Makroner med sjokolade ganache og salt karamellsaus <3

Som sagt så ble det makroner her i heimen.

Er så lenge siden jeg har lagt dette. Så trengte litt oppdatering!

Disse er himmelsk gode!

Og følger du oppskriften nøye så klarer DU det også!

 

Ingrediensene til makronene:

100 gr eggehvite, ca 5 egg (romtemperert)

4 ss sukker

100 gram lyst mandelmel

200 gram melis

Wilton gelefarge ( i disse har jeg brukt litt rødgele fra wilton)

 

Du kan begynne å sikte mandelmelet. I disse har jeg brukt Cacas sitt mandelmel som ikke er fettredusert.

Når du har siktet mandelmelet skal du ha 100 gram.

Sikt det så en gang til med melisen.

Pisk eggehvitene til det begynner å skumme. Tilsett sukker litt etter litt.

Marengsen skal ikke bli for stiv! Når du ser den begynner å bli hvit og du kan ta tippe bollen uten at den renner ut så er den klar!

Tilsett farge. Rør den inn forsiktig

Ha så i mandelblandingen. Rør hardt med slikkepott til du ser at du har fått blandet det meste. Skal få ut luften.

Så skal du vende det forsiktig! Viktig å IKKE røre for mye!  Når du løfter opp slikkepotten skal det dryppe sakte.

 

Fyll så massen i sprøytepose med rund sprøytetip.

Sprøyt dem på stekebrett med bakepapir. Du skal sprøyte de ca like store som en 5 kroning! Og ha mellomrom mellom hver!

Og nå det viktigste! Når du er ferdige å sprøyte ut makronene. Da skal de stå i ca 50 min før du steker dem.

Da får de en skorpe rundt seg. Dette gjør at makronene vokser oppover.

Stekes på 150 grader i ca 14 min

 

Sjokolade ganache

150 gram fløte

300 gram sjokolade

 

Varm opp fløten til kokepunktet. TA kjelen av kokeplaten!

Legg sjokoladen oppi fløten.

Rør om til det har smeltet og blitt en sjokoladesaus.

Avkjøl!

Når de er blitt kald kan du bare røre den opp med en gaffel og putte den oppi sprøytepose med rund tip.

Eller så kan du piske den opp litt med maskin. Så blir den litt luftigere.

Sprøyt ringer på halvparten av makronene som du har vendt med bakesiden opp pga skal fylle karamellsaus i midten.

 

Salt karamellsaus

150 gram fløte

100 gram sukker

1/2 vaniljestang eller essens

50 gram meierismør

2 klyper maldonsalt

 

Ha sukkeret i en kjele og ha den på middels varme. Varm opp forsiktig fordi den svir seg fort. Da får du en dårlig smak på karamellen!

Når den smelter så bare rister/vender du litt på kjelen. Ikke rør med noe nedi sukkeret.

I kjele nr 2 har du fløte og vaniljestangen. Varmes opp til kokepunktet. Ta ut vaniljestangen.

Melken har du oppi kjelen med sukkeret når sukkeret er ferdig smeltet.

Vær forsiktig! Det kan boble litt pga høy varme!

Rør godt med tresleiv.

La den avkjøle i ca 10-15 min.

Så rør inn smør og salt.

 

Hell sausen på sprøytepose. Og fyll i midten på hver makron.

 

Lykke til folkens!

Disse er himmelsk gode!

Og bare kommenter vist det er noe dere lurer på.

ENJOY!

 

Vi blogges

 

#makroner #macarones #sjokolade #ganache #karamell #caramel #cacas #mandelmel

Siste innlegg