Fått mange forespørsler om oppskrift på gulrotkake. Så i går tok jeg frem en gammel oppskrift som jeg har hatt liggende lenge. Og finpussa litt på den. Den ble fantastisk god! Så om du skal lage gulrotkake? Da bør du prøve denne!
Du trenger:
200 gr hakket valnøtter
100 gr kokosflak usøtet
300 gr brunt sukker
100 gr sukker
2,5 dl olje
4 egg
4 ss eplesyltetøy med biter
3 ss med hakket ananas
1 ts vaniljeekstrakt
320 gr mel
2 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt
1 1/2 ts kanel
1 ts malt ingefær
1/4 ts muskat
1/4 ts malt nellik
5 store gulrøtter
Ostekrem:
300 gr philadelphia ost
200 gr romtemperert meierismør
400 gr melis
1 ts vaniljeekstrakt
2-3 ss melk (vist kremen blir for tykk)
Start med å sett ovnen på 150 grader.
Gjør klar ett stekebrett med bakepapir.
Nøttene skal ristes i ovnen i ca 10 min.
Avkjøl når de er ferdig.
Gjør det samme med kokosflakene. Ca 5 min. Skal bli gyldne. Avkjøles.
Skru så ovnen opp på 175 grader.
Spray to kakeformer à 24 cm. Legg også bakepapir i bunnen.
I en bakebolle har du i brunt sukker, sukker, olje, egg, eplesyltetøy, ananas og vaniljeekstrakt. Røres til sukkeret er oppløst. Sett til siden.
I en stor bakebolle har du i mel, bakepulver, natron, salt, kanel, ingefær, muskat og nellik. Bland godt sammen.
Ha så den våte blandingen i det tørre. Rør det godt sammen med en slikkepott. Vend så inn finrevet gulrot, kokosflak og grovhakket valnøtter.
OBS! Bruk ikke alt av nøttene og kokosen. Litt skal brukes til pynting av kaken!
Fordel røren i to former. Blir ca 2/3 fulle.
Stekes i ca 35-40 min. Sjekk med en tannpirker i midten av kaken.
Skal komme ut tørr!
Avkjøles i formene. Får du topp på kakene? Bruk en god kniv for å skjære til toppen slik at den blir jevn.
Da er det ostekremen.
Start med å piske opp smøret hvit. Ha så i osten, melisen og vaniljeekstrakt.
Kjøres på medium hastighet til en fin krem. Blir den for tykk? Begynn med 1 ss melk og prøv deg frem. Blir den for bløt? Ha i mer melis.
Finn frem ett fint fat/kakefat og sett den ene bunnen oppå. Smør på ett godt lag med krem. Sett den andre bunnen oppå. Smør rundt kaken med krem. Ta så finhakket valnøtter og press opp langs siden på kaken. Smør så krem på toppen av kaken. Ta resten av kremen i en sprøtepose med stjernespiss. Og sprøyt roser/rosetter oppå kaken. Strø så over med kokosflakene. Jeg har også brukt spiselige tørket blomster;-)
Denne ble veldig saftig. Og med en deilig krydret smak. Mmmmmm<3
Denne holder seg ca 1 uke I kjøleskapet. Og dette er en kake som også blir bedre av å stå. Men jeg tviler på at kaken får stå så lenge;-)
Kan også fryses.
Håper det smaker!
Vi blogges;-)
#gulrot #kake #gulrotkake #carrotcake #ostekrem #cheesecream #krydret #spices #bakeblogg #kakeblogg #cakeblogg #blogg #bloggerne #matblogg #matbloggerne #matbloggsentralen #tine #bakemag #nettavisen #side2 #cakeporn #saftig #matmonster #slikkepott #allers #pinterest
Ohhh namm! Denne skal testes!
Emma Olsen: anbefales!!:-))))
Så veldi god ut
Husker en suksess terte vi lange på Breivika vg,men finn ikkj igjen oppskrifa på dn e vel ca 20 år sia.. . Dar du ei goo ei
mona lisa: kjekt med slike gamle oppskrifter! Har en god oppskrift der også. Så skal nok komme på bloggen etter hvert. Først må jeg få kokeplate på plass for å lage krem til kaken:-))
Hei. Hvordan olje anbefaler du å bruke i denne kaka?
Mary Kristin: en nøytral olje uten smak. Jeg bruker rapsolje
Hei! Kan man lage denne i langpanne?
Beste gulrotkake som eg har spist!!!Eg kaller den luxus gulrotkake
Takk for oppskrifta