Hjemmelagd vaniljeekstrakt!

 

Her kommer enda ett lite tips før jul. Som er kjekk å gi bort som en liten gave til den som har alt eller til den bakeglade;-)

 

Til denne oppskriften trenger du:

 

5 dl mørk rom

10 stk vaniljestenger ( fra Select Flavour)

Mini flasker ( mine er fra Panduro)

 

Ha mørk rom i en flaske. Kutt vaniljestengene i to. Skrap ut frøene. Ha stengene og frøene i flasken. Viktig at stengene blir dekket med rom.

Dette bør stå i minst 2 mnd!

Rist på flasken ca 1 gang i uken.

 

Når vaniljeekstrakten er klar. Da har du den over på mini flasker. Sett dem så kjølig.

Gjerne lag egne etiketter til å ha på flaskene også. Det gjør det lille ekstra;-)

 

Vaniljestengene er sponset fra Select Flavour. Beste vaniljestengene jeg har sett! Best of the best!

Bilde viser de to typene jeg har fått. Bourbon til venstre er vaniljestang fra Madagaskar. De er lange og slanke. Rike og fyldige på smak.

Den til høyre er vaniljestang fra Tahiti. Det er den feiteste vaniljestangen jeg noen gang har sett! Den har en fruktig og blomstrete aroma.

Vi blogges;-)

 

#samarbeid #sponset #selectflavour #vanilje #ekstrakt #vaniljeekstrakt #rom #vaniljestang #gave #jul #bakeblogg #helenorgebaker #blogg #bakemag #godtno #panduro #homemade #hjemmelagd #vanilla #extract #vanillaextract

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg