Juleostekake med risgrøt, pepperkakebunn og jordbær/bringebærkompott

 

En stekt ostekake som virkelig smaker jul!

Hvem har ikke mye rester av grøt i jula!

Så hvorfor ikke bruke det i denne deilige ostekaken!?;-)

Veldig enkel å lage. Og smaker fantastiskt!

Og vil du skeie litt ut?

Prøv 2-3 ss med portvin i bærkompotten;-)

 

Ingredienser:

 

Bunn:

100 gr pepperkaker, ca 35-40 små pepperkaker

100 gr smeltet smør

 

Ostemassen:

600 gr philadelfia

1 ts vaniljeekstrakt

3 egg

100 gr sukker

Skall av en 1/2 sitron

300 gr risgrøt

 

Topping:

Ca 400 gr frosne jordbær og bringebær

1-2 ss sukker

Maizena til jevning

2-3 ss portvin (kan sløyfes)

 

Start med å knuse kjeksen. Og bland den med smeltet smør.

Legg ett bakepapir i bunnen på en 20 cm kakebunn. Fordel kjeksblandingen i bunnen med en skje.

Stekes på 160 grader i 5 min.

 

Så skal du piske opp philadelfiaosten, egg, sukker, vaniljeekstrakt og sitronskall. Piskes opp til en jevn fin masse. Vend så i risgrøten.

Ha så ostemassen over i den avkjølte kjeksformen. IKKE fyll helt opp til kanten. Pga du skal ha bærkompott oppå til slutt!

Stekes på 160 grader i 45-50 min

Når den første steketiden er over. Skru av ovnen og la kaken stå i ovnen i 45 min til.

 

Toppingen til kaken. Som er som en deilig bærkompott. Varm opp jordbærene i en gryte med sukkeret og eventuelt portvinen. Når jordbærene begynner å bli myke så har du i maizenablanding. Ha ca 1/3 full kopp med kaldt vann. Ha i ca 2 ts maizena. Ha i litt og litt til du får en passe tykkelse på kompotten. La det småkoke. Ha så i bringebærene helt til slutt. Avkjøles.

Ha så bærkompotten over på toppen av ostekaken. Settes til kjøling i ca 6 timer.

 

Pynt gjerne med hvit sjokolade eller bruk fantasien 😉

 

Vi blogges;-)

 

#jul #ostekake #risgrøt #portvin #pepperkake #pepperkakebunn #stekt #sjokolade #blogg #bærkompott #kompott #risalamande #christmas #cake #kake #cheesecake #gingerbread #godtno #bakeblogg #kakeblogg #juleblogg #helenorgebaker #baker #konditor #tastemagteam #bakemag

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg