Denne brownien her er så rik på sjokoladesmak! Smaker helt fantastisk! Og glutenfri! Kan også lages melkefri med en annen frosting. Men denne nutellafrostingen er som prikken over i’en;-)
Ingredienser:
150 gr smør
250 gr sukker
70 gr kakao
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
110 gr egg ( 2 stk)
70 gr hasselnøttmel
Frosting:
150 gr mørk sjokolade
( jeg bruker mørk belgisk sjokolade fra Select Flavour )
250 gr usaltet smør
150 gr melis
1 ss vaniljesukker
1/4 ts salt
100 gr nutella
20 gr ristet og hakket hasselnøtter
Sett ovnen på 160 grader.
Smør kantene på en bakeform 20×20 cm med smør og dekk bunnen med bakepapir.
Smelt smøret på lav varme i en kasseroll. Tilsett sukker, kakao, vaniljesukker og hasselnøttmel( jeg tar hele hasselnøtter og kjører dem til ett fint mel i en kjøkkenmaskin)
Bland forsiktig i ett og ett egg.
Fordel røren jevnt i formen. Stekes i ca 22-25 min. La den så avkjøle i formen.
Ta så ut kaken. Vend den på andre siden.
Så er det frostingen!
Hakk opp sjokoladen og smelt den forsiktig over vannbad. La den så kjøles ned til romtemperatur.
Visp smør, melis, vaniljesukker og salt luftig. Tilsett nutella og sjokoladen. Visp dette godt sammen. Om frostingen blir for bløtt til å sprøytes? La den kjøle av litt i
kjøleskapet.
Ha så frostingen i en sprøytepose. Bruk en sprøytespiss med mønster. Så blir resultatet mye bedre.
Del kaken i porsjonsbiter. Og sprøyt frosting på hver bit. Strø så over med hasselnøtter. Jeg har også på friske bringebær og gull. Bare for det lille ekstra;-)
Trykk deg inn på siden til Select Flavour!
Deres sjokolade er helt fantastisk. Og her finner du også gull;-)
NYT denne deilige brownien!
Vi blogges;-)
#brownie #nutella #frosting #nutellafrosting #glutenfri #melkefri #laktosefri #hasselnøtt #sjokolade #gull #gullblad #bakeblogg #helenorgebaker #foodporn #selectflavour #sponset #samarbeid #royfares #gold
Åå nammmmm!
Thealinni.blogg.no – reiseblogg: veeeeldig god og “sunn” 😉