Banana bread cupcakes with cream cheese frosting

Overmodne bananer er vel noe de fleste har i de tusen hjem. Og som kaster dem!

Ta heller å skrell dem og legg dem i frysa!

Og bruk dem til å lage disse saftige bananbrød cupcakene:-)

 

PS: har stjålet oppskriften fra min Amerikanske kjæresten. Så disse er ekte American banana bread cupcakes;-)

 

Dette trenger du:

 

180 gr meierismør, romtemperert

300 gr sukker

300 gr most banan

240 gr mel

1 dl kulturmelk

2 egg, romtemperert

1 ts natron

1 ts salt

 

Sett ovnen på 170 grader.

Smør og sukker piskes hvit og kremete.

Pisk inn ett og ett egg. Rør inn bananene med en slikkepott.

Sikt i mel, natron og salt. Røres forsiktig inn med slikkepott. Ha så i kulturmelken. Rør til du får en jevn fin masse.

 

NB! Har du ikke kulturmelk så kan du fint lage din egen. Ha 1 ss med sitronsaft i 1 dl med melk. La dette stå i ca 30 min. Ferdig:-)

 

Sprøyt så røren i cupcakeformer. Eller i en brødform vist du heller vil ha ett stor bananbrød. Stekes på 170 grader i ca 20 min. Sjekk med en kakenål eller tannpirker. Skal ikke henge noe igjen på nålen eller tannpirkeren. Lager du ett stort brød? Da er det ca 40 min den skal stekes!

 

Avkjøl cupcakene. Og pynt dem med deilig frosting. Oppskrift på frosting finner du her—–> cream cheese frosting

Og gjerne dekorer dem med ett flak av sjokolade og dryss over litt tørket bringebær;-)

 

NYT!

 

Vi blogges;-)

 

#banan #brød #bananbrød #bananabread #bread #cupcake #bananbreadcupcake #godtno #helenorgebaker #bakemag #bakeblogg #kakeblogg #hverdag #2015 #barna #favoritt #sjokolade #nrkmat #american #amerikansk #foodporn

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg