Hvit Sjokolade Fudge

Reklame | Ditt Italia

 

Har fått forespørsel fra følgere om jeg ikke kan legge ut noen oppskrifter på noe julegodt som man kan gi bort til jul. Og som ikke er vanskeligt å lage. Og som går fort. Selvfølgeligt kan jeg det!

Første som kom opp var fudge! JA! Det er ingenting som er raskere og lettere å lage enn fudge! Tar 5 MINUTTER!

Med denne grunnoppskriften kan du lage forskjellige fudge. Om du vil lage hvit sjokolade fudge, melkesjokolade fudge, mørk sjokolade fudge etc.

Ja da er det bare å bytte ut den sjokoladen med den type sjokolade du vil. Og hva kan man blande i fudgen? Trenger egentligt ikke å ha noe i. Men er jo selvfølgeligt mye bedre med noen ekstra kalorier i den;) Så ser det jo litt bedre ut da.

Feks i disse så har jeg brukt tørket tranebær og pistasjenøtter. Blir en veldig god smak. De syrlige tranebærene bryter litt med den søte hvite sjokoladen. Og pistasjenøtten gir krunsj og smak,

 

Her er grunnoppskriften på verdens enkleste fudge;)

 

400 gr Sjokolade ( jeg bruker hvit sjokolade fra Odense i denne)

1 boks med søt kondensert melk

1 ts vaniljepaste fra Dr.Oetker ( kan også bruke vaniljeekstrakt)

1 klype salt

Tørket Tranebær

Pistasjenøtter ( jeg har brukt disse fantastiske pistasjenøttene fra Ditt Italia )

 

Som du ser på oppskriften så trenger du egentligt bare TO ingredienser for å lage disse! Men med en klype salt, og vanilje så får du en mye bedre smak på fudgen.

Start med å finne frem en firkantet form. Om det er en ildfast/glass eller en kakeform har ingen betydning. Den skal ca være 20×20 cm. Jo større den er. Dess tynnere blir fudgebitene og jo mindre form dess tykkere vil fudgebitene bli. Dekk til formen med glapack.

Begynn med å hake opp sjokoladen. Ha den i en en skål som tåler microbølgeovn. Ha i melken.

Sett microen på høy varme og 30 sekunder. Rør! Anbefaler å røre med slikkepott. Fortsett slikt til alt er smeltet og du har en fin og glatt masse.

Rør i salt og vanilje. Grov hakk tranebærene og pistasjenøttene. Ha dem i massen Husk å spar litt slik at du har for å drysse litt på toppen av fudgen.

Jeg har ikke skrevet noe gram på dette pga det er forskjelligt på hva folk liker. Noen liker mye nøtter i. Noen liker ikke det. Her tar du så mye du selv vil;)

Jeg hadde ca en neve av hver. Som ca er 30-50 gr.

Hell så røren over i formen. Stryk den ut med slikkepotten. Dunk formen lett i bordet for å fjerne luftlommer.

Strø så resten av nøttene og tranebærene over. Dekk formen med glapack og settes i kjøleskapet.

Denne skal stå natten over for å bli fast. Minst 6 timer.

Ha fudgen over på ett skjærebrett med å løfte den ut ved hjelp av glapacken. Dra av glapacken. Bruk en skarp kniv som du har under varmt vann og tørker av med papir før du skjærer fine firkanter av fudgen.Da får du finere biter.

Disse kan oppbevares i kjøleskapet i ca en uke. Pakk dem gjerne ned i fine bokser eller i fine poser. Så har du en fin vertinnegave, julegave etc.

 

 

NB! Du kan også lage disse med å varme melken og sjokoladen i en gryte. Men da må du huske å røre godt!

 

Ha en fin adventstid.

Vi blogges;)

 

#samarbeid #dittitalia #fudge #hvitsjokoladefudge #whitechocolatefudge #pistachio #cranberry #kakeblogg #bakeblogg #helenorgebaker #hvitsjokolade #konfekt #sjokoladekonfekt #vanillabean #droetker #droetkervanillabeanpaste #vanillabeanpaste #hjemmelagd #hjemmelagdgodteri #julegodteri #matbloggsentralen #vgmat #nrkmat #hjemme #feedfeed #jerniabaking #f52grams #godtno #juletips #julegodteritips #odense

 

Siste innlegg