Mmmmm fudge er så utrolig godt! Og det smaker så mye bedre enn de du får kjøpt på butikken. Og så er det så enkelt å lage! Passer også veldig godt nå til jul. Enten å ha dem på bordet til dine gjester, å gi bort som en førjulsgave, vertinnegave etc.
Dette trenger du:
130 g smør
1 boks kondensert melk
2 ts lyst sirup
2 klyper maldonsalt
150 g brunt sukker
1 vaniljestang
Smelt smøret i en kjele. Tilsett kondensert melk, sirup, salt, sukker og frøene fra vanlijestangen. Rør godt om. Kok opp mens du fortsetter å røre godt hele tiden. Det beste å røre med er en slikkepott. Husk at den må tåle høy temperatur! Skru ned varmen til karamellen småkoker.
La koke i ca 10 minutter mens du rører. Du skal merke at blandingen blir tykkere. Kle en firkantet 20×20 cm form med bakepapir (både bunnen og kantene på formen) og hell i fudgen. Strø litt maldonsalt på toppen (valgfritt). Sett i kjøleskapet og la stå over natten. Ta fudgen ut av formen og kutt den opp i firkanter.
Da er de klare for å serveres. Men du kan også dyppe dem i sjokolade eller sprøyte på sjokolade. Det gjør det lille ekstra;)
Vi blogges;)
#fudge #karamell #karamellfudge #jul #konfekt #caramelfudge #fudge #matbloggsentralen #bakemag #godtno #bakeblogg #matblogg #kakeblogg #matbloggerne #bloggerne #matmonster #helenorgebaker #jul2015
Ser og høres veldig godt ut, skal prøve jeg også:)
Så utrolig godt ut!
Kamilla Haaland: de er så mye bedre enn de du kjøper. Enkle og raske å lage!
Maren: rask og enkel oppskrift. Og smaker utrolig godt!:-)
Så kjempegode ut 👍Kan man bruke vikingmelk (usøtet)?
Elin: jeg brukte ik den fordi den er usøtet. Vet ik om forskjellen er at den kun er uten sukker eller ikke? Vist dt så kan du sikkert bare ha litt ekstra sukker i?
Hvordan skal de oppbevares?
Maria: jeg oppbevarer dem i en boks i kjøleskapet
Hei, har ikke vaniljestang.. Kan den byttes ut med et par dråper vaniljeessens? Isåfall når skal den blandes i?
Marita: det går nok bra vetdu. Ha den i når du har resten av ingrediensene i smøret:-)