Melkesjokolade Fudge Med Peanut Butter M&M`s

 

 

Har fått forspørsel fra følgere om jeg ikke kan legge ut noen oppskrifter på noe julegodt som man kan gi bort til jul. Og som ikke er vanskeligt å lage. Og som går fort. Selvfølgeligt kan jeg det!

Første som kom opp var fudge! JA! Det er ingenting som er raskere og lettere å lage enn fudge! Tar 5 MINUTTER!

Med denne grunnoppskriften kan du lage forskjellige fudge. Om du vil lage hvit sjokolade fudge, melkesjokolade fudge, mørk sjokolade fudge etc.

Ja da er det bare å byte ut den sjokoladen med den type sjokolade du vil. Og hva kan man blande i fudgen? Trenger egentligt ikke å ha noe i. Men er jo selvfølgeligt mye bedre med noen ekstra kalorier i den;) Så ser det jo litt bedre ut da.

I disse så har jeg brukt peanut butter m&m`s. Det ble super godt! Her får man litt krunsj. Peanøttsmør og litt salt til den søte sjokoladen! Perfekt kombo!

 

Her er grunnoppskriften på verdens enkleste fudge;)

 

400 gr Sjokolade ( jeg bruker melkesjokolade i denne)

1 boks med søt kondensert melk

1 ts vaniljepaste fra Dr.Oetker ( kan også bruke vaniljeekstrakt)

1 klype salt

Ca 50 gr peanut butter M&M`s

 

Som du ser på oppskriften så trenger du egentligt bare TO ingredienser for å lage disse! Men med en klype salt, og vanilje så får du en mye bedre smak på fudgen.

Start med å finne frem en firkantet form. Om det er en ildfast/glass eller en kakeform har ingen betydning. Den skal ca være 20×20 cm. Jo større den er. Dess tynnere blir fudgebitene og jo mindre form dess tykkere vil fudgebitene bli. Dekk til formen med glapack.

Begynn med å hake opp sjokoladen. Ha den i en en skål som tåler microbølgeovn. Ha i melken.

Sett microen på høy varme og 30 sekunder. Rør! Anbefaler å røre med slikepott. Fortsett slikt til alt er smeltet og du har en fin og glatt masse.

Rør i salt og vanilje. Ha i M&M`s. Husk å spar litt slik at du har for å drysse litt på toppen av fudgen.

Hell så massen over i formen. Stryk den ut med slikepotten. Dunk formen lett i bordet for å fjerne luftlommer.

Strø så resten av M&M`s over. Dekk formen med glapack og settes i kjøleskapet.

Denne skal stå natten over for å bli fast. Minst 6 timer.

Ha fudgen over på ett skjærebrett med å løfte den ut ved hjelp av glapacken. Dra av glapacken. Bruk en skarp kniv som du har under varmt vann og tørker av med papir før du skjærer  firkanter av fudgen.Da får du finere biter.

Disse kan oppbevares i kjøleskapet i ca en uke. Pakk dem gjerne ned i fine bokser eller i fine poser. Så har du en fin vertinnegave, julegave etc.

 

 

NB! Du kan også lage disse med å varme melken og sjokoladen i en gryte. Men da må du huske å røre godt!

 

Ha en fin adventstid.

Vi blogges 😉

 

#fudge #melkesjokoladefudge #milkchocolatefudge #peanutbutter #M&M #mmpeanutbutter #kakeblogg #bakeblogg #helenorgebaker #melkesjokolade #konfekt #sjokoladekonfekt #vanillabean #droetker #droetkervanillabeanpaste #vanillabeanpaste #hjemmelagd #hjemmelagdgodteri #julegodteri #matbloggsentralen #vgmat #nrkmat #hjemme #feedfeed #jerniabaking #f52grams #godtno #juletips #julegodteritips #peanøttsmør

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg