Oooooooooohhhhhh!!!<3
Dette var en av kakene jeg lagde til kjærestens bursdag. Og som ble spist opp på få minutter!!!! Så den var veldig populær! Og jeg som elsker en skive med peanøttsmør og jordbærsyltetøy. Så var denne sjokoladekaken helt fantastisk!
Lett å lage er den også!
Kakebunn
113 gr mørk sjokolade
4 ss kakao
1 dl varmt vann
4 store egg
170 gr meierismør
2 store eggeplommer
200 gr sukker
1 ss vanilje ekstrakt
130 gr rømme
100 gr melk
235 gr mel
3 gr salt
7 gr natron
1 glass med jordbærsyltetøy
Hakket peanøtter til pynt
Egg, eggeplommer og sukker piskes til eggedosis.
Sikt mel, natron og salt. Og bland det forsiktig i eggedosisen.
Rømme og melk blandes sammen. Haes i eggedosisblandingen. Vend inn forsiktig. Bland kakao og sjokoladen med det varme vannet. Blir det ik en glatt fin masse. Så kan du varme den over vannbad. Eller litt i microen. Tilsett så det romtempererte smøret. Pass på at sjokoladeblandingen IKKE er for varm før du har den i eggedosisen. Vend så denne sjokolademassen i eggedosisblandingen.
Lurt å ha blandingene klare når de skal vendes i eggedosisen!
Jeg brukte 2 små former til denne røren. 16 cm. Smør formene godt.
Stekes på 170 grader i ca 40 min.
Avkjøl før kaken skal fylles. Jeg delte begge bunnene i to.
Peanøttkrem
125 gr melis
150 gr peanøttsmør, fin
5 ts romtemperert meierismør
3/4 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts salt
175 gr fløte
Ha alt av ingrediensene til kremen i en piskebolle utenom fløten.
Pisk alt sammen til en luftig fin krem.
Pisk så i fløten. Piskes på full hastighet i ca 1 min
Del de to bunnene i to.
Ha kremen i en sprøytepose. Sprøyt så en sirkel ytterst på kakebunnen. Fyll så i jordbærsyltetøy. Sprøyt krem oppå syltetøy. Legg så en ny bunn oppå og gjør det samme på hvert lag.
Smør krem rundt kaken og ett tynt lag oppå kaken. Sprøyt en fin kremkant på toppen av kaken. Fyll så syltetøy i midten. Pynt med hakket peanøtter rundt kaken og oppå.
Settes kjølig. Kaken er best når den får stå litt i romtempratur før servering.
NYT!
Vi blogges
#kake #cake #pbandjam #pbandjamcake #peanutbutter #jam #peanutbutterandjamcake #peanutbutterfrosting #peanøttkrem #kakeblogg #bakeblogg #matblogg #foodblog #cakeblog #instafood #helenorgebaker #blogg #blogger #bakemag #nrkmat #side2 #bursdag #birthday #bursdagskake #birthdaycake #bakelyst #matbloggsentralen #matprat
Den så sykt god ut 🙂
Konstanse Eldholm: ble kjempegod. Perfekt kombo!:-)
Kan ikke du lage mine bursdagskaker i fremtiden da hehe så bare helt nydelig ut 🙂 Ha en fin kveld videre:)
JuliaSofie: hehe Seff!;-)
:-O
Sånn sitter jeg nå
I want this cake!
Maya Izabella: Hehe:-D den er kjempegod 😉
Den ser jo helt nydelig ut og høres ikke mindre herlig ut. Men jeg lurer på den melken som skal røres inn til slutt i peanøttkremen, kan ikke finne at det nevnes melk i oppskriften til peanøttkremen?
Astrid: oiii sorry! Det er selvfølgelig fløten!! Takk for tipset;-)
Jeg tenkte å prøve meg på denne sjokoladekaken din, men lurer på om det er noen erstatning jeg kan bruke i stedet for yoghurt, jeg liker ikke smaken yoghurt gir, så lurer derfor på om jeg kan bruke kesam eller noe annet i stedet?
Anita: kesam funker bra. Eller kulturmelk. Så lenge det er noe syre så kan det erstatte yoghurt:-)