Gule Bomber

 

To dager igjen til jul!!

Julestemningen begynner å komme seg. Hva med deg?

 

Her er ett av slagene vi lager til jul her hjemme. Og de er super populære!

Det er ikke noe nytt disse gule bombene. Da det florere på nettet av hundrevis av oppskrifter.

Men jeg har jo selvfølgelig prøvd å få inn en lite vri;)

Jeg har byttet ut litt av sukkeret til brunt sukker. Brunt sukker gir en god karamellaktig smak i bakverk. Som passer perfekt til gule bomber!

Så har jeg brukt både malte mandler og mandelmel. For å få dem både litt grovere, saftigere og seigere. Har du bare malte mandler så går det også helt greit.

De som ikke vet hva gule bomber er? Det er små versjoner av den kjente kaken Suksessterte.

 

Oppskriften er veldig enkel. HAHA sier du!? Fordi det er vel noe med denne gule kremen som ikke alle får helt til.

Men med denne oppskriften så skal ALLE få det til!

 

Her får du oppskriften:

Til “kjeksene” trenger du dette

 

6 stk romtempererte eggehviter

250 gr sukker

50 gr brunt sukker

300 gr malte mandler

150 gr mandelmel

 

Fyll:

 

6 eggeplommer

150 gr sukker

2 dl fløte

1 ts Vaniljeekstrakt eller 1,5 ts vaniljesukker

150 gr meierismør

 

Vi starter med å lage den gule kremen. Da denne tar lengst tid. Denne kan også lages dagen før.

Finn frem en gryte. Gjerne en med tykk bunn eller en som ikke ting svir seg lett i.

Ha sukkeret og eggeplommene i gryten. Og pisk dette lett sammen. Ha så i fløten.

Sett varmen opp på medium. Her er det viktig å røre hele tiden! Når jeg har pisket alt godt sammen. Så går jeg over til å bruke slikkepott.

Det gir en mye bedre kontroll på å røre fra bunnen av gryten. Du vil merke at kremen blir tykkere og tykkere. Når du ser den begynner å boble. La den få 2 minutter til. IKKE glem å rør!

Sett så gryten i vasken som du fyller med kaldt vann. Slik at du får avkjølt kremen.

Når kremen er kjølt seg ned til ca fingervarmt. Så rører jeg inn romtemperert meierismør. Del smøret i små terninger. Så blir det letterer.

Rør så inn vaniljeekstrakten/vaniljesukker.

Da er kremen ferdig. Enkelt ikke sant?!;)

Sett den kjølig. Den blir fastere jo lengre den får stå. Blir den for hard så varm den forsiktig opp i microen eller over vannbad.

 

Se så fin krem! Kunne spist den bar!:-O

 

Da er det “kjeksene” sin tur. Her bestemmer du selv hvor store du vil ha dem. Jeg har dem i samme størrelser som makroner.

Da fikk jeg ca 30-35 stk.

Start med å sette ovnen på 180 grader.

 

Pisk opp eggehvitene til det begynner å skumme.

Ha så litt og litt sukker i. Her har jeg blandet det hvite sukkeret og brunt sukker sammen. Pisk på medium hastighet.

Når du har hatt i alt sukkeret pisk så marengsen på høy hastighet til den blir fin og luftig. Du vil få en fin brun farge på marengsen pga det brune sukkeret.

Vend inn malte mandler og mandelmel inn i marengsen med slikkepott. Bland det godt sammen.

Finn frem stekeplater å ha på bakepapir. Ha litt av massen i hvert hjørnet av stekeplaten før du har på bakepapir. Da vil papiret holde seg på plass. Om du også sprayer papiret med litt formfett. Så er det letterer å få av kjeksene etter steiking.

Jeg brukte sprøytepose med en rund sprøytetip for å få fin størrelse og form på kjeksene. Du kan også bruke en skje eller lignende. Husk å ha litt avstand mellom hver kjeks.

Stek dem i ca 12 minutt. Til de blir gyldne. Ta dem ut. La dem avkjøle seg litt på platen før du drar over bakepapiret på benken. La dem avkjøle seg helt.

 

Ta frem den gule kremen. Pisk den litt opp med en visp. Ha kremen over i en sprøytepose. Jeg brukte en 1M sprøytetip for å sprøyte ut kremen på kjeksen.

Snu halvparten av kjeksene. Sprøyt gul krem oppå disse. Ha så den andre halvdelen uten krem oppå denne.

Da er de gule bombene faktisk ferdig! Men vi stopper vel ikke der? NEI!;)

Smelt litt mørk sjokolade over vannbad. Jeg bruker litt rapsolje i sjokoladen. På grunn av at platesjokoladen vi får kjøpt i butikken blir veldig tykk når den blir smeltet.Det er ikke snakk om så mye. Ca 1 ss. Du kan velge å gjørde det slik jeg gjorde. Lage ett kremmerhus av bakepapir. Fyll på med sjokolade. Klipp en liten åpning på kremmerhuset og spøyt over de gule bombene. Eller du kan dyppe dem i sjokoladen. Da er det best å avkjøle de gule bombene i kjøleskapet først. Eller i fryseren. Når de er kalde og har satt seg litt. Dypp en og en i smeltet sjokolade. Dypp bare halvveis opp på kjeksen. Jeg synds det ser finest ut da.

Da er det bare å nyte dem!

Disse er perfekte å fryse! De tiner fort!

Hvorfor ikke lage opp litt ekstra å gi bort? Disse er likt av de fleste. Pluss de er også glutenfri!

 

 

Ønsker Dere alle en rktig god jul!

 

Har også funnet ut hvem som har orginaloppskiften til disse gule bombene. Det ligger jo mange forskjellige oppskrifter av disse på nettet. Men her er orginalen. Så om du vil teste ut orginalen uten endringene mine. Så finner du oppskriften her 

 

Vi blogges;)

 

#bakeblogg #kakeblogg #Matmonster #gulebomber #suksessterte #glutenfri #glutenfrikake #glutenfrijulekjeks #glutenfrijulegodt #godtno #matprat #matbloggsentralen #helenorgebaker #vgmat #jul #julekake #side2 #jul2017 #blog #cakeblog #cakeporn #foodporn #instacake #pinterest #populær #juleslag #suksesstertekrem #gulkrem #tine #meierismør

 

 

 

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg