hits

Halloween Kake

 

Da var det Halloween igjen! Som begynner bli mer og mer populrt her i Norge.

N har jeg blogget i over 3 r om jeg ikke husker helt feil. rene gr s alt for fort. Men jeg har ikke hatt en skikkelig Halloweenkake p bloggen. S tenkte at det var p tide n.

Denne er super enkel laga! Men jeg hadde ogs en veldig bra form fra Nordic Ware som jeg kjpte i USA for typ 2 r siden som har ligget i en skuff stvet ned. S var p tide f brukt den.

 

Jeg lagde en saftig sjokoladekake. Som ogs er veldig god hold i. Nr man skal begynne trimme av den ferdige stekte kaken for f delene til pass sammen.

Oppskriften p sjokoladekaken:

Start med sette ovnen p 180 grader.

 

350 gram Meierismr

120 gram Bake kakao

1/2 ts Salt

3 dl Vann

350 gr Mel

500 gr Sukker

2 ts Bakepulver

4 Egg

150 gr Rmme

1 ts Vaniljeekstrakt

 

Om du har en hodeskalleform. S smr denne godt. Enten med formfett eller smr. Gjerne med mel eller kakao ogs for vre helt sikker p at kaken ikke henger seg fast.

Ha smr, kakao, salt og vann i en medium gryte. Varm opp til smret er smeltet og du har ftt en fin sjokoladeblanding. Ta den s av platen.

Ha s mel, sukker og bakepulver i en bakebolle. Bland sammen.

Rr inn sjokoladeblandingen. Enten for hand eller med maskin. Nr det er rrt godt sammen. Tilsett s ett og ett egg.

Rr s inn rmmen og vaniljeekstrakten.

Hell s rren over i formene. De skal fylles ca 90% fulle. Da denne rren ikke hever s alt for mye.

Om du ikke har hodeskalleform. S er det mulighet lage kaker i vanlige runde former og kanskje en dyp skl. Men da m du skjre til hele hodet. Som fort kan bli mye sl og mye arbeid.

 

Kakene stekes i ca 50-55 min. Test med en grillpinne i midten av kaken. Skal komme ut ren.

La kaken avkjle seg helt i formen.

 

 

Da skal vi lage en superenkel sjokoladekrem. Eller en ganache som det heter s fint;)

 

230 gr Mrk sjokolade

150 gr flte

3 ss sukker

3 ss melis

 

Del sjokoladen oppi sm biter. Ha den i en skl.

Varm opp flten med sukkeret. Nr sukkeret er helt opplst i flten. Ca helt til kokepunkte. S heler du flten over sjokoladen.

La den st slik i 2 min. Rr s til blandingen er blitt fin og blank.

Da er kremen ferdig.

Men siden vi skal bruke denne kremen inni hodeskallen s m vi ha den litt tykkere. Slik at ikke kremen renner ut av kaken.

Da tar vi ca halvparten av sjokoladesausen og rrer inn 3 ss med melis. Da vil du f en litt tykkerer krem. Den vil ogs bli mye tykkerer om den fr st litt kjle seg ned. Den andre halvparten dekker du til med plastikk og lar bare st ute i romtemperatur. Denne serverer du ved siden av kaken. Siden det er en kake vi ikke kan ha s mye krem i. Da serverer vi litt ekstra sjokoladekrem til gjestene med kaken. Hvem liker vel ikke litt ekstra sjokoladekrem??!!;)

Nr jeg har skjrt til de to delene av hodeskallen. S smrer jeg sjokoladekrem p begge halvdelene. Jeg bruker ogs to grillpinner som jeg deler opp og stikker inn i den ene halvdelen av kaken. Da blir kaken mer stabil nr jeg skal sette dem sammen slik at de ikke glir fra hverandre. Nr du har satt sammen kaken. S dekker du sprekken rundt hodeskallen med litt ekstra sjokoladekrem. Sett s kaken i kjleskapet i min 30 min. Da fr kremen satt seg og blitt hard.

Imens skal vi lage en melis glaze. Da trenger du:

225 gr Siktet Melis

3 ss Melk

1/2 ts Vaniljeekstrakt

Ha alt i en skl. Bland sammen med en gaffel.

 

Nr kaken er blitt kald. Sett kaken opp en liten skl som du snur opp ned. Sett denne sklen i en form. Slik at nr vi heller melis glazen over kaken. S vil glazen ikke flyte over hele kjkkenbordet;)

Bruk en pensel til pensle p deler som ikke er blitt dekket med glaze. Sett den s i kjleskapet igjen.

Jeg hadde den i kjleskapet over natten.

 

Sett kaken p ett fint fat. Eller en svart glassplate slik jeg har gjort.

Jeg fant ogs noe billig halloween rekvisitta rundt omkring. P TGR har de mye kjekt man kan pynte med. Litt kjekt gjre litt ekstra utav det.

 

Hvordan lager man blodet tenker du vel da?

Det finnes nok mange matter lage fake blod p. Men denne mten er den beste synds jeg da.

 

Jeg bruker ca 2 ss med glykose. Ha glykosen i ett lite glass. S har jeg i rd pasta farge og litt vodka for f den litt mere rennende. Rr dette godt sammen.

Ha s blodet i en engangs sprytepose.

Klipp ett lite hull. Og spryt ut blod akkurat der du vil ha det. Jeg stakk ogs en kniv gjennom kraniet og tok litt ekstra blod der.

 

 

Da nsker jeg Dere alle en skremmende flott Halloween feiring! Her blir feiringen tatt i USA;)

Vi blogges;)

 

#halloween #cake #halloweencake #skullcake #chocolatecake #chocolateskullcake #halloweenskullcake #cakeblogger #matbloggsentralen #matmonster #godtno #vgmat #kakeblogg #helenorgebaker #bakelyst #cakeporn @nordicwarescandinavia @nordicwareusa #halloween2017mood #nordicware #cakepan #skullpan

4 kommentarer

S utrolig kul! :D

fyyyyyyyyyyyyyyyy fabian for en r kake !!!!!! h du m lage den til meg ogs !!!!

ha en fin haloween :D

anonymfortiden: tusen takk:-))))

Skriv en ny kommentar