Pasjonsfruktmousse i sjokoladeskål

 

Sorry folkens! Dagen i går ble så hektisk! At jeg ikke fikk tid til å legge ut oppskrift og bilder! Men her kommer den! Denne desserten var utrolig god! Deilig smak av pasjonsfrukt. Lett og luftig. Med ett gelelokk av pasjonsfrukt. Servert i en sjokoladeskål. Perfekt til alle anledninger! Dette er noe alle klarer å lage. Og har du barn? Så er dette noe de kan være med på:-)

 

Det første du trenger å gjøre er å lage sjokoladeskålene.

Her bruker jeg vannballonger. Blås dem opp. Men ikke helt fult med luft!

Så trenger du sjokolade ( her bruker jeg en mørk sjokolade fra Select Flavour. Den er kjempelett å jobbe med. Og ferdig temperert) Smelt den i vannbad eller i micro. Denne må så kjøles ned til romtemperatur. Er den for varm. Da vil ballongen sprikke! Og det vil du ikke ha noe av! Trust me!;-)

Jeg sprayet også ballongene med litt matfett før jeg dyppet dem i sjokoladen. Blir lettere å få dem av.

Gjør klar ett stekebrett med bakepapir. Og ca 10-12 ballonger. Dypp bunnen av ballongen i sjokoladen. Sett den så rett på bakepapiret. Da vil den få en bunn som den kan stå på. Gjør dette med alle ballongene. Sett så brette i kjøleskapet eller på ett kjølig sted. Disse kan du lage dagen før.

Når sjokoladen er stivnet. Lag ett lite hull på toppen av ballongen. Og slipp ut litt og litt luft. Dra så av ballongen. Henger ballongen fast i bunnen! Og lager hull? Dette fikses lett med å ha litt flytende sjokolade i bunnen;-)

 

Så er det oppskrift på den kjempegode pasjonsfruktmoussen.

Dette trenger du:

 

2 eggeplommer

60 gr sukker

Piskes til eggedosis

 

2,5 dl fløte

4 gelatinplater

1 dl pasjonsfruktpure ( bruker pasjonsfruktpure fra Select Flavour)

 

2 eggehviter

50 gr sukker

Piskes til marengs

 

Pasjonsfruktgele:

 

1 dl pasjonsfruktpure

0,25 dl vann

50 gr sukker

2 plater gelantin

Legg gelantinplatene til moussen i en bolle med kaldt vann. Og en annen bolle til gelantinen til gelelokket. La de ligge i ca 5 min. Kok opp pasjonsfruktpureen. Ta den av platen. Ha oppi gelantinplatene. Rør godt. Sett den til kjøling.

Lettpisk fløten og ha den i en skål og sett den i kjøleskapet. Pisk så opp eggehvitene. Tilsett litt og litt sukker. Piskes opp til en luftig marengs. Ha dette også oppi en bolle og sett til sides. Pisk så opp eggeplommene og sukker til en luftig eggedosis. NB! Er veldig viktig å rengjøre piskebollen etter hvert steg! Slik at det ikke er fett fra fløten når du skal piske opp eggehvitene!

Når pasjonsfruktpureen er avkjølt til romtemperatur piskes denne lett i eggedosisen. Vend så i kremen. Så vendes marengsen i til slutt.

Ha moussen i en sprøytepose og sprøyt den oppi sjokoladeskålene. Sett de så i kjøleskapet.

Da skal vi lage pasjonsfruktpurelokket.

Kok opp pasjonsfruktpure, vann og sukker. Ta så i gelatinplatene. Sett til avkjøling. Når pasjonsfruktmoussen har stivnet kan du helle på pasjonsfruktgele. Viktig at den er avkjølt. Ellers vil mouseen og sjokoladen smelte!

Sett dem så tilbake i kjøleskapet til avkjøling. Da er de klare til å NYYYYYYTES!

Pynt med pasjonsfrukt og bringebær. Eller etter egen fantasi;-)

 

Anbefaler virkelig å prøve ut pasjonsfruktpureen fra select flavor!

Er 90% frukt og 10% sukker. Frisk og god pure! Jeg er utdannet konditor. Og vært borti mye pureer. Denne er en av de beste jeg har smakt!

Ta en titt innom siden til Select Flavour. De har mye spennende å tilby.

Select Flavour

Det vil komme mer på bloggen min med samarbeidet med Select Flavour. Så følg med!

 

Vi blogges;-)

#sponset #selectflavour #pasjon #pasjonsfrukt #pasjonsfruktpure #pasjonsfrukmousse #mousse #sjokolade #sjokoladeskål #foodporn #bakemag #godtno #helenorgebaker #baker #konditor #kake #dessert #samarbeid

 

 

 

 

33 kommentarer

Siste innlegg