Måtte prøve meg på trøfler igjen. De er jo så gode. Og så enkle å lage!
Men denne gangen ville jeg prøve å ha litt baileys i.
Det kan absolutt anbefales!
Super gode! Og til en kopp god kaffe så er dette magiskt!
Og siden vi er i jule og nyttårstider hvorfor ikke pimpe dem opp med litt bronsestøv?
De ble kjempefine og ser med en gang som one million dollars😉
Jeg brukte bronsestøv fra Mill og mortar som Oluf Lorentzen har i hyllene hos de største matvarebutikkene.
Siden jeg skulle bruke baileys i denne. Så ville jeg ikke ha for mørk sjokolade med høy kakaoprosent.
Vil ikke overdøve baileysen.
Så da funket sjokoladen fra Odense perfekt! En mørk sjokolade på 55% kakao. Denne finner du også i matvarebutikken.
Oppskrift:
400 gr Odense mørk sjokolade 55% kakao(finhakket)
200 gr fløte
100 gr baileys
2 ss smør
Varm opp fløte og baileysen til kokepunktet. Ha i sjokoladen. La dette stå litt. Ha i smør og rør den sammen til den blir blank og fin. Sett i kjøleskapet til avkjøling.
Når den er kald og hard ta den ut fra kjøleskapet og la den stå i ca 10 min på kjøkkenbenken. Blir lettere å rulle kuler. Bruk en ts eller ss og ta passe biter og rull dem til kuler. Rull dem så i kakao. Settes på brett. Avkjøl.
Ta så en liten bolle. Ha i litt bronsepulver i bollen. Ha i en kule om gangen og vend rundt på bollen helt til kulen er dekt med bronsepulver. Da er de klare til å nytes.
Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet. Men anbefaler å ta dem ut ca 20 min før de skal nytes slik at de blir romtemperert. Slik liker jeg dem best;-)
Og hvorfor ikke gi disse bort til jul eller på nyttår? PERFEKT!
Vi blogges;-)
#sponsetinnlegg #samarbeid #odense #odensesjokolade #oluflorentzen #millogmortar #bronsestøv #trøfler #sjokoladetrøfler #baileys #baileystrøfler #foodporn #chocoholic #boose #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #bloggerne #godtno #nettavisen #side2 #matbloggsentralen #vgmat #nrkmat
Ser nydelige ut! 🙂
Victoria Larsen: takk. Anbefales å prøve. Er kjempelett!:-)
Hvilke Kakao ruller du dem i? Disse har jeg veldig lyst å prøve. Ser himmelsk ut!
Fay: de er kjempegode. Jeg brukte faktisk bare vanlig bakekakao til disse. Er litt kraftigere smak. Men funker veldig bra. Du kan også bruke vanlig kakao som også da blir litt mildere i smaken.