Skillingsboller med sjokolade, klementin og salt karamellsaus

 

Hva med å sette tennene i disse godbitene?
Litt julete skillingsboller fylt med sjokolade og klementin.
Med disse kommer du garantert i julestemning. Kjekke å ha i fryseren er de også når julebesøket kommer.

 

Dette trenger du:

 

5 dl melk

150 gr romtemperert meierismør

50 gr gjær

150 gr sukker

2 ts kardemomme

1 kg hvetemel

1 egg

1 egg til pensling

 

Sjokoladefyll

75 gr mørk sjokolade

50 gr smør

25 gr melis

1 1/2 ss kakao

1/2 ts salt

2 ss klementinsaft

2 ts finrevet klementinskall

 

Vi starter med å lage sjokoladefyllet.

Smelt smøret i en kjele. Ha så resten av ingrediensene i. Rør til all sjokoladen er smeltet på medium varme. Da er den ferdig. Sett den i kjøleskapet for å få den avkjølt raskere

 

Varm melken til 38 grader.

Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smøret.

Eltes på medium hastighet i ca 13-15 min.

Deigen skal være litt klissete. Men allikevel mulig å ta på deigen uten at den henger for mye på fingrene. Er den for tørr får du ett tørt og tungt bakverk!

Elt i smøret de siste 3 min av eltetiden.

Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel størrelse.

Ha litt mel på bordet og kjevle ut deigen til ett rektangel. Skal  være ca like tykk som en lillefing.

Ha på sjokoladefyllet. Spar litt av sjokoladefyllet til å ha oppå bollene når de er ferdig stekt. Smør det ut med en palett eller kniv. Ikke ta for mye på. Da vil det bli mye gris når du skal rulle sammen deigen! Ikke smør fyll helt ned til kanten. Denne kan du pensle med litt vann. Slik at når du ruller deigen sammen så henger kanten bedre.

Når du har rullet sammen deigen så deler du den opp med en kniv.

Jeg lagde skillingsboller i muffinsformer. Så da kuttet jeg mindre deigdeler enn om jeg skulle lagd vanlige skillingsboller som stekes på brett. Jeg anbefaler også å steke skillingsboller i muffinsformer i muffinsbrett  da holder de formen og flyter ikke utover!

Pensle bollene med egg og sett til heving.

Jeg pleier å koke opp litt vann. Har vannet i en liten skål. Setter skålen nederst i ovnen. Sette inn brettet med boller og lukker ovnsdøren. Da hever det seg fortere og baksten tørker ikke ut.

Når de har hevet til ca dobbel størrelse så skal de stekes på 225 grader i ca 10-12 min. Skal bli gyldne.

Avkjøles. Ta så resten av sjokoladefyllet i en sprøytepose og sprøyt på bollene.

Jeg hadde også litt salt karamellsaus på for det lille ekstra…….

Oppskriften på karamellsaus finner du HER

NYT;)

 

Vi blogges 😉

 

#skillingsboller #cinnamonbuns #sjokolade #chocolate #clementine #mandarin #saltycaramel #klementine #bakeblogg #kakeblogg #cakeblog #foodporn #cakeporn #pinterest #helenorgebaker #matmonster #godtno #matbloggsentralen #matblogg #matbloggerne #bakemag

5 kommentarer
    1. Anonym: jeg brukte hjemmelagd. Er link på oppskriften helt nederst på innlegget. Men du kan fint bruke ferdiglagd fra butikken. Den som står ved iskremdisken. Som er salt karamell er faktisk ganske god:-)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg