Karamell Fudge

 

Mmmmm fudge er så utrolig godt! Og det smaker så mye bedre enn de du får kjøpt på butikken. Og så er det så enkelt å lage! Passer også veldig godt nå til jul. Enten å ha dem på bordet til dine gjester, å gi bort som en førjulsgave, vertinnegave etc.

 

Dette trenger du:

130 g smør

1 boks kondensert melk 

2 ts lyst sirup

2 klyper maldonsalt

150 g brunt sukker

1 vaniljestang

 

Smelt smøret i en kjele. Tilsett kondensert melk, sirup, salt, sukker og frøene fra vanlijestangen. Rør godt om. Kok opp mens du fortsetter å røre godt hele tiden. Det beste å røre med er en slikkepott. Husk at den må tåle høy temperatur! Skru ned varmen til karamellen småkoker.

La koke i ca 10 minutter mens du rører. Du skal merke at blandingen blir tykkere. Kle en firkantet 20×20 cm form med bakepapir (både bunnen og kantene på formen) og hell i fudgen. Strø litt maldonsalt på toppen (valgfritt). Sett i kjøleskapet og la stå over natten. Ta fudgen ut av formen og kutt den opp i firkanter.

Da er de klare for å serveres. Men du kan også dyppe dem i sjokolade eller sprøyte på sjokolade. Det gjør det lille ekstra;)

 

Vi blogges;)

 

#fudge #karamell #karamellfudge #jul #konfekt #caramelfudge #fudge #matbloggsentralen #bakemag #godtno #bakeblogg #matblogg #kakeblogg #matbloggerne #bloggerne #matmonster #helenorgebaker #jul2015

 

10 kommentarer

Siste innlegg