Som dere ser på bloggen så er jeg ikke så veldig glad i fisk. Men ELSKER spicy mat. Så denne retten synds jeg er veldig god og smaksrik! Så her får jeg i meg fisken;-)
Dette trenger du:
4 porsjonstykker av laks
Marinade:
1 dl østersaus
0,5 dl soyasaus med redusert salt
1 chili
2 cm bit med ingefær
1 neve med frisk koriander
2 fedd hvitløk
Ha østersausen og soyasausen i en kjelle. Finhakk ingefær, chili, hvitløk og korianderen. Ha dette i sausen. La dette småkoke. Skal reduseres til ca halvparten. Tar 10-15 min.
Når den er ferdig redusert så tar du laksen i en ildfast form og pensler marinaden på laksen. Begge sidene! IKKE bruk alt av marinaden! Skal også brukes i sausen!
La dette få stå i 20 min å godgjøre seg.
Sett ovnen på 180 grader. Stekes ca i 14 min.
Mens fisken steker så lager du sausen til fisken.
Da trenger du:
Resten av marinaden
1 boks kokosmelk
1 ss maizenna
1 dl vann
Ha kokosmelken i en kjele. Ha litt av marinaden i. Her må du smake til selv hvor sterk og salt du vil ha sausen. Når du har komt til den rette styrken. Tar du å blander maizenna i kaldt vann. Ha dette i sausen og gi den ett oppkok.
Fisken serveres med nudler, woket grønnsaker ( her tar du det du liker. Jeg bruker findus sin thaiwok blanding. Enkelt og greit. Og ganske god!)
Og dryss over grovhakket koriander.
Bon appetit!
Vi blogges;-)
#laks #salmon #spicy #thai #thailaks
aah ! nam!! Det så deilig ut
Så flink
http://www.bonusmamsen.blogg.no: takk!:-)))) du får prøve å lage det til middagen en dag da;-) passer også perfekt på grillen. Men ikke akkurat helt sesong for det nå;-)
Anonym: takk! Hyggeligt å høre!:-)
Namnam!
Dette må prøves!!
Alexandra Andersen: anbefales;-)
Jeg er veldig glad i laks, så dette må jeg absolutt prøve ut!
Charlotte Tunes: da vil nok denne falle i smak:-)