En av mine favoritt supper. Som jeg lærte å lage i thailand. En spicy deilig kyllingsuppe. Som passer perfekt til kalde høstkvelder. Eller perfekt til deg eller din kjære vist enn er syk;-)
Og enkel å lage er den også!
Ingredienser:
1 boks kokosmelk
500 g kylling
7 dl kyllingkraft/ -buljong
1 stilk sitrongress.
Ca 3 cm bit med ingefær ( finhakkes)
2 stk lime
3 fedd hvitløk (finhakkes)
3 ss fiskesaus
korianderblader ( grovhakkes)
Sweet and chilisaus
2 stk chili ( grovhakkes)
Plommetomater
Begynn med å kutte opp kyllingen i passe biter. Legg kyllingen i en bolle. Riv over limeskall og press over limejuice. Bland sammen.
Kok opp kyllingkraft eller kyllingbuljong.
Skru ned varmen. Hiv oppi hvitløk, chili, fiskesaus og sitrongress. Sitrongresset slår du litt med håndtaket på kniven. Slik at “saften” kommer ut. Deles i ca 3 biter. Lettere å plukke ut av suppen.
Hiv så i kyllingen. Skal trekkes til den er ferdig. Så tilsetter du kokosmelken. Kok opp. Smak til med sweet and sour. Og fiskesaus vist du vil ha den saltere.
Jeg serverer suppen med ferdig kokte nudler i suppeskålen. Ha i suppen. Putt oppi plommetomater og grovhakket koriander. NYT! Mmmm
#suppe #tomkhagai #thailand #foodporn #spicy #soup #kylling #kyllingsuppe #chickensoup #spicykyllingsuppe #spicychickensoup #matprat #godtno
#matblogg #foodblog