The Secret Chocolate Cake!


 

Ja du leste helt riktig!;-) Jeg måtte nesten stjele til meg denne oppskriften som skal være over 150 år gammel! Men gjorde en byttehandel. En oppskrift fra meg. Og at jeg ikke fikk lov til å røpe kakens navn! Så det skal jeg ikke gjøre! Og med noen små endringer i oppskriften så er denne hemmelige sjokoladekaken en dronning verdig!

Eller kun til meg selv og andre mennesker med rødt blod;-)

 

Oppskriften og fremgangsmåten er enkel.

Dette trenger du til bunnen:

250 gr meierismør

400 gr sukker

2 dl lunket vann

200 gr sjokolade

8 egg

12 gr bakepulver

2 ss bakekakao

8 gr vaniljesukker eller en ts vaniljeekstrakt 

300 gr hvetemel

100 g rømme

Smelt smør og sjokoladen sammen i en gryte.

Pisk eggedosis av egg og sukker

Sikt alt det tørre.

Rør smør og sjokoladeblandingen inn i eggedosisen.

Ha oppi vannet og rømmen.

Vend det tørre inn i massen.

Ha røren i en smurt rund form. Jeg brukte to former som er 24 cm. Fyller dem 2/3.

Får du litt røre til overs? Perfekt til å bruke til å lage noen cupcakes av resten.

 

Stekes på 160 grader i ca 30-40 min.

Sjekk med en tannpirker i midten av kaken når tiden er ferdig. Den skal komme ut ren når den er ferdig stekt. Avkjøles i kakeformen.

Cupcakene stekes i ca 18-20 min. 

 

Sjokoladekrem:

 

6 egg

6 dl fløte

600 gr sukker

500 gr meierismør i terninger

350 gr finhakket mørk sjokolade 

6 gr vaniljesukker eller en ts vaniljeekstrakt

 

Finn frem en tykkbunnet kjele. Ha i egg, fløte og sukker. Varmes opp til det tykner. Må IKKE koke.

Her er det viktig å røre hele tiden ellers så vil den svi seg.

Når eggeblandingen har tyknet sett kjelen i kaldt vannbad i vasken. Dette kjøler ned kjelen slik at ikke eggeblandingen vil bli brent. Sett kjelen i kjøleskapet for å kjøle seg ned.


 

Finn så frem en ganske stor glassbolle. Eller en bolle som tåler høy temperatur/steam og en kjele som du kan ha glassbollen stående oppå. 

Ha så smør, sjokolade og vaniljesukker/ekstrakt i bollen. Fyll litt vann i kjelen. Ikke så mye at det kommer opp til bollen.

Sett bollen oppå kjelen. Og la blandingen smelte over vannbadet.

Når alt er smeltet. Så skal den avkjøles.

Når eggeblandingen og sjokoladeblandingen er avkjølt så skal du blande disse to sammen.

Du vil kanskje bli litt stresset med at kremen ikke blir tykk! Men det vil den bli når den får stå litt. Rør i den av og til. Når du har fått perfekt konsistens på kremen så er det bare å begynne å fylle kaken.

Jeg deler mine to bunner i to. Setter den ene delen på ett kakefat. Ha raust med krem oppå som du stryker ut med en palett eller kniv. 

Gjenta dette med alle lagene. Smør så krem rundt kaken og smør ett lag med krem på toppen av kaken.


 

Da er det pynting. Her kan du gjøre det enkelt eller vanskelig. Er helt opp til deg.

Du har flere valg. Du kan ta resten av sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyte krem på kaken. Du kan også sprøyte roseswirls. 

Jeg sprøytet en enkel bord nederst på kaken. Lagde sjokoladeblomster. De ser fancy og vanskelige ut å lage. Men de er faktisk utrolig enkle å lage og gjør seg veldig bra på en kake eller på cupcakene;-)

 

Alt du trenger er smeltet sjokolade, bakepapir, kjøkkenkniv og litt tape

Smelt sjokoladen over vannbad. Klipp ett bakepapir i strimler.  Dypp kniven i sjokoladen. Dunk kniven forsiktig på kanten av bollen for å få av overflødig sjokolade. Legg så knivspissen oppå strimlen med bakepapir. Dra så kniven forsiktig mot deg. Slik at du drar sjokoladedråpen til ett blad.

Så tar jeg en liten tapebit og taper fast øverste og nederste kanten på bakepapiret sammen. Men ikke for tett sammen. Ellers blir bøyen på bladet for rund. Avkjøl i kjøleskapet i ca 10 min.


 

 

Til å lage sjokoladeblomster så brukte jeg sjokolade riskuler som du får kjøpt i løsvekt på butikken. Du kan også bruke malters sjokoladekuler. Ta så mange kuler du trenger i en liten pose. Strø over gullpulver. Dette får du kjøpt på cacas, jernia, panduro etc. Lukk posen og rist godt. Ha de så over i en bolle og bruk en pensel for å børste bort overflødig gullstøv. Sett en kule på kaken og legg så blader av sjokolade rundt. Fint!! Ikke sant?;-)

Denne vil imponere de fleste! Men HUSK at oppskriften er hemmelig!!!! 😉

Håper det smaker!

 

Vi blogges;-)

#tinerømmepartner #sjokolade #chocolate #sjokoladekake #chocolatecake #saftig #moist #secret #recipe #gold #gull #sjokoladeblomst #bakelyst #cake #kakeblogg #cakeblog #helenorgebaker #godtno #matblogg #matbloggerne #bakemag #nrkmat #vgmat #kkspis #allers #side2 #nettavisen #bloggerne #instacake #cakeporn #pinterest @selectflavour #matbloggsentralen #chocolateflower #gullkuler 

15 kommentarer

Siste innlegg