Deilige saftige skoleboller <3

Bollebakst er alltid gøy!

Men har skjønt at dette er noe ikke alle får til?!

Har du en god grunnoppskrift på bolledeig og følger oppskriften nøye så skal det mye til for å ikke klare det.

Disse skolebollene blir like gode som de du kjøper hos bakeren!

 

Oppskriften:

5 dl melk

150 gr romtemperert meierismør

50 gr gjær

150 gr sukker

2 ts kardemomme

1 kg hvetemel

1 egg

Glasur:

Melis

Vann

 

En ganske enkel grunnoppskrift!

Varm melken til 38 grader. Men bruk gjerne kald melk. Vist du vil lage deigen kvelden før! 

 Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smøret.

Eltes på medium hastighet i ca 13-15 min.

Deigen skal være litt klissete. Men allikevel mulig å ta på deigen uten at den henger for mye på fingrene. Er den for tørr får du ett tørt og tungt bakverk!

Elt i smøret de siste 3 min av eltetiden.

Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel størrelse.

 

Rull så deigen til en pølse og del den opp i ca 24 deler. Bruk litt mel vist det blir for klissete.

Rulles til boller og settes på brett med god mellomrom mellom hver!

Trykk så bollene flate med hendene!

Sett ovnen på 40 grader.

Kok opp litt vann som du har i en bolle nederst i ovnen.

Dette gjør at bollene hever seg fortere og ikke tørker ut.

Når bollene er ferdig hevet sprøyter du på vaniljekrem.

Stikk spissen litt ned i bollen.

Slik at du sprøyte litt vaniljekrem inni bollen. Dette holder vaniljekremen på plass og faller ikke av bollen når den stekes.

Enten lager du vaniljekrem selv. Som er veldig enkelt.

Eller om du vil ha det enklere så kjøpe du ferdig vaniljekrem i butikken.

Stekes på 225 grader i ca 8-10 min. Skal være gyldne.

 

Når bollene er avkjølt så er det klar til å dyppes i kokos.

Mmmm kokos er fantastiskt! En av mine favoritter!

Lag en glasur av vann og melis. Skal ik være for tykk!

Smør den på med en palett eller smørkniv og dypp bollene direkte i kokos.

 

Da er det bare å nyte!!

 

Vi blogges

 

#boller #skoleboller #kokos #buns #vaniljekrem #vanillacream #homemade #matprat #bakeblogg #bakemag #coconut #hjemmelagd #bakeri

8 kommentarer
    1. Oki vennen, da har jeg og Danielle deigen til heving! Og jeg har aldri laget skoleboller i hele mitt liv, så det blir spennende 😉

    2. Herregud de ble gode! Kokken i huset ble også kjempe imponert, han er for så vidt også utdannet konditor! Letteste og luftigste bakverket jeg noensinne har laget, er imponert over både deg, meg og Danielle :). Takk takk vennen.

    3. Hei veldig god oppskrift!
      Lurte på to ting; skal man smelte smøret eller ikke? Og hvor lenge skal de heve i ovn?
      Jeg smeltet og de ble fantastiske, lurer bare på hva du gjorde!

    4. Tonje: heia. Jeg smelter ikke smøret men det skal være romtemperert. Men på skolen smeltet vi alltid smøret. Så det går nok veldig bra. Man finner alltid ut litt ting selv som gjør ting goe:-) jeg hever dem i ovnen til ca dobbel størrelse.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg