Saftig smaksrik focaccia som passer veldig godt til suppe, middag, smørbrød etc!
Disse kan du smaksette med akkurat det du vil.
Dette trenger du:
700 gr mel
10 gr salt
1/2 pk gjær (25g)
5 dl lunket vann
Litt olje
Soltørket tomater
Rød pesto
Maldonsalt
Tørket organo
Mel, salt, gjær, vann og olje eltes på medium hastighet i ca 5 min. Skal være en ganske klissete deig. Ha i organo, pesto og soltørket tomat. Eltes på medium hastighet i ca 2 min.
Ta en bolle som du smører med litt olje og legg deigen i denne. Dekk til bollen med plastikk eller ett kjøkkenhåndkle.
Settes til heving i ca 30 min.
Ha bakepapir på ett stekebrett. Legg deigen på brettet og press den utover. Trykk den ned med fingertuppene. Da renner den gode oljen nedi hullene. Som gjør focacciaen saftigere og gir den mer smak. Hell over litt olje, maldon salt og organo. Sett ovnen på 30 grader og hev focaccian i ca 30-40 min. Ta dem ut. Sett ovnen på 220 grader. Når ovnen er klar sett focaccian i ovnen og skru ned temp til 200. Stekes i ca 35-40 min. Skal bli gyldne.
NYT!
Vi blogges;-)
#focaccia #organo #pesto #soltørket #tomat #soltørkettomat #maldon #salt
Ønsker deg en fin helg! . : )
jegskriveromhverdag: takk! Ønsker deg det samme:-*