hits

Brterter med vaniljekrem, sjokoladeganache og salt karamell



Ja i gr feiret vi Tyskland!

Men i dag feirer vi Frankrikes nasjonaldag. Og det gjr vi med brterter!

Disse er kjempegode og alltid kjekt ha p lur i fryseren ;)

Tertebunn

300 gr hvetemel

200 gr kaldt smr

100 gr melis

1 egg

Smuldre mel, melis og smr i en bolle for hnd.

Tilsett egget, og kna det inn i deigen.

Nr den er blitt glatt og fin pakk den inn i plast og la den hvile

i kjleskapet til den blir fast. Ca 1 time.

Kjevle tertedeigen til en ca 3 mm tykk leiv.

Smr tertebunnene med formfett.

Legg deigen opp formene.

Skjr med en kniv rundt formene.

Bruk en liten deigklump som du dypper i mel og presser forsiktig deigen ned i formene.

Ta hver tertebunn og press forsiktig med tommlene heile veien rundt bunnen og skjr av

deigen som stikker over kanten. Bruk en gaffel og prikk deigen i formene.

La formene hvile i kjleskapet i ca 30 min.

Forvarm ovnen til 160 grader.

Stek tertene til de er gyldne. Ca 20-25 min.

Vaniljekrem

1 vaniljestang

2 dl + dl helmelk

1 dl flte

60 gr sukker ( ca 4 ss)

2 eggeplommer

2 ss maisenna

Splitt vaniljestangen og skrap ut frene.

Ha 2 dl melk, vaniljestang /fr, flte og sukker i en kjele.

Rr det sammen og varm opp til kokepunktet.

Ha resten av melken og maisenna i en bolle, og visp det lett sammen.

Visp inn eggeplommene i denne blandingen.

Hell 2/3 av den varme vsken oppi eggeblandingen litt etter litt, mens du rrer med en visp.

Hell deretter blandingen tilbake i kjelen.

La blandingen koke opp, og la den smkoke i 30 sekunder, mens du rrer hele tiden slik at den ikke brenner seg i bunn.

Ta ut vaniljestangen etter at kremen har kokt.

Ha kremen i en bolle, og sett til avkjlning.

Nr du skal fylle tertene s er det opp til deg hva du vil bruke.

De med bringebr lagte jeg en sjokoladeganache. Som jeg pisket opp til en krem nr den var avkjlt.

Og hadde en salt karamellsaus i bunnen fr jeg sprytet kremen opp tertene.

De med jordbr og blbr brukte jeg bare vaniljekrem.

Bon appetit

Vi blogges

#terter #br #ganache #vaniljekrem #brterte

4 kommentarer

Annelin Lunde: takk. Det var de ogs ;-)

Hva bruker du for f slike fine sm terter? Spesielle skler eller former? Sg deilige ut!!

Anonym: ja jeg bruker sandkakeformer. Tror det er det de heter. De fes kjpt p jernia og kakebutikker :-)

Skriv en ny kommentar