Perfekte Pikekyss

 

Da er det ikke mange dagene igjen til 17 Mai.

Så da tenkte jeg å gi dere en oppskrift på perfekte pikekyss som er kledd opp til 17 Mai feiring;)

Disse kan du bruke som dekor på pavlova, kake, is, cupcakes etc.

Eller kun spises slik dem er.

 

Dette trenger du:

 

2 eggehviter

100 gr sukker

1/2 ts vaniljeekstrakt eller en 1/2 vaniljestang

rød gelefarge

blå gelefarge

2 stk grillpinner

1 stk sprøytepose

1 rund sprøytetipp

 

Sett ovnen på 100 grader varmluft.

Start med å piske opp eggehvitene. Vær obs på at piskebollen må være helt ren og at det IKKE er eggeplomme I eggehviten.

Om det er det så får du ikke en stiv marengs.

Når eggehvitene begynner å skumme. Ha så i litt og litt sukker. Pisk så marengsen til den blir tykk og glansfull. Ca 5 min.

Ha så i vaniljeekstrakt eller frøene fra vaniljestangen å vend inn forsiktig

Dekk to stekeplater med bakepapir.

Jeg bruker engangs sprøytepose og en rund sprøytetipp.

Ta å brett ned sidene på sprøyteposen slik at det blir lett å lage streker med grillpinnene inni posen.

Dypp grillpinnen i rød fargegele. Begynn nederst i sprøyteposen og dra pinnen forsiktig opp mot poseveggen og ut. Gjør det samme på motsatt side,

Ta så en ny grillpinne og ta blå fargegele mellom de røde strekene.

Fyll så på med marengs.

Sprøyt små topper på bakepapiret.

 

Da skal de stekes i ca 1,5 time. Midt i ovnen.

De skal være sprø men fortsatt litt myk inni.

Når steketiden er ferdig. Skru av ovnen. Og la pikekyssene stå i ovnen å tørke med døren lukket helt til ovnen er blitt kald.

 

Da er disse godbitene ferdig. Oppbevares tørt og mørkt. Så gjerne i en lufttett boks. Disse holder seg lenge!

 

Ønsker alle mine lesere en fantastisk 17 Mai feiring!

 

Vi blogges;)

 

#17mai #nasjonaldag #norge #marengs #pikekyss #17maipikekyss #kakepynt #rødthvitblått #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #helenorgebaker #godtno #bakelyst #klikkmat #vgmat #nrkmat #matprat #matbloggsentralenm#perfektepikekyss #feire #fest #blogg #bloggerne #nettavisen #side2

 

8 kommentarer

Siste innlegg