Mmmmm duften av dette brødet vil garantert gjøre deg sulten! En skive av dette brødet helt bart. Eller med en god ost, syltetøy etc er perfekt innekos I dette kalde været! Enkelt å lage er det også.
Dette trenger du:
400 g mel
2 ts natron
1 ts fint salt
0,5 ts bakepulver
600 g sukker
2 ts malt kanel
0,5 ts nellik, malt
0,5 ts muskat, malt
2 dl nøytral olje
4 stk egg
1 boks gresskarpure
1 dl vann
65 g hakket valnøtter
Glasur
0,5 dl melk
5 ss melis
Karamelliserte Valnøtter:
30 g valnøtter
3 ss brunt sukker
1 ss smør
Slik gjør du det:
Sett ovnen på 175 grader.
Smør 3 brødformer. Eller lag ett stort brød og resten i cupcakeformer etc.
Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle utenom nøttene. Miks dette godt sammen.
Ha så i resten.
Bland dette sammen til en fin røre. Vend i hakket valnøtter.
Fyll formene 2/3 fulle.
Brødene steks i ca 50-60 min. Ta tannpirkertesten for å sjekke. Stikk en tannpirker midt i brødet. Skal komme ut ren.
Avkjøl.
Glasur:
Lag en tykk glasur av melk og melis.
Smør dette på toppen av gresskarbrødene.
Om du skal fryse noen av brødene så ville jeg gjort det uten glasur og karamelliserte valnøtter. Og heller ta dette på rett før servering.
Karamelliserte Valnøtter:
Smelt smøret i en kjele. Ha i brunt sukker. La dette småkoke litt. Ha så i grovhakket valnøtter. Rør godt og la det småkoke i 1 min. Avkjøl
Strø på toppen av brødene.
Vi blogges;)
#pumpkin #pumpkinbread #brød #bread #gresskar #gresskarbrød #krydrete #bakeblogg #åretsbakeblogg2015 #helenorgebaker #matbloggsentralen #klikkmat #bakelyst #allers #vgmat #nrkmat #tv2mat #valnøtt #kakeblogg #karamellisert #caramelized #walnuts #valnøtter