White Chocolate Candy Cane Cake

Dette må jo være årets julekake!!

Smaksrik hvit sjokoladekake. Pyntet med knust polkadrops og gullstøv!!

YUMMY!

 

Og med samarbeidet med Select Flavour så har jeg fått den beste belgiske hvite sjokoladen EVER!

Er ikke så glad i å jobbe med hvit sjokolade egentligt!

Men denne her er kjempegod å jobbe med!

Så er den også ferdig temperert!

Hvit Belgisk sjokolade fra Select Flavour

 

Ingredienser:

 

Bunn:

375 gr smør i terninger

250 gr hakket hvit sjokolade

645 gr sukker

375 ml melk

450 gr mel

2 ts bakepulver

1/2 ts natron

3 egg

 

Hvit sjokoladekrem:

300 gr temperert usaltet smør

500 gr melis

1-2 ss melk

300 gr hvit sjokolade, smeltet og avkjølt

 

Italiensk marengs:

315 gr sukker

60 ml vann

4 eggehviter

 

 

Sett ovnen på 160 grader.

Smør to runde kakeformer à 20 cm.

Ha melk, sjokoladen og smøret i en kjele. Varmes opp forsiktig til alt er smeltet. Avkjøles så i ca 5 min.

Sikt melet, bakepulver og natron i sjokoladeblandingen.

Røres til en jevn røre. Rør så inn ett og ett egg.

Fordel røren i de to kakeformene.

Stekes i ca 1,5 time.

 

Den hvite sjokoladekremen begynner du med å piske opp smøret i en kjøkkenmaskin. Piskes til det er hvit og kremete. Ha i litt og litt melis og melk.

Piskes opp til en luftig krem.

Tilsett så den avkjølte sjokoladen og pisk til den blir luftig.

 

Del hver bunn i to.

Plasser en kakedel på ett fat.

Ha på 1/3 av kremen. Smøres utover. Fortsett så med kakedel to etc. Sett den så kjølig.

 

For den italienske marengsen:

Ha sukker og vann i en kjele.

Røres over lav varme til sukkeret er oppløst. Øk så temperaturen. Kokes i ca 5 min uten røring. Skal bli ca 120 grader.

Pisk opp eggehvitene til de begynner å lage topper. Sett den så på lav hastighet. Tilsett sukkerlaken i en tynn stråle. Skru så opp hastigheten på max. Piskes i ca 10 min til den blir tykk og glansfull.

Smør halve marengs på toppen og på siden av kaken. Ha resten i en sprøytepose med en rund sprøytetupp.

Dekk toppen av kaken med spisser/topper.

Dekoreres til slutt med knuste polkadrops og gullstøv

 

Nyyyyyyyyyt!

 

 

OBS! Stikk også innom nettbutikken til Select Flavour!

De har ett utrolig godt utvalg!

Select Flavour nettbutikk

 

Vi blogges;)

 

#samarbeid #sponset #selectflavour #sjokolade #sjokoladekake #hvit #jul #årets #tastemagazin #taste #smak #smaksrik #polka #polkadrops #candycane #godtno #bakemag #bakeblogg #kakeblogg #helenorgebaker #gull #gullstøv #hvitsjokoladekake #blogg #instacake #instafood #foodporn

Karoline Johannesen

27.11.2014 kl.09:57

Dette så virkelig godt ut, og hørtes godt ut ikke minst.

Leif Inge Bårdsen

27.11.2014 kl.17:18

Karoline Johannesen: den er fantastisk god!:-)))
hits