Glutenfri brownie med nutellafrosting

 

Denne brownien her er så rik på sjokoladesmak! Smaker helt fantastisk! Og glutenfri! Kan også lages melkefri med en annen frosting. Men denne nutellafrostingen er som prikken over i’en;-)

Ingredienser:

 

150 gr smør

250 gr sukker

70 gr kakao

1/2 ts salt

1 ts vaniljesukker

110 gr egg ( 2 stk)

70 gr hasselnøttmel

 

Frosting:

 

150 gr mørk sjokolade

( jeg bruker mørk belgisk sjokolade fra Select Flavour )

250 gr usaltet smør

150 gr melis

1 ss vaniljesukker

1/4 ts salt

100 gr nutella

20 gr ristet og hakket hasselnøtter

 

Sett ovnen på 160 grader.

Smør kantene på en bakeform 20×20 cm med smør og dekk bunnen med bakepapir.

 

Smelt smøret på lav varme i en kasseroll. Tilsett sukker, kakao, vaniljesukker og hasselnøttmel( jeg tar hele hasselnøtter og kjører dem til ett fint mel i en kjøkkenmaskin)

Bland forsiktig i ett og ett egg.

Fordel røren jevnt i formen. Stekes i ca 22-25 min. La den så avkjøle i formen.

Ta så ut kaken. Vend den på andre siden.

Så er det frostingen!

Hakk opp sjokoladen og smelt den forsiktig over vannbad. La den så kjøles ned til romtemperatur.

Visp smør, melis, vaniljesukker og salt luftig. Tilsett nutella og sjokoladen. Visp dette godt sammen. Om frostingen blir for bløtt til å sprøytes? La den kjøle av litt i

kjøleskapet.

Ha så frostingen i en sprøytepose. Bruk en sprøytespiss med mønster. Så blir resultatet mye bedre.

Del kaken i porsjonsbiter. Og sprøyt frosting på hver bit. Strø så over med hasselnøtter. Jeg har også på friske bringebær og gull. Bare for det lille ekstra;-)

 

Trykk deg inn på siden til Select Flavour!

Deres sjokolade er helt fantastisk. Og her finner du også gull;-)

 

NYT denne deilige brownien!

 

Vi blogges;-)

#brownie #nutella #frosting #nutellafrosting #glutenfri #melkefri #laktosefri #hasselnøtt #sjokolade #gull #gullblad #bakeblogg #helenorgebaker #foodporn #selectflavour #sponset #samarbeid #royfares #gold

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg