Smashing Pavlova

 

Denne godbiten her var en av kakene jeg serverte på 17 Mai.

Egentlig bare en ide jeg hadde mens jeg lagde en vanlig pavlova.

For hvem liker vel ikke sjokolade, salt karamellsaus og smash?!!!

Så da ble det en sjokoladepavlova toppet med krem som jeg blandet I vaniljekrem og knust Smash.

Så strødde jeg over knust Smash og sprøytet på sjokolade og salt karamellsaus! Nam Naaaam nam!!

 

Dette trenger du:

 

6 stk eggehviter

350 g sukker

2 ts vaniljeekstrakt

50 gr smeltet sjokolade

1 ss kakao

 

Fyll:

 

4 dl fløte

1 kartong med vaniljekrem ( ca 500g)

1 ss melis

2 poser Smash

Smeltet sjokolade

Salt Karamellsaus

 

Forvarm ovnen til 180 grader. 

Smelt sjokoladen over vannbad og ha kakao i sjokoladen og rør godt. La denne avkjøle seg til romtemperatur.

Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. (Når du skal piske eggehvitene er det viktig at både bollen og vispen er helt rene. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive).

Fortsett å pisk på medium hastighet og ha i litt og litt sukker.

Når alt sukker er tilsatt så øker du hastigheten og pisker på høy hastighet i ca 30 sekunder.

Da skal du få en fin blank marengs.

Ha i 2 ts vaniljeekstrakt og den avkjølte sjokoladeblandingen. Rør dette sammen med en slikkepott.

Trenger ik å røre den helt i. Det blir fint med litt marmorering!

Ta en stekeplate med ett bakepapir.

Ha marengsen oppå platen og smør den lett ut med en slikkepott. Her bestemmer du selv om du vil smøre den ut som en firkant, sirkel etc. Og hvor høy du vil ha den. Litt rustic gjør ingenting her.

Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem i midten. Skru av ovnen, Sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.

 

Fyll til kaken brukte jeg 4 dl pisket kremfløte som jeg pisker stiv. Vendte inn ca 500 gr vaniljekrem i kremfløten. Ja her har jeg juksa litt med ferdig laget vaniljekrem;)

Knus en pose med Smash og vend den inn I kremen.

Ha kremmen oppå pavlovaen. Stryk den over pavlovaen med en palett eller slikkepott.

Knus en pose til med Smash og strø denne på toppen av pavlovaen.

Sprøyt så sjokolade og salt karamellsaus på toppen.

Oppskrift på salt karamellsaus finner du her.

 

Da er den klar til å serveres. Denne passer perfekt til alle anledninger.

Ett lite tips vist du vil lage pavlovaen helt ferdig før  noen timer før servering. Pensle pavlovaen med smeltet sjokolade! Da vil ikke fuktigheten fra kremen trekke inn i pavlovaen og gjøre den myk.

 

 

Håper det smaker;)

Vi blogges;)

 

#pavlova #sjokoladepavlova #smashingpavlova #smashpavlova #smash #detholderikkebaremeden #saltkaramell #saltkaramellsaus #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #bloggerne #blog #helenorgebaker #pinterest #matbloggsentralen #vgmat #nrkmat #side2 #abcnyheter #kjempegod #kake #cakeporn #foodporn #tine #matmonster

 

5 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg