Hva er en sommerdag uten nystekt scones med syltetøy og en god kopp kaffe eller te…..<3
Som er en selvfølge hos Britene!
Veldig fort å lage og ingen hevetid!
Det finnes mange typer scones.
Men har du en grunnoppkrift på en god scones. Så kan du bare legge til eller trekke fra oppskriften
med det du vil.
Dette er oppskriften på fine scones.
Som jeg også har tilsatt rosiner og hakket tørket aprikos .
Og dyppet halvparten i skivet mandler.
Her kan litt av det fine melet byttes ut med grovere mel. Tilsette havregryn, tørket frukt, nøtter etc
Så bare bruk fantasien.
Disse er også veldig godt egnet til å fryses!
Oppskrift:
365 gr hvetemel
25 gr bakepulver
75 gr usaltet meierismør(romtemperert)
170 gr melk
1 egg
45 gr sukker
100 gr rosiner
60 gr grov hakket aprikos
1 egg til pensling
Bland alt det tørre og smøret i en bolle.
Hell så i melken og egget.
Dette skal eltes forsiktig og veldig lite.
Du kan også gjøre dette for hånd.
Eltes på lav hastighet. Skal eltes veldig lite. Når du ser den begynner å samle seg så er den ferdig!
Kna i rosiner og aprikosene for hand.
Kjevl ut deigen ca 3-4 cm tykk.
Trykk så ut rundinger med ett melkeglass som du først dypper i litt mel.
Til å pensle sconen bruker jeg ett egg og like mye vann som jeg pisker lett sammen.
Stekes på 220 grader i 10-12 min
Enjoy<3
Vi blogges
#scones #saftig #rosiner #aprikos
Elsker Scones
Så godt ut !!
Travelista: det var dem også;-)
Hva med clotted cream, har du oppskriften på det og?
Therese: Hei. Det har jeg faktisk ikke hørt om før nå. Men fant ut at det er “fløten/snerken” av melken når du koker den? Tar lang tid å lage. Må stå over natten. Men sikker verdt dt? Har du smakt det før?
Og takk for tipset!:-*
Ja, spise Afternoon tea i London sist gang og fikk det med nybakte scones og hjemmelaget syltetøy, smakte himmelsk. Men skjønte ikke hva det var med en gang, men du burde prøve, det gir enda en dimensjon


Jeg følger spent med på neste fristelse du kommer med
nesten så du skulle hatt #foodporn
Therese: det hørtes veldig godt ut! Og bare å følge med!
Kommer masse godt! Og burde kanskje # foodporn hvert innlegg for å få flere besøk
Flott blogg!
Den kom ikke som noen overraskelse, egentlig. Jeg får ikke nok av matblogger (og håndarbeidsblogger, strikkeblogger, hekleblogger, DIY-blogger etc, etc :P), og det er ekstra kjekt når det er noen jeg kjenner som står bak!
Stå på – jeg følger med! 
Torbjørg: tusen takk! Kjekt å høre! :-*
Så flink
Malin Amalie (livet i london): takk:-*