formen forsiktig i en større form/brett som skal fylles opp med vann. Ca 3 cm skal den dekke opp på formen.
Stekes på 160 grader i 1t15m.
Slå så AV ovnen og la ostekaken stå i ca 1 time til i ovnen!
TA den så ut og avkjøles.
Når den er kald nok.Taes den ut av formen.
Sett den i kjøleskapet.
5. Da er det toppingen. Som heter så fint som sjokolade ganache;)
Varm opp fløten helt til den nesten begynner å koke.
Ta fløten av platen og tilsett sjokoladen.
Rør.
LA den avkjøle seg i ett par minutt.
Hell så toppingen over kaken. LA den få renne over kanten av kaken også.
Strø så over grovhakket Reese`s minis.
Da er det bare å nyte…………
#peanut #peanøtt #kake #cheesecake #ostekake #reese #reesepeanutcup #reesepeanutcupcheesecake #kakeblogg #cakeblog #matblogg #matbloggsentralen
#bakemag #matprat
Naam<3
Mmmmmm ser gøtt ut
Den er veeeeeldig god!
Så veldig godt ut!
Den er farlig god. Og veldig enkel å lage:-)
Omg da er vi to om det! Ostekaker er mitt favoritt! Dette så utrolig godt ut
Så bra at vi er flere!
hehe
Dt kommer garantert flere oppskrifter på ostekake. Faktisk til helgen
Så bra! (; jeg skal følge med videre
Takk!:-)
Hei. Hvilke norske alternativ kan brukes for å erstatte Mini Reese peanut cups og Mini reese?
Dalena: hmmm godt spm. Vi har vel ikke noe i Norge som kan ligne på reese. Men de selger reese på deli deluca. Men vist du ik bor i Oslo blir det vanskeligt! Jeg selv fikk dem kjøpt i utlandet!
Hei
kan man bruke en annen type kjeks i bunn? Eksempelvis Ritz salte kjeks?
Marte: absolutt! Gjende kjeks er utrolig god å bruke! Anbefales!
Åååå gleder meg til å prøve den

brumle, brumle

Anonym: ja gled deg;-)