I dag skal jeg ha en liten bursdagsfeiring. Og da bruker jeg jo muligheten til å prøve ut en ny kake.
Den er super enkel å lage. Men ser ut som en millioner dollar!!!
Selve kaken er bare 4 ingredienser! Og den skal ikke stekes!
Bunn:
1 1/2 pakke Oreo kjeks
50 gr smeltet meierismør
Fyll:
800 gr Philadelphia kremost naturell
500 gr nugatti
Sjokoladeglaze:
4 pl gelantin
1,25 dl vann
225 gr sukker
150 gr sjokolade ( her brukte jeg en mørk couverture sjokolade med 54% kakao)
0,65 dl fløte
30 gr kakao
Gjør klar en 24 cm kakeform. Kle bunnen med bakepapir.
Knus oreokjeksen i en foodprosessor. Bland i smeltet smør.
Spre kjeksmassen i kakeformen.
Sett formen i fryseren.
Ta så kremosten og nugattien og rør sammen til den er godt blandet.
Ha den så over i kakeformen. Smør den jevnt over.
Da må den hvile. Gjerne over natten. Men kan serveres etter ca 3 timer.
Den kan serveres slik som den er nå!
Men vi tar det ett steg lengre;-)
For å lage sjokoladeglazen begynner du med å legge gelantinen i kaldt vann.
Ha vann og sukker i en kasseroll. Når den starter og koke så skal den koke i ca 3 min på høy varme. Da er temperaturen ca 104 grader.
(Her kommer ett sukkertermometer godt til rette!)
Ta kasserollen av platen.
Rør i sjokoladen. Så i kakao. Og til slutt fløten.
Rør godt! Når temperaturen er komt ned til 60 grader så har du i gelantinen. Klem godt ut det kalde vannet av gelantinen før du har den i sjokoladen.
Rør godt. Sil så sjokoladen over til ett litermål. Så skal du bruke stavmikser. Kjør sjokoladen med stavmikser i ett minutt.
Sil sjokoladen en gang til.
Da skal sjokoladen kjøle seg ned til ca 29 grader.
Mens sjokoladen kjøles ned. Ta av kakeformen av kaken. Varm en palett under varmt vann. Tørk av vannet.
Bruk paletten til å lage en jevn flate på kaken.
Sett kaken i fryseren.
Ta en stekeplate. Kle den med ett bakepapir. Sett en skål i midten av stekeplaten. Stor nok til at du kan ha kaken stående oppå.
Når sjokoladen er blitt ca 29 grader. Ta ut kaken fra fryseren. Sett den oppå skålen. Hell så sjokoladen over kaken.
Bruk paletten til å smøre sjokoladen over der kaken ikke blir dekt med sjokolade.
Da skal kaken bare stivne litt før du starter med å pynte den.
Her brukte jeg Ferrero Rocher kuler og karamellisert hasselnøtter.
For å karamellisere hasselnøtter så tar du 100 gr sukker i en stekepanne. Varmes over medium varme. Når sukkeret er smeltet og fått en lyse brun farge så har du i hasselnøtter. 50 gram er mer enn nok. Bland godt sammen. Hell så nøttene over på ett bakepapir. Da skal du dele opp massen. En og en nøtt. Bruk en tannpirker. Da dette er varmt. Ta en og en nøtt og dypp den i karamellen som er igjen i stekepanna. Dra nøtten forsiktig opp fra karamellen. Da vil det danne seg en sukkertråd. Hold den i luften til den stivner. Legges på bakepapir. Stivner karamellen i stekepannen? Varm den opp forsiktig på svak varme.
Da er der bare å nyte denne fantastiske kaken!
Vi blogges;-)
#ferrerorocher #ferrerorochercake #ferrerorocherkake #kakeblogg #cakeblog #cakeblogger #bakeblogg #matblogg #delicious #fantastisk #matbloggsentralen #matbloggerne #godtno #bakemag #allers #nettavisen #vgmat #kkspis #kkmat #bakelyst #selectflavour @selectflavour #helenorgebaker #cakeporn #foodporn #instacake #sjokolade #chocolate @ferrero_rocher_rus @ferrerorocherca @ferrerorocherit
Dette så kjempe godt ut 🙂
Ser helt ljuvlig ut. 🙂
Det der så fryktelig godt ut, tror jeg skal følge deg litt.
Ta gjerne en tur innom bloggen min og se om du finner noe du liker
lisarorvik: tusen takk! Jeg er spent selv på hvordan det vil smake!:-))))
Cecilia: takk!:-)))
Musemor: skal seff ta en tur innom!:-))
Ah, nå ble jeg fysen på no godt!
Dette er den beste det er jeg sikker på stemmer på denne
Dette er den beste det er jeg sikker på stemmer på denne
Helene Øiseth: tusen takk for dt!!:-))
Hei, hvor får man tak i couverture sjokolade? Kaken ser nydelig ut!!
Andrea: det kan kjøpes hos utsalget til pals. Kanskje cacas har det. Eller så kan du bruke vanlig sjokolade fra butikken med kakao prosent på over 50. Kaken er fantastisk 😉