Hjemmelagd Ciabatta


 

Ska sei! Fikk faktisk bakt enda mer denne uken! Sikkert fordi det beginner å bli litt varmere i været og solen titter inn vinduet!<3

Er jammen meg på tide! Elsker sommeren!

Hva jeg fikk bakt i dag er C for  Ciabatta;) Ett italiensk brød/baguette/rundstykke. Ciabatta betyr faktisk tøffel! hehe

På grunn av formen på brødet:D

Dette er ett kjempegodt brød. Sprø skorpe som gir en fantastisk smak. Og store porer og saftig inni.

Server den gjerne til en god suppe. Ha på godt pålegg. Eller som jeg skal bruke den til i morgen. Skjær den i tynne skiver. Pensle på med litt god olje som du har hatt hvitløk og chili i. Sprøstek dem i ovnen. Hakk så tomater, hvitløk, basilikum, rød løk. Bland dette sammen. Voila så har du en fantastisk Bruschetta som smaker helt fantastisk. Gir litt sommerfølelse også;)

 

Oppskriften får du her

 

 

 

Ciabatta:

 

700 gr Tipo 0 mel

5 dl temperert vann

1 ts tørrgjær

1 ts salt

1 dl olje (raps eller oliven)

 

I denne oppskriften brukte jeg kun Tipo 0 mel. Fordi denne gir en mer elastisk deig. Sprøere skorpe. Og at den suger til seg mer væske. Jeg ville gjerne hatt litt durumhvete i denne også. Men det skulle vist ikke være så enkelt å finne. Så det droppet jeg denne gangen. Men bytt gjerne ut 200 gr av melet til durumhvete.

Ha alle ingrediensene i en eltebolle. Kjør deigen sammen på lav hastighet. Er deigen for løs? Ha i mere mel. Den skal være litt løs. Men den skal ikke renne. Når du har funnet den perfekte konsistens kjør opp hastigheten på maskinen til medium hastighet. La den elte i ca 10 min.

Imens tar du ut en ildfast form. Jeg synds denne formen er perfekt til å heve ciabatta i. Er vel ca 25×15 cm stor. Ha olje i formen. Bruk ett stykke tørkepapir og smør formen godt med oljen.

Når deigen er ferdig eltet. Ha den oppi formen. Klem den ut slik at den dekker bunnen av formen. Smør litt olje på toppen av deigen. Dette gjør at plastikken du skal dekke til med ikke henger seg fast i deigen. Settes på en lun plass å la den heve seg til dobbel størrelse. Ca 40-60 min.

Når den er ferdig hevet. Ha godt med mel på bordet. Løsne forsiktig rundt kantene på formen. Hvelv så deigen oppå bordet.

Brett forsiktig øvre del halveis ned til midten av deigen. Ta så nedre del og legg den helt over. Snu så deigen slik at skjøten kommer under.

Da skal du få ett rektangulært stykke ciabatta:)

Ta frem to stekebrett dekket til med bakepapir. Del opp deigen i passe biter. Her bruker jeg en plastikk skrape. Du kan også bruke en god kniv.

Jeg fikk ca 10-12 stykker.

Sett ovnen din på 200 grader i ett par minutt. Skru den så av.

Sett brettene med ciabatta inn i ovnen. Ha ett par isbiter nederst i ovnen. Dette lager damp. Som gjør at ciabattene ikke tørker ut. Hever seg kjempefint og fortere. Men pass på at det ikke blir for varmt. Er stor forskjell på ovnene. Jeg må ha ovnsdøren på gløtt når jeg gjør dette pga sein nedkjøling på ovnen.

Heves i ca 20 min. Gjerne lengre om du vil. Men pass på at de ikke blir overhevet

Ta dem så ut av ovnen. Sett ovnen på 225 grader.

Stekes i ca 20 min til de blir gyldne.

 

 

 

Disse er også kjempefine til å fryses ned. La de tine i romtemperatur. Ha dem så i ovnen i ca  5 min på 220 grader så smaker de like ferskt som nybakt;)

 

Håper det smaker;)

 

Vi blogges;)

 

 

#bakeblogg #kakeblogg #matblogg #ciabatta #hjemmelagd #bakst #italiensk #matbloggsentralen #brodogkorn #godtno #vgmat #hjemmebakst #nrkmat #foodporn #matmonster #vestlandsblogger #maleblogger #pinterest #inspo #inspirasjon

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg