En stekt ostekake som virkelig smaker jul!
Hvem har ikke mye rester av grøt i jula!
Så hvorfor ikke bruke det i denne deilige ostekaken!?;-)
Veldig enkel å lage. Og smaker fantastiskt!
Og vil du skeie litt ut?
Prøv 2-3 ss med portvin i bærkompotten;-)
Ingredienser:
Bunn:
100 gr pepperkaker, ca 35-40 små pepperkaker
100 gr smeltet smør
Ostemassen:
600 gr philadelfia
1 ts vaniljeekstrakt
3 egg
100 gr sukker
Skall av en 1/2 sitron
300 gr risgrøt
Topping:
Ca 400 gr frosne jordbær og bringebær
1-2 ss sukker
Maizena til jevning
2-3 ss portvin (kan sløyfes)
Start med å knuse kjeksen. Og bland den med smeltet smør.
Legg ett bakepapir i bunnen på en 20 cm kakebunn. Fordel kjeksblandingen i bunnen med en skje.
Stekes på 160 grader i 5 min.
Så skal du piske opp philadelfiaosten, egg, sukker, vaniljeekstrakt og sitronskall. Piskes opp til en jevn fin masse. Vend så i risgrøten.
Ha så ostemassen over i den avkjølte kjeksformen. IKKE fyll helt opp til kanten. Pga du skal ha bærkompott oppå til slutt!
Stekes på 160 grader i 45-50 min
Når den første steketiden er over. Skru av ovnen og la kaken stå i ovnen i 45 min til.
Toppingen til kaken. Som er som en deilig bærkompott. Varm opp jordbærene i en gryte med sukkeret og eventuelt portvinen. Når jordbærene begynner å bli myke så har du i maizenablanding. Ha ca 1/3 full kopp med kaldt vann. Ha i ca 2 ts maizena. Ha i litt og litt til du får en passe tykkelse på kompotten. La det småkoke. Ha så i bringebærene helt til slutt. Avkjøles.
Ha så bærkompotten over på toppen av ostekaken. Settes til kjøling i ca 6 timer.
Pynt gjerne med hvit sjokolade eller bruk fantasien 😉
Vi blogges;-)
#jul #ostekake #risgrøt #portvin #pepperkake #pepperkakebunn #stekt #sjokolade #blogg #bærkompott #kompott #risalamande #christmas #cake #kake #cheesecake #gingerbread #godtno #bakeblogg #kakeblogg #juleblogg #helenorgebaker #baker #konditor #tastemagteam #bakemag
Kan kaken lages dagen før?
Camilla Svensson: best å lage den dagen før Camilla:-)