Disse godbitene her bare MÅ du ha oppskrift på! Fantastiske gode sjokoladekjeks. Sprø men seige i midten! Mmm! Og sååååå enkle å lage!
225 gr smør
200 gr brunt sukker
100 gr sukker
1 egg
1 eggeplomme
2 ts vaniljesukker
325 gr mel
1/2 ts natron
2 ss kakao
50 gr pistasj, grovhakket
100 gr sjokolade
Brunt sukker, sukker og smør røres hvit. Tilsett litt og litt egg. Skrap kanten slik at alt blandes godt. Ha så i natron og vaniljesukker. Pisk godt.
Smelt sjokoladen i vannbad. Rør i kakaoen. Avkjøl den litt. Ha i mel, sjokoladeblandingen og pistasjenøttene i smørblandingen. Røres inn forsiktig til det er godt blandet.
Ta så deigen oppå ett bakepapir. Rull den til en pølse. Pakk den inn i bakepapiret og folie. Legg den i kjøleskapet for å avkjøle den slik at den blir litt fastere og lettere å jobbe med. Gjør klar to stekebrett med bakepapir. Skjær så skiver av pølsen og sett dem på brettet. Ha god avstand. De vil flyte ut litt. Stekes på 180 grader i ca 12-15 min. Lett gyldne.
Disse er supergode! Og du kan putte pølser av kjeksmassen i frysa. Eller i kjøleskapet. Da har du ALLTID deigen klar for å steike ferske cookies til kaffebesøket eller bare en deilig godbit til deg selv;-)
NYT!
Vi blogges;-)
#sjokolade #kjeks #chocolate #cookies #pistasj #pistachio #chewy #foodporn
Nam, disse skal jeg prøve i helgen, uten pistasjen ^_^
De så utrolig gode ut
Elise: dt funker bra uten også. Prøv å ha sjokoladebiter i;-)
Veronica S: e kjempegode;-)