hits

Fastelavn Skillingsbolle

Dere er vel ikke leie av boller enda? I dag er det jo pannekakens dag. Er ikke s veldig fan av pannekaker. S jeg kjrer heller p med en fantastisk god fastelavn skillingsbolle fylt med mandelmasse og krem!

Inspirasjon til denne fikk jeg fra Roy Fares! Og som han kaller denne kanelbulle semla <3

 

Jeg har lagd mandelfyllet mye enklere en orginaloppskriften til Roy. Og bruker min egen bolleoppskrift.

I en skikkelig sembla med mandelfyll s skal jo litt av innmaten til bollen haes i mandelfyllet. Men det har jeg ikke gjort her. Resulatet ble veldig bra.

 

Dette trenger du:

 

Mandelfyll:

400 gr Odense kransekakemasse

Ca 2 dl melk

 

6 dl flte stivpiskes. Haes i en sprytepose med en rund sprytespiss.

 

Varm opp melken til kokepunktet. Skru s ned varmen til medium. Ha i kransekakemassen. Rr godt. Skal bli en fin jevn masse. Skal bli samme konsistens som en tykk grt. Den vil ogs tykne litt til nr den blir avkjlt. Blir den for tykk? Ha I litt mere melk. Sett den til avkjing i kjleskapet.

 



 

 

Bolledeig

 

2,5 dl melk

80 gr romtemperert meierismr

25 gr gjr

75 gr sukker

1 ts kardemomme

500 gr hvetemel

1 egg

1 egg til pensling

 

Fyll

 

200 gr romtemperert meierismr

sukker

kanel

 

Starter med lage skillingsbollefyllet.

Pisk opp smret med sukker og kanel. Smak til om du vil ha den stere og om du vil ha mere kanel.

Settes til side.

 

Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smret.

Eltes p medium hastighet i ca 13-15 min.

Deigen skal vre litt klissete. Men allikevel mulig ta p deigen uten at den henger for mye p fingrene. Er den for trr fr du ett trt og tungt bakverk!

Elt i smret de siste 3 min av eltetiden.

Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel strrelse.

Ha litt mel p bordet og kjevle ut deigen til ett rektangel. Skal  vre ca like tykk som en lillefing.

 

Smr s fyllet utover deigen. La ca 2 cm nederst p deigen vre uten fyll. Pensle denne kanten med litt egg. Da du skal rulle sammen deigen til en plse s vil deigen lime seg sammen pga egget.

 

Del s plsen i passe emner. Ca 3 cm. Blir ca 12-14 stk.

Sett dem s p ett brett med bakepapir. Ha mellomrom mellom bollene.

Jeg hever alltid bakverk i ovnen. Ett lite triks for at det skal heve fortere og ikke trke ut er sette en bolle med kokende vann nederst i ovnen.

Heves til dobbel strrelse. Ca 20-30 min.

Pensle s bollene med egg og str p perlesukker.

 

Stekes p 225 grader i ca 10-12 min. Skal bli gyldne.

 

Avkjl bollene helt.

Skjr s av toppen p hver skillingsbolle.

Ta en ss med mandelmasse p hver bunn. Eller mer om du vil;)

Spryt s topper med krem p hele bunnen.

Sett p loket og dryss over med melis.

 



 

 

Nytes yeblikkelig;) Disse er best ferske. Eller s kan du fryse ned skillingsbollene ta dem ut nr du trenger dem og fylle dem rett fr servering.

Mandelmassen kan du oppbevare p ett glass med lokk eller boks i kjleskapet til du trenger den.

 

Vi blogges;)

 

#skillingsbolle #semla #fastelavn #fastelavnsskillingsbolle #semlakanelbulle #royfares #inspo #bloggerne #matblogg #bakeblogg #kakeblogg #matmonster #godtno #odense #kransekakemasse #odensekransekakemasse #helenorgebaker #matbloggsentralen #bakelyst #vgmat #nrkmat #side2 #nettavisen #allers #samarbeid #sponset

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Disse s kjempegode ut!

Hanne: de ble kjempegode og kjempepopulre :-)))

Skriv en ny kommentar