Prinsessekake

 

Av og til er det enkleste det beste. Og en prinsessekake eller prinsesstårta som man sier det på svensk er aldri feil.

Den klassisk grønnkledde marsipankaken fylt med krem og vaniljekrem. Med ett friskt bringebærsyltetøy og friske bringebær gjør at denne kaken passer til alle aldre og til alle anledninger.

Vi starter med å lage sukkerbrød. Du kan også kjøpe ett ferdig sukkerbrød i butikken.

Jeg bruker sukkerbrødoppskriften til nettbakeren. Blir alltid vellykket og saftig.

 

Sukkerbrød by Terje Skaar (oppskriften er til 1 rund form a 24 cm)

 • 5 egg (temperert)
 • 200 gram sukker
 • 1 ss vann
 • 150 gram hvetemel
 • 50 gram potetmel

Begynn å sett ovnen på 170 grader.

Egg og sukker piskes godt opp til en herlig eggedosis. Den bør gå i minst 10 minutter, da får du pisket inn masse luft. Det liker vi. Husk også at eggene må være romtemperert for å få mest mulig volum av eggedosisen.

Så skal vannet i, skru ned litt på hastigheten og ha i 1 ss med lunket vann. La den gå noen minutter til massen blir seig og fin.

Melet og potetmel må siktes, jeg pleier å sikte dette over et bakepapir. Det tørre skal vendes inn i massen, altså ikke røres eller vispes, da mister du mye av luften du nettopp har brukt 15 min på å piske opp. Jeg bruker en slikkepotte og så vender/løfter jeg det forsiktig inn til alt er godt blandet.

Smør en kakeform og dekk bunnen til med ett bakepapir. Stekes på 170 grader i 35 min

 

Kakefyll:

 

5 dl fløte

2 ss melis

1 ts vaniljeekstrakt

1 pk vaniljekrem (500g)

2 korger bringebær

6 ss bringebærsyltetøy

 

Ca 300-350 gr grønn marsipan

 

Pisk fløten stiv. Ha i melis og vaniljeekstrakt. Bland i vaniljekremen.

Del kakebunnen i 3 deler. Legg den nederste delen på ett kakefat. Ha 3 ss syltetøy på bunnen som du smører ut med en slikkepott eller en palett.

Dekk så hele bunnen med hele friske bringebær (husk du må ha  nok bær til å pynte kaken med også). Ha så på krem. Ha så øverste kakebunndelen på. Ha på 3 ss syltetøy og krem. Ha på siste delen av kakebunnen. Dekk så hele kaken med krem. Sett så kaken i kjøleskapet.

 

 

Kjevl ut marsipanen. Jeg bruker alltid hvetemel når jeg kjevler ut marsipan. Noen bruker melis. Men det kan gjør at marsipanen blir klissete og større sjans for at marsipanen “svetter”.

For å legge på marsipanen. Så synds jeg det blir enklest vist du har en stor rund pinne som du kan rulle marsipanen opp på. Da blir det mye letterer å trekke kaken med marsipan. Men før du legger på marsipanen så klipper du ut en sirkel i bakepapir som du skal legge oppå kaken. Det skal ca være 3 cm ytterst av kaken som ikke dekkes av papir. Legg så på marsipanlokket. Ta så en skarp kniv. Skjær forsiktig ett kryss gjennom marsipanen. Del så hver trekant i to. Rull så hver del fra  midten og ut . Ta bort bakepapiret. Pynt med friske bringebær. Ha så ett lett dryss med melis over hele kaken.

 

Tips: Om du vil ha en “bløttere” kake? Dynk så kaken med litt melk før du har på syltetøy!

 

 

Og min nye favoritt kaketine fra porsgrundsporselaensfabrik er bare helt topp!! Så enkel å få den med seg  og fatet er kjempefint!

Tusen takk igjen til Hadeland for sponsing/samarbeid!<3

 

Vi blogges;)

 

#kake #prinsessekake #prinsesstårta #tårta #svensk #svenskkake #kakeblogg #bakeblogg #matblogg #bloggerne #blog #helenorgebaker #matprat #matbloggsentralen #pinterest #cakeporn #godtno #nrkmat #vgmat #smak #nettbakeren #nettbakerenssukkerbrød #matmonster  #porsgrundsporselaensfabrik #porsgrund#hadelandglassverk

2 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg