Ja i går feiret vi Tyskland!
Men i dag feirer vi Frankrikes nasjonaldag. Og det gjør vi med bærterter!
Disse er kjempegode og alltid kjekt å ha på lur i fryseren 😉
Tertebunn
300 gr hvetemel
200 gr kaldt smør
100 gr melis
1 egg
Smuldre mel, melis og smør i en bolle for hånd.
Tilsett egget, og kna det inn i deigen.
Når den er blitt glatt og fin pakk den inn i plast og la den hvile
i kjøleskapet til den blir fast. Ca 1 time.
Kjevle tertedeigen til en ca 3 mm tykk leiv.
Smør tertebunnene med formfett.
Legg deigen oppå formene.
Skjær med en kniv rundt formene.
Bruk en liten deigklump som du dypper i mel og presser forsiktig deigen ned i formene.
Ta hver tertebunn og press forsiktig med tommlene heile veien rundt bunnen og skjær av
deigen som stikker over kanten. Bruk en gaffel og prikk deigen i formene.
La formene hvile i kjøleskapet i ca 30 min.
Forvarm ovnen til 160 grader.
Stek tertene til de er gyldne. Ca 20-25 min.
Vaniljekrem
1 vaniljestang
2 dl + ½ dl helmelk
1 dl fløte
60 gr sukker ( ca 4 ss)
2 eggeplommer
2 ss maisenna
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
Ha 2 dl melk, vaniljestang /frø, fløte og sukker i en kjele.
Rør det sammen og varm opp til kokepunktet.
Ha resten av melken og maisenna i en bolle, og visp det lett sammen.
Visp inn eggeplommene i denne blandingen.
Hell 2/3 av den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp.
Hell deretter blandingen tilbake i kjelen.
La blandingen koke opp, og la den småkoke i 30 sekunder, mens du rører hele tiden slik at den ikke brenner seg i bunn.
Ta ut vaniljestangen etter at kremen har kokt.
Ha kremen i en bolle, og sett til avkjølning.
Når du skal fylle tertene så er det opp til deg hva du vil bruke.
De med bringebær lagte jeg en sjokoladeganache. Som jeg pisket opp til en krem når den var avkjølt.
Og hadde en salt karamellsaus i bunnen før jeg sprøytet kremen oppå tertene.
De med jordbær og blåbær brukte jeg bare vaniljekrem.
Bon appetit
Vi blogges
#terter #bær #ganache #vaniljekrem #bærterte
Så gode de ser ut!
Annelin Lunde: takk. Det var de også 😉
Hva bruker du for å få slike fine små terter? Spesielle skåler eller former? Såg deilige ut!!
Anonym: ja jeg bruker sandkakeformer. Tror det er det de heter. De fåes kjøpt på jernia og kakebutikker 🙂