Er takke være the cake boss på kanalen TLC at jeg er blitt fristet til å prøve å lage cannoli’s. Dette er småkaker fra Italia som formes som skåler eller rør som frityrstekes og fylles med deilig riccotakrem
Og de er ganske enkle å lage!
Skall/rør
2 kopper mel (ca 450ml)
1,5 ss sukker
1/2 ts salt
2 ss margarin
1 eggeplomme
2 ss hvit eddik
1/2 kopp vann (ca 120ml)
1 egg til pensling
Elt alt sammen i en bolle på medium hastighet i ca 5 min. Deigen skal være litt kompakt og litt klissete. Pakk den inn i folie. Legges i kjøleskapet i ca 30 min.
Kjevl den så ut på bordet. Den skal være ganske tynn. Men ik så tynn at du kan se gjennom deigen.
Trykk så ut sirkler med ett stort glass. Jeg kjevlet dem litt etter at jeg hadde trykket dem ut. De krympet litt. Og måtte få de litt avlange for å få dem helt rundt røret. Jeg kjøpte cannolirør på Clas Ohlson. Du kan også bruke trepinner. Pensle enden med lett pisket egg og fest enden sammen.
Varm opp frityrolje i en kjele. Når du skal teste om den er varm nok. Putt enden av en tresleiv oppi. Bruser det. Er den varm nok. Stek så cannoliene til de blir gyldne. Ca 2-3 min. NB! Ha ALLTID grytelokket liggende klart ved siden av kasserollen! I tilfelle oljen blir for varm og selvantennes! Sett da på lokket for å kvele flammen og trekk kasserollen av platen!
Kjøl så av cannoliene. For å få ut røret/pinnen. Vri forsiktig til du kjenner den blir løs. Og trekk den forsiktig ut.
Da er det ricottakrem 🙂
2 kopper ricotta (ca 450 ml)
3/4 kopp melis (ca 180 ml)
1 ts kanel
1/4 kopp fløte (ca 60 ml)
1 sitron
1/4 kopp sjokoladedråper (ca 60ml)
Start med å sile ricottaen eller presse ut vannet med ett kjøkkenhåndkle.
Ta den så i en bolle og pisk den opp til en jevn krem. Tilsett melis og kanel. Piskes sammen i ca 2 min.
Pisk fløten stiv i en annen bolle. Rør i fløten i ricottakremen med en slikkepot. Ha så i sjokoladedråper/biter og revet sitronskall. Vend dette forsiktig sammen. Du kan også ha i litt sitronsaft vist du ønsker det. Sett kremen i kjøleskapet for å avkjøle seg i en time.
For å fylle cannoliene trenger du en sprøytepose. Ikke bruk sprøytespiss!
Start å sprøyt i en ende. Fra midten og ut. Så snu og gjør det samme i det andre hullet.
Når du har fylt dem så er det bare å drysse på melis.
Fyll kun de du skal spise samme dag. Ellers vil skallene/rørene bli bløte. Du kan fryse canolli skallene/rørene ufylte!
Da er det bare å nyte!
Buon Appetito
Vi blogges 😉
#cannoli #ricotta #sjokolade #foodporn #kake #italiensk #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #helenorgebaker #jegelskerdeig #chocolate
Dette har jeg alltid hatt lyst til å prøve! På grunn av Buddy Valestro selvfølgelig. Så kanskje til helga kanskje? Takk for at du deler oppskriften 🙂
Mari Thorsberg Andreassen: da har vi blitt fristet begge to;-) hehe
Du bør prøve. De var veldig gode!:-)
Takk selv som titter innom bloggen 🙂
Hehe ja jeg sitter jo omtrent å sikler hver gang jeg ser programmet 😉 også får jeg jo mye inspirasjon når det gjelder kakedekorering! Helt vanvittige kaker! Hehe, ingenting å takke for, jeg er et kakemonster uten like 😉 hehe
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: de va kjempegode!:-)
Åneeei jeg som er på slankern.. haha, så godt ut assa!!!
jegerida: hehe:-D
Fikk du virkelig kjøpt cannolirør på Clas Ohlsson?
Eva: Jupp. Jeg kjøpte cannoli rør på Clas Olsson 🙂
Fin oppskrift! Men anbefaler å bruke mer komma og mindre punktum, mer flyt i teksten og lettere å lese og å forstå 🙂
Eks: “Når du skal teste om den er varm nok, putt enden av en tresleiv oppi. Bruser det, er den varm nok.” 🙂