Caprice Chocolatecake

 

Denne saftige gode sjokoladekaken her hadde jeg ingen aning på hva jeg skulle “døpe”.

Jeg var på harrytur i Sverige og kom over disse boksene med kjeksruller/wafer rolls. Og ideen var plantet!

Ordet Caprice betyr (om jeg ikke tar helt feil) Impuls, innfall etc. Så passet jo ganske bra å kalle sjokoladekaken for Caprice da;) 

 

Kaken er fylt med deilig melkesjokoladekrem, salt karamellsaus og ostekrem med bringebær<3

 

Her får dere oppskriften:

 

Kakebunn

400 g sukker

250 g meierismør

2 dl lunket vann

200 g sjokolade

8 stk egg

12 g bakepulver

2 ss bakekakao

8 g vaniljesukker

300 g mel

 

Melkesjokoladekrem

 

5 dl fløte

400 gr melkesjokolade

1 ss meierismør

 

Ostekrem med bringebær

 

200 gr Philidelpia ost

100 gr romtemperert meierismør

300 gr melis

1 ts vaniljeekstrakt

100 gr bringebær

2 ts bringebærpulver ( Mill og Mortar)

 

Salt karamellsaus

150 gram fløte

100 gram sukker

1/2 vaniljestang eller essens

50 gram meierismør

2 klyper maldonsalt

 

Ha sukkeret i en kjele og ha den på middels varme. Varm opp forsiktig fordi den svir seg fort. Da får du en dårlig smak på karamellen!

Når den smelter så bare rister/vender du litt på kjelen. Ikke rør med noe nedi sukkeret.

I kjele nr 2 har du fløte og vaniljestangen. Varmes opp til kokepunktet. Ta ut vaniljestangen.

Melken har du oppi kjelen med sukkeret når sukkeret er ferdig smeltet.

Vær forsiktig! Det kan boble litt pga høy varme!

Rør godt med tresleiv.

La den avkjøle i ca 10-15 min.

Så rør inn smør og salt. Om du ikke har tid til å lage karamellsaus så er det lov til å jukse! De har ferdig saus i butikken som er veldig god;)

 

Pynt

 

1 1/2 boks med Caprice wafer rolls

1 1/2 boks med friske bringebær

Gullstøv

 

 

Slik gjør du det:

 

Start med å sette ovnen på 160 grader.

Smelt smør og sjokoladen sammen i en gryte.

Pisk eggedosis av eggene og sukkeret.

Sikt alt det tørre.

Rør smør og sjokoladeblandingen inn i eggedosisen.

Ha oppi vannet.

Vend det tørre inn i massen.

Ha røren i en smurt rund form. Jeg brukte to former som er 18 cm. Fyller dem 2/3.

Får du litt røre til overs? Perfekt til å bruke til å lage noen cupcakes av resten.

Stekes på 160 grader i ca 30-40 min.

Sjekk med en tannpirker i midten av kaken når tiden er ferdig. Den skal komme ut ren når den er ferdig stekt. Avkjøles i kakeformen.

Cupcakene stekes i ca 18-20 min. 

 

Til melkesjokoladekremen så hakker du opp sjokoladen og har den I en skål. Varm opp fløten til kokepunktet.

Hell så fløten over sjokoladen. LA den stå uten å røre I den I ett par minutter. Rør så til den blir fin og blank. Rør inn smøret. Dekk til og sett den til avkjøling I kjøleskapet.

Denne bør lages natten før slik at den får satt seg. Eller minst 5-6 timer før.

 

Når kremmen er ferdig avskjølt så er det bare å piske dem opp til den blir fin og tykk.

 

Sett den I kjøleskapet mens vi lager ostekremen.

 

Pisk opp ost og smør til det blir godt blandet og luftig. Pisk i melis og vaniljeekstrakt.

Bringebærene skal du mose med en gaffel. Så her kan du fint bruke frosne bringebær. Da de er billigerer enn friske, Når du har most dem. Sil dem så gjennom en sikt for å fjerne frøene. Du trenger ikke å gjøre det. Men jeg synds ikke det er så digg med masse frø i kremen. Vend så bringebærpureen og bringebærpulveret i ostemassen. Blir ostekremen for bløt? Rør inn litt mere melis og sett den kaldt.

 

Da er det på tide å fylle kaken:)

Del hver bunn i to. Gjerne trim av toppen av kaken vist den er ujevn før du deler kakene.

Sett første kakedel på ett kakefat. Smør på ett lag med melkesjokoladekrem. Fyll så en sprøytepose med melkesjokoladekrem. Bruk også en rund sprøytetupp. Sprøyt en sirkel rundt ytterste kanten på kakebunnen. Fyll så på med salt karamellsaus i midten. Viktig å ikke ta på for mye. Selv om det er veldig fristende!;) Fordi kaken blir veldig ustabil. Anbefaler å stikke inn grillpinner/sugerør inn i kaken når den er ferdig fylt. Om fristelsen blir for stor med å gå “over board” med karamellen;)

Sett så på ett nytt kakelag. Smør på ett lag med melkesjokoladekrem. Sprøyt en kant rundt slik som du gjorde med forrige lag. Ha så ostekremen i midten. Fortsett med tredje laget. Da repeterer du fra første fyllet.

Smør opp sidene og toppen på kaken med melkesjokoladekrem. Her trenger det ikke å være helt perfekt. Sett kaken og resten av kremen i kjøleskapet. Kaken kan få sette seg litt. Ca 30 min. Stryk så resten av kremen på kaken til den er dekket helt.

Sett på kjeksruller langs sidene på kaken. Sett på friske bringebær på toppen av kaken. Dryss på litt gullstøv med en pensel over bringebærene til slutt.

 

 

VOILA! Håper det smaker!

Gratulerer også alle kvinner der ute med kvinnedagen. Denne kaken er til Dere! <3

 

Vi blogges;)

 

#kvinnedagen #kvinnedagen2018 #kakeblogg #sjokoladekake #chocolatecake #raspberrycreamcheese #chocolatelover #chocoholic #cakeporn #milkchocolatecream #milkchocolatefrosting #saltycaramell #saltkaramell #ostekrem #helenorgebaker #godtno #bakelyst #pinterest #oluflorentzen #bakelyst #bringebærstøv #gullstøv #millogmortar @oluf_lorentzen #cakeoftheday #caprice #capricewaferrolls #papadopoulos

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg