Da er det på tide å blogge litt igjen!
Hetebølgen er på vei. Og det er sommer!
Og det er alltid godt med noe søt i varmen.
Pavlova er så godt! En skikkelig festkake! En marengsbunn som er dekket med krem og deilige friske bær!
Marengsbunn:
6 romtempererte egg
4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
Fyll:
3 dl fløte
5 dl vaniljekrem
2 ss sukker
Bær ( bringebær, jordbær, blåbær etc)
Sett stekeovnen på 250 grader og finn frem en stekeplate dekket med bakepapir.
Tegn opp en sirkel på ca 26 cm midt på bakepapiret for å lage en stor marengsbunn.
Eller så kan du fylle marengsen i sprøytepose å sprøyte små porsjonsbunner.
Skill eggeplommene og eggehvitene.
Pisk eggehvitene i en REN bolle til de blir ett hardt skum.
Tilsett litt og litt sukker mens du pisker marengsen. ha så vaniljesukker i.
Piskes til den blir blank, smidig og fast.
Ha den så på bakepapiret og smør den ut til en rund bunn innenfor sirkelen.
Senk temp i ovnen til 100 grader og sett inn marengsen nederst i ovnen.
Stekes i ca 60-70 min.
Når den er avkjølt er den klar til å få på litt fyll og bær.
Pisk kremen stiv med sukkeret. Bland i vaniljekremen.
Smøres på bunnen. Eller sprøytes på med sprøytepose (på porsjonsbunnene)
Da er det bare å nyte!
Vi blogges
#pavlova #dessert #kake
Nam så godt ut !
Håper du tar en titt innom bloggen min!
matlas: de er veldig gode!;-)
Fin blogg du har!:-)
Naaam! 🙂
Ååå, pavlova er så godt! Ha en flott kveld videre:)
Oda Andersen: er veldig godt! Ha en fin kveld du også:-)