Sikkert ikke alle som vet hva brioche er?
En fransk bolledeig vil jeg si det er. Som har mye godt smør og melk i deigen. Og som du kan tilsette hva som helst i. Sjokolade eller bær er mine favoritter!
Her er oppskriften:
550 gr hvetemel
80 gr sukker
3 dl melk
1 ts salt
2 egg
50 gr gjær
80 gr meierismør(romtemperert)
1 egg til pensling
Bær
Litt sukker for å strø på til slutt
Varm opp melken til 37 grader og rør i gjæren.
Tilsett så mel, salt, sukker og egg.
Elt dette godt sammen.
Så skal smøre eltes inn.
Da er dt enklere vist smøret er i terninger!
Eltes på høy hastighet til deigen slipper taket fra bollen.
Dekk så bollen med plast og heves i ca 1 time.
Rull så ut deigen til en lang pølse.
Og del den opp i 10-12 jevne emner.
Rull dem runde som boller.
Settes på brett med god mellomrom mellom hver. Fordi du skal presse dem litt flate med hendene. La de så få etterheve i ca 20 min!
Pisk sammen egget og pensle bollene.
Nå kommer vi til det beste!
I midten på hver bolle sprøyter jeg eller bruker en spiseskje til å legge på creme fraiche. Eller vaniljekrem. Legg så bær på toppen av dette.
Jeg bruker frosne bær du får tak i butikken. Enten bringebær, blåbær eller skogsbærblanding.
Her er det smak og behag.
Og strø på litt vanlig sukker på toppen.
Da er de klar for å steikes.
200 grader i ca 10-12 min.
Skal bli gyldne.
#brioche #bær #bakeblogg #foodporn #fransk #vaniljekrem #luksus #hverdag #jegelskerdeig
ååå dette vil jeg gjerne prøve!
sunnnyy: lykke til! Smaker kjempegodt:-)
Såg skikklig godt ut:D
Ser deilig ut:)
Nam, det så utrolig godt ut! 🙂
– Ta gjerne en tur innom bloggen min for giveaway! 🙂
Betina A. Kjellbotn: de er veldig gode! 🙂
Blog by Linni: de er veldig gode;-) det skal jeg gjør vetdu
foreignerat50: og det er helt riktig 😉 smaker kjempegodt. Og veldig enkle å lage! 🙂
nam detser godt ut må prøve å lage det en dag^^
Victoria Engan: kjempegoe! Og passer så bra nå som det er sommer! 🙂
hehe jepp lager selv mat å går på resturang og matfag